Foto bij Drakenlied

Illegale voedselgevechten, ze zijn te vinden in het Drakenlied.

Daar was de herberg dan, Het Drakenlied. Voor de deur van de herberg zat een man met demonische horens. Hij keek op, met zijn koperen ogen en begon vriendelijk te lachen terwijl zijn staart heen en weer zwaaide.
De demon bekeek de knul van top tot teen. 'Voor het eerst?' de knul knikte terwijl hij de horens van de demon bekeek. 'Welkom dan bij Het Drakenlied.' De deur zwaaide open, warmte kwam naar buiten gestroomd. De knul stapte naar binnen en keek verwonderd in het rond.
Achter de bar stond een bebaarde man gezellig met klanten te praten. Woorden vloeiden uit zijn mond en mensen luisterden aandachtig. Muziek kwam vanuit de hoek waar een kleine fee aan het zingen was, verderop in de ruimte stond een grote groep mensen, luid te juichen en munten vlogen in het rond. Ze vielen stil toen er een gespierde donkere man met lange dreadlocks begon te praten.
De knul voelde in zijn zakken, er zaten genoeg goudstukken in. Hij bewoog zich langzaam naar de menigte toe. Deze begon weer wild te juichen.
'Als je iets van geld wilt winnen zal je er toch bij moeten gaan staan' riep de barman met zijn warme stem. De knul knikte en probeerde langs twee naar alcohol stinkende vrouwen te komen. Zonder moeite duwden ze het ventje weer naar achteren. Met een verstoorde blik bekeek hij hun ruggen. De barman begon te lachen en zwaaide vervolgens naar de man met de dreadlocks.
'We hebben een groentje!' De man sprong tussen de mensen en trok de knul overeind. Zonder moeite loodste hij de jongen naar de arena. 'Het volgende gevecht zal gaan tussen T-bone-steak en de titelverdediger Prei. ' De knul keek naar de arena in de vorm van een enorme soeppan, daar stond een T-bone-steak op pootjes met zijn armen over elkaar. Tegenover de steak stond een prei met mesachtige bladeren. 'Welke wordt het?' de knul dacht diep na om vervolgens in te zetten op de steak.
De man met dreadlocks klapte in zijn handen, het gevecht begon. De prei was de eerste die aanviel. Hij sprong heen en weer tot de steak zijn bladeren vastgreep. De knul zag hoe de steak zonder moeite bladeren uit de prei trok. Vervolgens tilde hij de prei op, met bruut geweld brak hij de prei op zijn knie doormidden.. De steak tilde de twee stukken op en gooide deze de arenapan uit. De toeschouwers vielen stil, waarna er luid gejuich losbarste.
'Het is soms wreed, maar je hebt tenminste geld gewonnen.' Grijnzend nam de knul het geld aan van de man. De volgende tegenstander van de steak rolde het speelveld in, het was een duivelse spruit.
'Alles op de spruit!' De knul gaf zijn geld aan de man met dreadlocks die van oor tot oor begon te lachen.
Hij had veel gehoord, geruchten dat er iedere donderdag voedselgevechten waren. Maar dit had hij niet verwacht.

Reageer (2)

  • khira

    Leuk hoofdstukje!

    9 jaar geleden
  • Moonwarrior7

    Haag verzonnen!!!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen