Een aantal uur later vertrokken Coby, Mewtwo, Anna en Plusle weer. ‘Oké, waar moeten we nu naartoe?’ vroeg Anna. ‘Nou, het lijkt me het beste als we eerst naar Oreburgh City gaan.’ zei Coby. ‘Daar is de eerste gym in deze regio.’ ‘Laten we dan gaan!’ zei Anna.

Toen ze op Route 203 aankwamen hoorden ze vanuit de bosjes iets of iemand om hulp roepen. ‘Wat was dat geluid?’ vroeg Coby. ‘Het kwam vanuit de bosjes.’ zei Mewtwo. ‘Laten we gaan kijken!’ zei Anna. Ze liepen naar de bosjes toe en zagen daar een gewonde Shinx liggen. Ernaast stond een andere Shinx bezorgd toe te kijken. Deze Shinx was geel, in plaats van blauw. ‘Wat is hier gebeurd?!?’ vroeg Coby. De gele Shinx begon te praten. Helaas verstonden Coby en Anna hier niks van. ‘Vertaling graag!’ zei Anna. ‘Hij zegt dat zijn vriendin is aangevallen toen drie mannen die op aliens leken de Route opkwamen.’ zei Mewtwo. ‘Oké dan?’ zei Anna. ‘We moeten die Shinx snel naar het Poké-center brengen!’ zei Coby. Anna pakte de gewonde Shinx op en Coby hield de gele vast. Zo renden ze zo snel als ze konden naar het Poké-center.

Toen ze eenmaal in het Poké-center aangekomen waren hielp zuster Joy de gewonde Shinx meteen. Na een tijdje was ze weer helemaal beter. De gele Shinx was erg blij om te zien dat zijn vriendin weer beter was. Hij was ook heel erg boos op de ‘aliens’ die haar aanvielen. ‘Shinx zegt dat hij de aliens wil vinden die zijn vriendin aangevallen hebben.’ zei Mewtwo. ‘Dat kan ik me wel voorstellen.’ zei Coby. ‘Laten we ze helpen!’ zei Anna. ‘Goed idee!’ zei Coby. Ze gingen weer naar Route 203 toe. Onderweg ving Coby nog even snel een Bidoof. Deze stuurde ze snel naar haar bos toe, want ze vond haar nogal eng. Anna raakte helemaal in de slappe lach door het gezicht van de Bidoof. Ze gingen verder zonder ook nog maar een woord over de Bidoof te zeggen.
Niet veel later kwamen ze de twee ‘aliens’ tegen. Het waren eigenlijk gewoon mannen die vreemde pakken aanhadden. Ze waren bezig een wilde groep Bidoof te vangen. ‘We moeten ze helpen!’ zei Anna. ‘Waarom?’ vroeg Coby. ‘Het zijn maar Bidoof! Die zijn zo slecht, dat zelfs slechte organisaties ze niet willen hebben. Vroeg of laat zullen ze wel vrijgelaten worden.’ ‘Doe niet zo raar!’ zei Anna. ‘Het blijven Pokémon!’ ‘Ja, oké!’ zei Coby, die het eigenlijk nog steeds niet wou. Ze liepen op de mannen af. ‘Hé!’ zei Anna. ‘Laat die Bidoof met rust!’ De mannen draaiden zich om. ‘Bemoei je met je eigen zaken!’ zei de één. Boos stapten de Shinx op de twee mannen af. ‘Hé!’ zei de ander. ‘Dat zijn die twee Shinx die we eerder probeerden te vangen! Die gele was zó vervelend!’ ‘Ja!’ zei de één. ‘Die beschermde zijn vriendin de hele tijd en wou maar niet verslagen worden! Maar laten we ze nu grijpen!’ ‘Dat gaat mooi niet door!’ zei Coby. De groep Bidoof waren gevlucht, maar dit maakte Coby niks uit. De twee Shinx waren klaar om te vechten. Coby commandeerde de gele en Anna de blauwe. De twee mannen waren al gauw verslagen. Ze hadden beiden maar één Zubat. ‘Shit!’ zei de één. ‘Wegwezen!’ zei de ander. Snel renden ze weg. ‘Yes!’ zei Coby blij. ‘Gewonnen!’ Plotseling begon de gele Shinx te schijnen. ‘Hij evolueert!’ zei Anna. En inderdaad, Shinx evolueerde in een Luxio. ‘Geweldig!’ zei Coby. ‘Nu kun je je vriendin nóg beter verdedigen!’ Maar toen Anna en Coby weg wouden lopen kwamen Luxio en Shinx steeds achter hun aan. ‘Wat willen ze toch van ons?’ vroeg Anna. ‘Luxio zegt dat hij en Shinx met jullie meewillen op reis.’ zei Mewtwo. ‘Echt?’ vroeg Coby. ‘Cool!’ Coby gooide een Poké-ball over Luxio heen en Anna over Shinx. Zo kregen ze twee nieuwe leden bij hun teams.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen