Coby en Anna waren op weg naar Sandgem Town. Onderweg hoorden ze het geluid van een Pokémon gevecht. Ze werden nieuwsgierig en gingen kijken. Het was een gevecht tussen een jongen en zijn Chimchar en een meisje en haar Starly. Het leek erop dat de jongen zou gaan verliezen. Dit gebeurde ook. Met een tackle van de Starly was de Chimchar verslagen. Het meisje was helemaal blij dat ze had gewonnen, maar de jongen begon zijn Chimchar slap en nutteloos te noemen.

Dit konden Coby en Anna beiden niet aanzien en Coby stapte op de jongen af. ‘Hoe durf je die arme Chimchar zo te beledigen!’ zei ze. ‘Hij heeft toch zijn best gedaan?!?’ ‘Nee, hij is slap en had beter zijn best moeten doen.’ zei de jongen. ‘Maar het is nog maar een Chimchar!’ zei Coby. ‘Je moet hem trainen, dan wordt hij vanzelf sterker!’ ‘Hoe kun jij dat nou weten?’ vroeg de jongen. ‘Denk je soms dat ik de kampioen van Kanto én Johto ben geworden door zo met mijn Pokémon om te gaan?’ zei Coby. ‘Ben jij de kampioen van Kanto en Johto?’ vroeg de jongen spottend. ‘Dat kan niet!’ Toen kwamen Anna, Mewtwo en Plusle eraan. ‘Ze is echt wel de kampioen!’ zei Mewtwo. ‘En wie ben jij nou weer?’ zei de jongen. ‘Ik ben Mewtwo.’ zei Mewtwo. ‘Ik ben de Pokémon van Coby.’ ‘Ik heb nog nooit van een Pokémon genaamd Mewtwo gehoord.’ zei de jongen. ‘Ik ben een van de sterkste Pokémon ter wereld.’ zei Mewtwo. ‘Ja, vast.’ zei de jongen sarcastisch. ‘Laat dat maar eens zien!’ ‘Oké!’ zei Coby. ‘Laten we een gevecht tussen al jouw Pokémon en mijn Mewtwo doen!’ ‘Doen we!’ zei de jongen. ‘Dit ga je echt zó verliezen!’

Het gevecht begon. De jongen gebruikte zijn Elekid, Chimchar en Starly. Het duurde niet lang voordat Mewtwo met psystrike alle Pokémon van de jongen had uitgeschakeld. ‘Ongelofelijk!’ zei de jongen. ‘Je hebt al mijn Pokémon in een keer uitgeschakeld!’ ‘Tja, psystrike is wel Mewtwo’s sterkste aanval.’ zei Anna. ‘Mijn team is gewoon slap.’ zei de jongen. ‘Ze zijn allemaal nutteloos! Ik zal de trainingen verdubbelen! Het zou niet goed zijn als ik, Paul, mijn verlies op jou niet zou wreken. We zien elkaar weer als mijn Pokémon nog veel sterker zijn!’ Paul liep weg. ‘Wat een eikel!’ zei Anna. ‘Inderdaad!’ zei Coby. ‘Ik heb medelijden met zijn Pokémon!’ ‘Er valt toch niks meer aan te veranderen.’ zei Mewtwo. ‘Laten we verdergaan naar Sandgem Town.’ En zo liepen ook hun verder naar het volgende dorp.

Een halfuur later kwamen ze aan in Sandgem Town. Het was een rustig dorpje met veel groen. ‘Hier moet het lab van professor Rowan zijn.’ zei Coby. Ze liepen verder het dorp in. Het was er nog wel best groot voor een dorp. Het duurde niet lang voordat ze het lab van professor Rowan hadden gevonden. Ze liepen naar binnen. Ze kwamen een assistent van de professor tegen. Ze vroegen aan hem waar de professor was. Die zei dat de professor even weg was, maar dat hij hun de spullen voor hun reis wel kon geven. Ze liepen met hem mee en hij gaf hun allebei een Pokédex. Coby kreeg een ander soort Pokédex, eentje waarmee je pas meer informatie over de Pokémon kreeg als je hem of haar gevangen had. Dit soort Pokédex had Coby ook in de vorige twee regio’s. Ze mochten ook beiden een nieuwe starter uitkiezen, Anna koos Piplup en Coby koos Chimchar. Piplups kleuren waren lichter dan normaal, en wat bij Chimchar oranje hoort te zijn, was bij haar roze. ‘Bedankt voor de Pokémon en de Pokédex!’ zei Anna. Ze liepen naar buiten. ‘Oké, laten we verdergaan naar Jubilife City!’ zei Coby. Ze liepen verder naar Route 202.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen