Inleiding
Hoi iedereen dit is mijn eerst HP gebaseerde boek, ik hoop dat ik de juist informatie vertel en als dit niet zo is, geef a.u.b. Commentaar. Veel lees plezier.

Maandag 26 juli 2017
Ik wordt wakker van de geur van pannekoeken, hmm dat ruikt lekker. Wacht pannenkoeken midden in de week, dat doet me moeder nooit. Ik kijk op de kalender en zie dat het van 26 juli is, dus ik ben vandaag jarig en ik wordt 11. Dat betekent dat na vandaag officieel naar Zweinstein mag.
Ik spring uit bed en kleed me aan, ow ik ben zo blij dat vandaag jarig ben. Ik loop naar beneden waar ik mijn moeder al zie zitten op onze bank 'goeie morgen roos lekker geslapen?' Vraagt mijn moeder Hermelien Wemel. Ja inderdaad mijn moeder is Hermelien Wemel/Griffel, en zij heeft mijn oom Harry Potter geholpen om Voldemort te verslaan. En ik ben haar dochter Roos Wemel.

'Ja hoor, mam ik heb goed geslapen' Zeg ik blij. Ze kijkt me trots aan 'misschien dat vandaag je brief al komt voor Zweinstein' Zegt ze dan. Ik kijk haar met grote ogen aan 'echt' Zeg ik wat verbaasd. 'Ja, iedere heks of tovenaar die voor 1 september jarig is krijgt een uil op zijn 11de verjaardag' Zegt ze dan. Ik kan wel een gat in de lucht springen zo blij ben ik met die goede nieuws.
'Wanneer gaan we dan naar de weg is weg?' Vraag ik nieuwsgierig. 'Morgen waarschijnlijk al' Zegt me moeder dan. 'O mam dank je wel' Zeg ik dan en geef me moeder een knuffel. 'Graag gedaan, lieverd en nu ga ik je broertje uit zijn bed halen want we moeten natuurlijk wel jou verjaardag vieren' Zegt ze dan en loopt naar boven.

Ik ga aan onze ontbijt tafel zitten en eet mijn pannenkoek op. Even later kom mijn vader de huiskamer binnen 'goeie morgen mijn kleine roosje' Zegt hij en geeft me kus op mijn wang. 'He pap ik ben niet meer klein hoor, ik ben al 11' Zeg ik opstandig. Mijn vader kijkt me aan 'en toch blijf je mijn kleine roosje, al wordt je 500' Zegt hij plagend. Ik zucht me vader is echt af en toe een rare, maar toch houd ik van hem. En ja hij is de Ron Wemel die me oom heeft geholpen en zelf een van de gruzelementen kapot heeft gemaakt.
Het valt soms niet mee hoor ouders hebben die zo beroemt zijn in de tover wereld, maar je raakt er naar elf jaar wel aan gewent.

Als mijn moeder terug beneden is, zie ik kleine jongen met rood haar de huiskamer binnen lopen, dat is dus mijn kleine broertje Hugo. 'Goeie morgen Hugo, lekker geslapen' Zeg ik vrolijk. Hugo kijkt me boos aan hij is net als pa geen ochtend mens en daar maak ik soms misbruik van.
' goeie morgen Roos' mompelt hij. 'Wat ik versta je niet' Zeg ik plagend en steek me tong naar hem uit. Maar voor Hugo iets terug kan zeggen wordt er op het raam getikt. Het is een uil en hij heeft iets in zijn bek.

'Roos, doe jij even het raam open?' Vraagt me moeder. Ik knik alleen ja, en loop naar het raam. De envelop pak ik voorzichtig uit de bek van de uil en geef hem een muis. Zenuwachtig staar ik naar de envelop 'maak hem dan open' Zegt Hugo wat ongeduldig.
Ik draai de envelop om en zie het zegel van Zweinstein, ik breek het zegel en hal de brief er uit en lees hem.
Zweinstein hogeschool voor hekserij en Hocus-Pocus
Hooft: Minerva Anderling(P.U.I.S.T. En hoogste niveau gedaanteverwisseling)
Geachte mejuffrouw Wemel
Het doet me genoegen u te kunnen mededelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Zweinstein hogeschool voor Hekserij en Hocus- Pocus. Bijgaand treft u een lijst aan schoolboeken en ander benodigdheden.
Graag voor 1 september reageren per uil.
Hoogachtend.
Minerva Anderling
Schoolhoofd.
De lijst met benodigd heden sla ik over die lees ik morgen wel op de weg is weg. Ik geef de brief aan mijn moeder, ze lacht naar me en zegt 'zie je nou wel dat je vandaag je brief zou krijgen'. Ik knik ja en lees de brief nog een keer. 'Mam, wil jij een brief naar professor Anderling sturen dat ik graag kom?' Vraag ik. 'Dat ga ik meteen doen liefje' Zegt ze dan en loopt naar ons uilen verblijf.
De rest van mijn verjaardag is geweldig, ik krijg veel cadeaus en de hele familie is er. Als ik s' avond op bed lig droom ik van de weg is weg en wat daar allemaal te zien is.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen