Pov. Ilse

Kreunt wordt ik waker gemaakt door de haan van mijn irritante buurvrouw. Ik zucht en stap mijn bed uit, ik loop naar waskamer en was mezelf. Ik loop dan naar de keuken en zie dat de kok al druk is om het ontbijt te maken ' Goeie morgen, Ethan' Zeg ik vrolijke. 'Goeie morgen Ilse en goede nacht gehad? ' Vraag Ethan. 'Ja zeker' Zeg ik en ik pak een appel van de fruitschaal. En ga aan de tafel zitten voor de bediendes. Even later komt Maria binnen ze is de vaste hulp van mevrouw van Noort en mijn beste vriendin hier in het huis. ' Goeie morgen Ilse' Zegt Maria vrolijk en geeft me een knuffel.

'Goeie morgen Maria, heb je goed geslapen?' Vraag ik. 'Ja hemels' Zegt ze en kijk met een verliefde blik voor zich uit, als ik zie naar wie ze kijkt schiet ik in de lach. Maria zit te staren naar Ethan onze kok en ik kan het niet laten om haar te plagen 'goed uitzicht he Maria' Zeg ik net hard genoeg dat Ethan me wel moet horen en wat ik al dacht hij kijkt onze kant op en lacht lief naar Maria. 'Kon je niet wat zachter praten' Fluistert Maria in mijn oor. En ik kijk haar zo onschuldig mogelijk aan.

' Wat ik zei toch niks verkeerd' Zeg ik zo onschuldig mogelijk. Ik zie dat Maria haar hoofd schud en dan weg loopt richting de kamer van mevrouw van Noort.

Pov. Maria

Als ik de keuken binnen kom zie ik Ethan druk bezig met van alles en nog wat, maar wat ik alleen maar zie is hij zelf. Zuchtend loop ik naar de tafel en zie dat Ilse al waker is. ' Goeie morgen Ilse' Zeg ik en geef haar een knuffel. Dan zegt ze 'goeie morgen Maria, heb je goed geslapen' en ik denk terug aan de droom die ik vannacht had. Ik droomde dat Ethan me mee nam naar een heel duur restaurant en vroeg me of ik zijn vrouw wilde worden. ' Ja hemels' Zeg ik terwijl ik kijk naar Ethan. Dan hoor ik Ilse zeggen 'goed uitzicht he Maria' Ik schik uit mijn gedacht en zie dat Ethan ook gehoord heeft wat Ilse zei en hij kijkt nu mijn richting op.

Ik voel het bloed naar mijn wangen stromen, als ik zie dat hij lief naar me lacht. O die lach van hem laat me al smelten van binnen. Maar dan besef ik wat Ilse gezegd heeft en dan zeg ik 'Kon je niet wat zachter praten' en ik kijk haar boos aan. Ze kijkt me aan met haar onschuldige blik, of ze wilt zeggen ik heb toch niks verkeerds gezegd. En zegt dan ' Wat ik zei toch niks verkeerd' Ik zucht en schud mijn hoofd echt soms is dat kind onmogelijk maar toch kan ik niet zonder haar. Ik loop richting de kamer van mevrouw van Noort en klop op de deur. Ik hoor een zachte stemmen zeggen 'Binnen' en ik loop haar kamer in.

Ik loop naar de gordijnen en schuif ze langzaam open zodat mevrouw van Noort rustig aan het licht kan wennen. 'Goede morgen, mevrouw goed geslapen' Zeg ik vriendelijk. Ik kijk haar aan en zie dat ze veel wallen heeft. 'Nee, niet echt Maria, de baby heeft de hele nacht liggen schoppen en daardoor mij wakker gehouden' Zegt ze wat vermoeit. ' Zal ik een warm bad voor uw klaar maken misschien dat u zich daarna wat beter voelt' Vraag ik beleeft.

'Dat is een goed idee Maria, ga het maar regelen, ik blijf nog even liggen' Zegt mevrouw VanNoort dan. Ik loop haar kamer uit en ga op zoek naar mensen die me kunnen helpen met de kannen te vullen voor het bad van mevrouw van Noort. Even later loop ik met twee andere meiden naar de kamer van mevrouw van Noort en ik zeg 'Mevrouw ik heb hier het water voor uw bad' en ik zie dat Mevrouw van Noort uit haar bed stapt en naar de badkamer loopt. Ik en de andere twee dienstvrouwen volgen haar en laten de kannen in het bad stromen.

Zodat mevrouw er in kan gaan zitten. 'Als u nog iets nodig heeft dan roept u mij maar, ik ga nu uw bed op deken' Zeg ik tegen mevrouw van Noort en loop haar slaapkamer in als ik aan het bed voel is het helemaal nat van het zweet, dus ik besluit het maar af te halen en schone spullen er op te doen.

Als ik daarmee klaar ben hoor ik mevrouw van Noort me roepen 'Maria wil je komen?' ik loop naar de badkamer en zie dat mevrouw van Noort veel pijn heeft. Ik loop naar haar toe en vraag ' Gaat het wel goed met u?' ze begint hart te schreeuwen ik kijk haar aan en pak haar zacht vast 'kom dan leg ik u op bed en haal een dokter voor u' ze knikt en loopt met me mee. Ik leg haar in bed en ren meteen naar de dokter van het dorp. Ik vertel hem wat er is met mevrouw van Noort en hij komt meteen mee. Als ik de dokter naar de kamer van mevrouw heb geleid, ga ik naar de kamer van meneer van Noort. En vertel hem wat er met zijn vrouw is.

Naar 3 uur wachten komt de dokter naar ons toe, en vertelt dat mevrouw van Noort bevalen is van een meisje en dat alles goed gaat.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen