Dinsdag 27 juli 2017

Vandaag is het zo ver ik mag eindelijk naar de weg is weg voor mijn toverstaf.

Ik stap mijn bed uit en loop richting de badkamer. Maar voor ik bij de badkamer zie ik Hugo de badkamer in lopen. 'nee Hugo ik wil eerst' zeg ik en hij trekt met een grijns de deur dicht 'geen ruzie maken' hoor ik me moeder roepen van beneden. Ik zucht nu moet ik op mijn irritante broertje wachten.

Als hij eindelijk klaar is spring ik onder de douche. Als ik klaar ben loop ik naar mijn kamer en trek dreuzel kleren aan. Eenmaal beneden pak ik wat brood.

'hoe laat gaan we naar de weg is weg?' Vraag ik 'Om 12 uur, gaan we' Zegt mijn moeder.

12 in de Middag

Samen met mijn ouders loop ik richting de lekke ketel. We stappen de lekke ketel binnen en iedereen kijkt naar ons. Ik zucht het is soms zo lastig met ouders die beroemt zijn iedereen kent ons en heel veel mensen willen met ons op de foto. We lopen snel door naar een kleine ruimte. Mijn moeder halt haar toverstaf uit haar tas, ze tikt het patroon en zegt 'Goed onthouden, dan mag je volgende keer alleen'. 'echt?' Vraag ik verbaasd.

'Ja, dan kun je volgend jaar je broertje helpen' Zegt me vader dan. Ik zucht jeej leuk not. Samen lopen we de weg is weg op. 'heb je lijst bij?' Vraagt me vader. Ik pak de envelop uit me broekzak en lees de lijst.

School benodigdheden.
Eerste eerstejaarsstudenten hebben nodig:
Uniform
3 effe gewaden (zwart)
1 effe puntmuts (zwart) voor schooltijd
1 paar beschermende handschoenen (drakenhuid of soortgelijk)
Een wintermantel (zwart, met zilvere spelt.
N.B.: alle kledingstukken moeten van naamlabels zijn voorzien.

Verplichte lectuur.
Het standaard spreukenboek (niveau 1) door: Miranda Wiggelaar
De geschiedenis van toverkunst. Door: Mathilda Belladonna
Theoretische grondslagen der magie. Door: Adalbert Zwatel.
Gedaanteverwisseling: een boek voor beginners. Door: Emeric Morjo.
Duizend magische kruiden en paddenstoelen. Door: Philippa Zwam.
Magische brouwsels en drankjes. Door: Arsenius Grein
Fabeldieren en waar ze te vinden. Door: Newt Scamander.
De zwarte kunsten: een handboek voor zelfbescherming. Door: Quinten Tondel.

Overige benodigdheden.
1 toverstok.
1 ketel (tin, standaardmaat 2)
1 set glazen of kristallen flesjes.
1 telescoop
1 set koperen weegschalen.

'Waar gaan we eerst heen?' Vraag ik aan me moeder. 'we gaan eerst naar medame mallekin, gewaden voor alle gelegenheden, want is daar altijd best druk' Zegt me moeder.
We lopen door de weg is weg en iedereen staart naar ons. 'Goed bij elkaar blijven ik wil geen weglopende kinderen' Zegt mijn vader.
Als we bij Madame Mallekin, gewaden voor alle gelegenheden zijn worden we ontvangen door een jong vrouw 'ah, daar is de familie Wemel, en jullie komen kleren halen voor Zweinstein' Zegt ze vrolijk. Ik wordt op een krukje gezet en ze begint meteen mijn maten te meten.

Naar kwartier zijn we klaar en gaan we mijn boeken halen bij Klieder en Vlek. 'Roos geef mij je lijst maar dan pak ik je boeken wel en ga jij nog maar een boek zoeken wat je zelf wilt hebben' Zegt mijn moeder dan.

Ik doe wat zij vraagt en geef mijn boekenlijst en loop de trap op, daar zie ik een hele knappe jongen met fel blond haar en volgens mij blauw ogen 'Hoi, ga jij ook naar Zweinstein?' Vraagt hij dan. 'Ja, dit wordt mijn eerst jaar. Ik ben Roos Wemel trouwens' En geef hem een hand. 'Scorpius Malfidus, aangenaam' Zegt hij dan een schut mijn hand. Bij het horen van zijn naam schik ik, want pa heeft het veel over zijn vader vertelt omdat hij Voldemort geholpen heeft. 'Uhm, ik moet weer verder' Zeg ik en loop naar een boekenkast. Onder tussen kijk of Scorpius me niet gevolgd heeft. gelukkig niet en ga op zoek naar een dreuzel boek wat ik graag wil lezen en het heet 'hoe over leef ik mezelf'.

'Roos kom je, dan gaan we een ijsje halen bij Florian Fanielje's IJssalon!' Roept me moeder van beneden. Ik loop naar benden en zie me moeder bij de kassa staan en geef haar mijn nieuwe boek 'Dat is een leuk boek Roos' Zegt mijn moeder blij. Ze rekent af en we gaan richting Florian Fanielje's IJssalon.

Eenmaal daar zie ik mijn neefje Albus Potter zitten 'Heey Al, wanneer heb jij brief gehad?' Vraag ik hem. Hij kijk even bedenkelijk en zegt dan 'Gisteren op jou verjaardag, ik wilde het wel vertellen maar ik was het vergeten om te doen'. Ik kijk en hem aan en vraag 'Waar zijn James en je vader?'. Nu kijk Albus weer boos voor zicht uit 'Een bezem kopen voor James, ik wil ook graag een bezem' Zegt hij met een zeurderige stem.

'Ja, Al misschien krijg je die volgend jaar wel' Zeg ik blij. 'Welk ijsje ga je nemen Roos?' Vraagt mijn broertje op eens. 'Welke denk chocolade met mint natuurlijk' Zeg ik blij. En loop naar de toonbank 'Een chocolade mint ijsje alstublieft' Zeg ik tegen de caissière. 'Komt in orde mevrouw' Zegt ze beleeft.

Ik grinnik mezelf, ze noemde me net mevrouw net of ik al 40 ben of zo. Ik pak mijn ijsje en loop terug naar mijn familie. As ik klaar ben gaan we naar Olivander voor mijn eigen toverstok.

We lopen de zaak binnen en er liggen allemaal kleine doosje netjes op elkaar gestapelt. 'Goede middag, waar kan ik jullie mee helpen?' Vraagt een man van rond 40 en ik moet zeggen hij past niet echt in het oude interieur van Olivander. 'Probeer deze eens' Zegt hij en hij geeft me een staf aan 'zwiep hem maar heen en weer' Zegt hij dan. Ik doe wat hij zegt en zwaai me de staf gelijk blaas ik een paar doosjes om. Snel leg ik de staf terug op de toonbank 'hmm, deze dus niet, probeer deze eens' Zegt hij en geeft mee een licht bruine staf aan. Als ik hem vast heb gaat er een warm gevoel door me heen en ik zwiep weer met de staf en nu komen er allemaal kleine sterretjes uit. 'Ha perfect, deze staf wordt van jou jonge dame' Zegt de man opgetogen. Ik kijk nog een keer na de staf en ben er best blij mee, de man schrijft wat dingen op en mijn moeder rekent de staf af.
Ik kan wel een gat in de lucht springen, want nu heb ik mijn eigen staf en ben ik een echte heks.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen