Mosklauw was erg blij met het nieuws dat hij zelf ook jongen zou krijgen. Maar was bang voor de Donderclan, en wat er zou gebeuren als ze wisten dat hij hun vader was. Maar op dit moment was hij vooral heel gelukkig dat hij vader zou worden van de jongen van Kleinstaart.

Een paar dagen later kwam Graskit naar Mosklauw toe 'Mosklauw, Mosklauw ik word vandaag leerling dat heeft Bloedster net gezegt.' De kleine kater straalde van blijdschap. 'Dat is geweldig!' Zei Mosklauw precies op het moment dat Bloedster riep. Laat alle katten die oude genoeg zijn om hun eigen prooi te kunnen vangen samenkomen voor een clanvergedering. Graskit rende meteen opgewonden naar de groep katten die er al waren toe. Mosklauw ging tussen Kleinstaart en Varenwolk in zitten. Bloedster sprak. 'Graskit heeft de zes manen bekijkt en is er klaar voor om leerling te worden .' Graskit liep naar voren. 'Ik roep de sterrenclanop om neer te kijken op deze kitten en te accepteren als leerling.' Hij legde zijn kin op Graskit kopje 'vanaf nu zul je bekent staan als Graspoot tot je je krijgersnaam ontvangt.' De clan riep 'Graspoot, Graspoot, Grasppot!!.' Bloedster sprak verder. 'En je mentor zal zijn... Mosklauw!' Graspoot liep naar Mosklauw toe. En de katten feliciteerde Graspoot. Mosklauw was bijna net zo blij als Graspoot zelf, Zijn eerste leerling! 'Graspoot we beginnen vanavond met de training.' Riep hij naar zijn nieuwe leerling.

Die avond gingen ze naar het trainingsveldje buiten het kamp. 'Oke we gaan beginnen met een vechttraining.' Zei Mosklauw, Graspoot knikte. 'Oke jij moet proberen mij te passeren.' Graspoot rende op Mosklauw af en zwenkte uit naar links maar Mosklauw had het al in de ogen van de nieuwe Leerling gezien, en tackelde hem.' Zo trainde ze nog een tijdje door en aan het einde wist Graspoot hem bijna te passeren. 'Nou dat lijkt me wel genoeg voor een training.' En ze gingen terug.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen