Ze zeggen dat je het ander universum kan zien; sommigen zeggen zelfs dat ze het hebben gezien. Anderen zeggen dat het een fabel is, net als de duivel. Maar ik geloof het. De heksen zeggen dat ze kunnen voelen hoe 'mensen' hun planeet vernietigen. Al dit door dat stomme geld. Voor ons is het moeilijk voor te stellen om bomen te vermoorden, dieren te eten en anderen pijn te doen.
We hebben natuurlijk de vampiers, die hebben bloed nodig. Niks aan te doen. Maar zij krijgen het, zolang ze het netjes vragen. Net als wij alles krijgen van de goden. We moeten hen vertrouwen. We moeten elkaar vertrouwen. Als we dat niet doen, gaan we dood.
Net als die man in dat verhaal. Hij geloofde niet dat de goden goed waren. Door zijn eigen schuld had hij geen huis om in te slapen. Hij verweet de wezens ervan hem niet te helpen, net als de goden. Deze zeiden dat hij geduld moest hebben, maar al wat hij deed was klagen. Klagen dat hij geen huis had. Geen vrienden. Geen dæmon.
Net als iedereen hier, moest hij dit verdienen. Dat is wat de goden hem zeiden. Maar hij was te koppig om zelfs eens vriendelijk te lachen naar anderen.
Uiteindelijk ging hij dood aan eenzaamheid. Tja, dat heb je nu eenmaal als je niet naar de goden wilt luisteren, of naar de natuur. Zelfs de elfjes wezen hem erop dat hij negativiteit uitstraalde. En dat willen we niet in deze wereld. Daarvan komt hebzucht, egoïsme en wraak op anderen. Net als die 'mensen' zullen we dan onszelf belangrijker vinden dan de planeet en natuur waarvoor we moeten zorgen. Uiteindelijk is één persoon maar héél klein vergeleken met het heelal. Dat zijn die 'mensen' blijkbaar vergeten.

Als alles goed gaat, en zoals het nu is blijft, zou onze wereld nog biljoen jaren blijven bestaan en blijven groeien. De goden hebben de heksen en geesten verklapt dat wij het sterkste universum zijn tot nu toe. Dat is geen wonder, hier zijn natuurlijk de meeste soorten. Alleen al van vampiers heb je er meer dan honderd. Daarna komen de weerwolven, dan de elfjes, of waren het de heksen? Het maakt ook allemaal niet uit. Wij leven samen.
Niet dat hier geen ruzie is. Het is vrij duidelijk dat vampiers en weerwolven natuurlijk vijanden zijn en ze kunnen er niks aan doen. Het is nu eenmaal hun oerinstinct. Alhoewel, de meeste gevechten zijn onder jonge weerwolfjes onder elkaar.
Ik vind weerwolven best leuk. Ze hebben geen dæmon want de wolf in hun is hun ziel.
Vampiers hebben helemaal geen dæmon. Die werd van hun afgepakt door de goden toen ze stierven. Dat is best zielig, geen ziel hebben.
Mensen, niet de 'mensen' van de andere planeet (het is eigenlijk dezelfde maar dan in een parallel universum) hebben ook een dæmon. We noemen ze mensen omdat ze erg lijken op de wezens van het andere universum. Alleen kennen zij geen hebzucht of nood aan macht. Dat is een verbetering van de goden.
Er zijn geboren heksen, wezens die heks worden, gedoopte heksen... Verschillende dus. Zij hebben een dæmon. Meestal een prachtige en fantasierijke! Ik hoop dat Rasheeda ook zo prachtig wordt als ik volledig heks wordt.
Weet je, als ik rondkijk hier ben ik echt tevreden. Niemand heeft hier verplichtingen, je bent volledig vrij. Je kan naar school gaan als je wilt. Daar leer je onze geschiedenis, welke wezens hier rondlopen, hoe je dit en dat doet. Eerlijk gezegd vind ik de meditatielessen best saai. In het algemeen ga ik graag naar school. In onze klas zitten vooral weerwolven, een paar mensen, een of twee vampieren en feeën en zelfs een geest. Ik ben de enige die in het opleidingsjaar zit voor heks te worden. Oh en we zijn met verschillende leeftijden.
Volwassenen kunnen ook gaan werken. Ze kunnen helpen bij de kobolten die het geld beheren of de natuur verzorgen samen met de elfen en feeën of de kabouters helpen meubels maken. Dat moet met erg veel respect gebeuren voor de bomen die niet meer zo gezond zijn. We willen zo weinig levende wezens 'doden' voor ons eigen comfort. Dus nemen we materialen van zieke wezens die de feeën noch de heksen kunnen redden.
Zoals je ziet hebben we niet echt een bestuurssysteem, maar vreemd genoeg werkt alles zoals het hoort. Ja, ik ben echt tevreden met mijn wereld.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen