Dit is Marlies (hierboven).



En dit is Cassandra.

Naam: VeryBlonde
bekend van: I'm like an open book to you
Mededeling: Zoals jullie al merken heb ik tegenwoordig te weinig tijd voor Quizlet. Dit is grotendeels omdat het vakantie periode is en ik dus erg veel moet werken (Zoals deze week, heb ik 6 dagen in de verzorging gewerkt terwijl het officieel er maar maximum 4 mogen zijn). Dus wordt dit officieel het laatste deel van 'Ondervraag een Quizzer'. Ik hoop dat jullie het allen leuk vonden en als ik terug wat meer tijd heb, zal ik terug Q'ers ondervragen. Maar dat zal dan één keer per maand zijn. Hopelijk tot snel terug ^^

Stefanie: Welkom allemaal bij een speciale uitzending van 'Ondervraag een Quizzer'. Waar ik dacht één iemand te interviewen, bleek er eigenlijk twee personen op een gedeelde account te zitten! Een warm applaus voor het VeryBlonde-duo!
Marlies + Cassandra: *Komen arm in arm het podium op gehuppeld*
Stefanie: Welkom dames! Voor we eraan beginnen, willen jullie je eerst even kort voorstellen?
Marlies: Mijn naam is Marlies en ik ben zeventien jaar. Zo'n negen jaar van deze zeventien heb ik besteed aan wedstrijdzwemmen, waar ik twee jaar geleden mee gestopt ben. Nu geef ik alweer vijf jaar training bij mijn zwemclub, wat ik ontzettend graag doe. Verder praat ik ontzettend snel; mogelijk staat dit in verband met mijn adhd. Of het verband heeft met mijn 'speed-reading' gave weet ik niet, maar ik ben er erg blij mee aangezien het me vaak een hoop tijd scheelt. In mijn vrije tijd schrijf ik graag of kijk films/series en koop boeken. Boeken lees ik weinig, maar als er eenmaal een vakantie is en ik alle tijd heb lees ik gemiddeld twee boeken per dag. Ik werk ook in een boekhandel, waar ik nog wel eens moeite heb me niet achter de kassa te verstoppen en gewoon boeken te gaan lezen.
Cassandra: Ik ben Cassandra, hoewel maar weinig mensen het geduld hebben mij bij mijn hele naam te noemen, en ik ben 18 jaartjes oud. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet op z’n minst een uurtje gelezen heb. Deze lichte boekenobsessie zal ook wel hetgeen zijn geweest wat bij mij de passie voor schrijven heeft ontwikkeld. Verder ben ik een ontzettende perfectionistische stresskip wat ervoor zorgt dat er soms gigantische pauzes zitten tussen het updaten van verhalen, omdat ik de dingen die ik geschreven heb niet goed genoeg vind. Uiteindelijk ben ik vooral een gigantische geek, er zijn weinig geekydingen waar ik nog nooit mee in contact ben gekomen en daarna fan van geworden ben. Oh ja, ik ben ook geneigd delen van mijn haar in funky kleuren te verven. Wat de ene keer beter uitpakt dan de ander keer.
Stefanie: Aangezien jullie met twee zijn, stel ik mijn vragen gewoon en antwoorden jullie om de beurt, goed?
Marlies: Tuurlijk, why not?
Cassandra: Sure.
Stefanie: Gaan jullie nog naar school of werken jullie al?
Marlies: Ik ga nog naar school -joh, ik ben zeventien- en ik studeer aan de hogeschool Utrecht.
Cassandra: Ik heb een paar weken geleden mijn VWO afgerond -yaaaay-. Nu even lekker vakantie en volgend jaar studeren.
Stefanie: Welke richting volgen jullie dan?
Marlies: Ik heb net mijn eerste jaar verpleegkunde achter de rug.
Cassandra: Momenteel natuurlijk even niets maar ik ga volgend jaar Psychologie studeren in Utrecht.
Stefanie: Hoe hebben jullie Quizlet ontdekt?
Marlies: Oh help. Euhm.. Het is alweer vijf jaar geleden en zo'n geweldig geheugen heb ik nou ook weer niet. Volgens mij had een vriendin van me een keer een verhaal gevonden hier op Quizlet, waarna ze ons erover vertelde. Volgens mij was ik echter wel de eerste die lid werd, maar dat weet ik niet meer zeker.
Cassandra: Via Marlies. Die heeft mij net zolang linkjes gestuurd van verhalen en quizjes tot ik uiteindelijk zelf maar een account heb aangemaakt. Daarna duurde het nog wel een jaar voordat ik daadwerkelijk verhalen ben gaan posten en nog een jaar tot ik samen met Marrie die account ben begonnen.
Stefanie: Wat zijn jullie favoriete genres om te lezen?
Marlies: Fantasy, avontuur en misdaad zijn wel mijn 3 favoriete genres. Maar ik lees alles wat me leuk lijkt, dus er staan ook wat boeken in mijn boekenkast die niet binnen een van die drie genres vallen.
Cassandra: Eigenlijk lees ik alles wel. Soms heb ik zin in zoetsappige liefdesverhalen maar soms wil ik liever een bloedstollende thriller lezen. Ik las – en schreef – vroeger heel veel fanfic maar daar ben ik nu eigenlijk helemaal vanaf. Behalve met Harry Potter fanfic, want Harry Potter is koewl *Glimlacht*
Stefanie: Jullie story, 'I'm like an open book', kunnen jullie kort uitleggen waarover het gaat?
Marlies: "I'm like an open book to you" is een verhaal wat zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Het gaat over twee meisjes, Christa en Layla die al een lange tijd beste vriendinnen zijn. Ze lijken niet bijzonder, maar ze delen een groot geheim; ze kunnen elkaars gedachten lezen. Via Perkamentus leren de twee meiden Fred en George kennen, de roodharige tweeling. Zij zijn ook in staat elkaars gedachten te lezen; iets wat wel eens voor kan komen bij tweelingen. De vraagtekens ontstaan doordat Christa en Layla geen tweeling zijn. De Wemel-tweeling krijgt de opdracht de twee meiden onder hun hoede te nemen en met zijn vieren een zo sterk mogelijke verbinding te krijgen. Maar als je elkaars gedachten kan horen, gaat alles dan wel zoals verwacht?
Cassandra: Marrie heeft dit al goed genoeg samengevat wat mij betreft. Niets aan toe te voegen
Stefanie: Hoe komen jullie aan al die inspiratie?
Marlies: Ik heb geen idee. Soms krijg ik ideeën doordat ik iets lees of zie, of omdat ik iets meemaak. Soms ga ik ook gewoon 'onzin-schrijven'. Gewoon schrijven zonder de intentie er echt iets van te maken. Dat helpt me soms om inspiratie te krijgen.
Cassandra: Oef. Dat is een lastige. Doordat we I’m like an open book to you samen schrijven kon ik vaak inspiratie putten uit de hoofdstukken die Marlies had geschreven voordat ik weer aan de beurt was. Dat gezegd hebbende schrijf ik de meeste verhalen gewoon in mijn up. Dan krijg ik inspiratie op de raarste momenten, tijdens het fietsen of douchen oid. Als ik eenmaal intens aan het schrijven ben aan een verhaal verlaat het mijn hoofd niet en dan vind je overal wel inspiratie.
Stefanie: We zijn bijna aan het einde gekomen van dit interview. Is er iets dat jullie zelf nog willen vertellen aan de lezers.
Marlies: Als je van plan bent samen een verhaal te schrijven; maak een plan. Werk uit wat je, per hoofdstuk misschien zelfs, wilt gaan doen. Doe het niet zoals wij het doen, al krijg je dan wel verrassende wendingen. En onverwachte. Heel veel onverwachte wendingen.
Cassandra: Verder willen we je bedanken voor dit prachtige interview. *giechelt* En aan onze lezers willen we beloven dat we binnenkort echt weer gaan updaten. Echt waar. Nee, serieus. *verstopt zich achter Marlies, die zich achter een kussen verstopt*
Stefanie: And last but not least. Houden jullie van oreo koekjes?
Marlies: *verstopt zich* Nee sorry. Geef mij maar een chocolate chip cookie.
Cassandra: Ja hoor! Hoewel ik met dit weer een stuk blijer te maken val met een ijsje. Of een brownie, brownies zijn altijd een goed idee
Stefanie: *Wenkt loopjongen* Haal even de koekjes voor de dames. Het ijs is helaas op, maar we hebben nog genoeg brownies. Dit was het dan alweer mensen. Momenteel gaat de zomervakantie voor mij ook van start -in deze story toch- en ik hoop jullie allemaal terug te zien eind september!

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen