Z E P H Y R I N E       "Z E P H"       M A R I N A H       V E L A R D E

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."








« B I J N A A M »
Zeph, wegens haar lange, officiële naam.
• Gaia, de 'oermoeder' en godin van de aarde -- wegens Zephyrine's Terrakinesis.


« G A V E S »
Terrakinesis — Zephyrine beschikt over onder anderen de gave Terrakinesis. Deze gave houdt in dat Zeph de controle heeft over de aarde, en dat ze dus van rotsblokken in het rond smijten tot aardbevingen veroorzaken onder anderen kan doen. Zephyrine is dol op deze gave, en heeft hier haar geduld vandaan. Gezien Zephyrine vroeger ontzettend ongeduldig en heel erg gestresst was, is ze met drie rotsblokjes zwevend in haar hand gaan oefenen. Wanneer de rotsblokjes uiteen vielen moest Zephyrine het opnieuw proberen, totdat ze zonder ook maar moeite te hoeven doen de blokken heel kon houden.

Intangibility — Ook beschikt Zeph over de gave genaamd Intangibility. De naam mag dan wel vrij ingewikkeld klinken, de gave zelf is ontzettend eenvoudig. Zephyrine kan zich namelijk, wanneer ze het wil, door solide voorwerpen bewegen, wat betekent dat ze bijvoorbeeld vrolijk door een muur kan lopen om zo vanuit de ene kamer zonder een deur te hebben gebruikt in de andere kamer uit kan komen. Zephyrine heeft af en toe nog wel de neiging om hier grappen mee te maken. Bijvoorbeeld door om zes uur in de ochtend naar haar buurkamer te glippen, als een dolle op de grond te stampen en weer terug naar haar eigen kamer glippen, om zo haar buren de stuipen op het lijf te jagen.


« Z W A K T E S »
Natuurlijk komen er, samen met gaves, ook zwaktes mee. Samen met Terrakinesis komt Zephyrine's grootste zwakte; hoogtevrees. Het idee dat Zeph de aarde niet meer in haar bereik heeft maakt haar doodsbang, gezien ze zich alleen met rotsblokken zal kunnen verdedigen in gevallen van nood. Dit is een reden waarom Zephyrine nog nooit in een vliegtuig heeft gezeten, en dus vrolijk op de aarde is blijven rondlopen. Ook zal Zephyrine nooit kiezen om op cruise te gaan. Dit omdat ze dan wel niet in de lucht mag zitten, de daadwerkelijke aarde zal nog steeds veels te ver onder haar voeten vandaan liggen naar haar mening. Daarom zullen de enige voertuigen die Zephyrine zal nemen om te reizen auto's en fietsen zijn, en uiteraard ook haar eigen voeten.
Samen met de gave Intangibility kwam Zephyrine's claustrofobie. Haar claustrofobie is niet ernstig, Zephyrine kan namelijk tegen kleine ruimtes, zolang deze maar niet van glas zijn. Wanneer je haar in een glazen kast of iets dergelijks stopt zal ze doodsbang zijn, puur omdat ze niet door glas heen kan en dus niet kan onstnappen. Wanneer Zephyrine dan ook in een glazen ruimte zit zal ze nogmaals doodsbang zijn, maar stoppen met het proberen om eruit te komen zal ze nooit.



« E X T R A »
Zephyrine toont enige vorm van interesse in astrologie, astronomie, etcetera. Ze heeft de sterren, sterrenbeelden en planeten altijd al een mooi gezicht gevonden en vindt het dan ook heerlijk om een keer, al is het midden in de nacht, naar de overvolle sterrenhemel te kijken. Zephyrine verdiept zich er echter niet heel veel in, al zal ze het altijd een mooi gezicht blijven vinden.

« K A R A K T E R »
De karaktereigenschap die mensen bij Zephyrine wel het meeste naar voren zien komen is haar doorzettingsvermogen. Zephyrine's drang om door te gaan is groter dan die van wie dan ook. Nooit heeft ze opgegeven, en nooit zal ze dit gaan doen. Wanneer Zeph een doel of iets dergelijks heeft zal ze doorgaan tot het bittere einde om deze te voltooien, ongeacht wat haar pad zal kruisen. Samen met haar doorzettingsvermogen zal dan ook haar moed komen. Ze zal nooit bang zijn voor iets, tenminste, dit zal ze heel hard proberen te zijn. Ze zal opkomen voor anderen, ongeacht wat ze hiervoor en hierna moet doen. Wanneer al deze dingen het geval zijn, zal Zeph niet te stoppen zijn.
Een andere karaktereigenschap van Zeph die ook vrij veel naar voren komt is haar positiviteit en haar vrolijkheid. Je zal vrijwel altijd een lach, of op zijn minst een glimlach, op haar gezicht zien. Wanneer dit niet het geval is zal men dan ook direct weten dat er iets goed mis is. Zeph vindt gewoon dat je van het leven moet genieten, en ze doet dit dan ook volop. Door haar vrolijkheid wil Zeph nog wel eens een verkeerde opmerking maken in een niet bepaald vrolijk gesprek, dit omdat ze de vrolijkheid erin wil houden. Echter begrijpt Zeph het niet wanneer ze nu wel een humoristische opmerking kan maken en wanneer niet.
Ondanks dat Zeph af en toe in de war kan zijn met opmerkingen die ze wil maken, kan ze zich vrij goed inleven in een ander. Ze zal altijd proberen om zich in andermans schoenen te kunnen plaatsen, om te weten wat diegene voelt, om zo de mogelijkheid te kunnen hebben om diegene zowel te kunnen helpen als te kunnen troosten. Zeph baalt er verschrikkelijk van als mensen verdrietig tot depressief tot woedend zijn, gezien ze zulke dingen vaak niet kan hebben door haar non-stop positieve instelling.
Zephyrine is ondanks dit alles ontzettend intelligent, en zal altijd met een goed plan of een goede strategie komen. Dit is ook een reden waarom Zephyrine een leiderstype is, volgens anderen. Zeph zal altijd weten wat ze wil, zal weten hoe ze het wil, en ze zal doorgaan tot het uiterste om te krijgen wat ze wil. Door deze eigenschap zien sommigen Zephyrine als een verwend kindje, dit is ze echter niet. Het is bij haar niet het geval dat als ze nieuwe kleren wil ze nieuwe kleren zal krijgen. Het draait bij Zephyrine om belangrijkere dingen; missies, doelen, noem zo maar op. Zephyrine heeft zelf namelijk een hekel aan mensen die altijd zullen krijgen wat ze per sé moeten hebben.
Ook is Zephyrine altijd vriendelijk en enthousiast tegenover vreemdelingen en nieuwelingen. Ze zal altijd haar best doen om diegene een fijn welkom te geven, en hoezeer ze het ook niet zou willen, zij verwacht dit zelf ook van anderen. Zephyrine is totaal niet iemand die hetzelfde wil krijgen als dat zij anderen zal geven, echter is ze dit wat het hierboven genoemde moment betreft wel.
Zeph zal ook altijd een type zijn met een kleine vorm van humor. Sommige grappen die Zeph's mond verlaten zullen totaal niet grappig overkomen, echter zal Zephyrine wel haar best doen om het grappig te laten klinken. Ze is absoluut het type dat al stukgaat van haar eigen grappen als ze ze nog niet eens heeft verteld, al is dit totaal niet egoïstisch tot arrogant bedoeld — gezien Zephyrine niet het type is voor een arrogante bitch.
Tot slot zal Zephyrine altijd tot de groep van creatieveren horen. Ze heeft altijd al een passie gehad voor zowel muziek als de schilder- en tekenkunst, en houdt zich dan ook volop bezig met alledrie. Ideeën heeft Zeph ook altijd zat, dus inspiratieloos zal men haar nooit kunnen noemen. Van de kleinste dingen zal Zeph proberen iets moois proberen te maken. En zo dus ook, om maar terug te komen op een andere karaktereigenschap, men's instelling en zelfs hun ziel.



« U I T E R L I J K »
Zeph is eigenlijk altijd wel een mooi meisje geweest. Van haar kastanjebruine haren, met daarin een natuurlijke slag en die tot ongeveer haar borsten komen, tot haar kleine, gevoelige handen die alles altijd zo voorzichtig mogelijk vasthouden.
Haar haren heeft Zeph eigenlijk elke dag wel anders zitten. De éne dag zit het in een paardenstaart, de andere dag in een vissengraat, weer een andere dag een vrijetijdsknot, ga zo maar door. Zephyrine heeft geen vaste haarstijl en is dan ook dol op een beetje afwisseling, gezien ze er niks aan vindt als ze elke dag hetzelfde kapsel heeft.
Zephyrine haar amandel-vormige ogen hebben een doordringende, mosgroene kleur en worden omringd door een gitzwarte, volle laag wimpers die van nature langer is dan de gemiddelde lengte. Haar wenkbrauwen staan altijd wel anders door haar vele gezichtsuitdrukkingen, en hebben dus geen vaste vorm. Het regelmatigst staan deze in ieder geval in een boogje, wat mensen wel als de vaste vorm beschouwen.
Haar wangen hebben een zalmroze kleur, evenals haar lippen. Wanneer Zeph lacht zal er een volmaakt, hagelwit gebit tevoorschijn komen, door de beugel die ze vroeger heeft gehad, evenals lichte kuiltjes in haar wangen. Zeph heeft gaatjes laten zetten in haar oren, al draagt ze eigenlijk nooit oorbellen. Ze doet dit alleen als de goede gelegenheid daar is.
Wat haar lichaam betreft is Zephyrine niet heel dun, maar ook niet dik te noemen. Ookal eet ze veel, Zeph zal altijd aan de wat dunnere kant blijven. Zephyrine is vrij lenig, en heeft vrij lange benen. Door haar lange benen is ze weldegelijk snel te noemen, en hiermee heeft ze dan ook een conditie opgebouwd waar je haast u tegen kan zeggen. Zephyrine haar lengte is momenteel honderdvijfenzeventig centimeter, waarmee ze bij sommigen klein en sommigen groot over zal komen. Zelf is Zeph wel tevreden met haar lengte, wanneer ze deze vergelijkt met haar momentele leeftijd.



« G E S C H I E D E N I S »
Zephyrine had eigenlijk een perfect leventje toen ze klein was. Ze had alles wat haar hartje begeerde, had een hele fijne thuissituatie, had een heleboel vrienden op school, ze was gezond, ze had geld, ze had alles wat ze zich ook maar had durven veroorloven. Tot de dag van haar zesde verjaardag, negentien Juni. Samen met haar ouders, haar jongere zusjes en de rest van haar familie zat ze een taartpunt naar binnen te werken, echter wanneer Zeph de eerste hap wilde nemen sprongen de pijpleidingen. Zephyrine wist te ontkomen aan het water, zij zat inmiddels op zwemles, maar haar ouders, haar zusje en de rest van haar familie hadden nooit leren zwemmen. Haar gehele familie was verdronken in de vele hoeveelheid water, en Zephyrine was er kapot van. De hoeveelheid water die het huis vulde was niks vergeleken met de hoeveelheid tranen die na deze trieste gebeurtenis uit Zeph's ooghoeken waren ontsnapt.
Na een paar dagen op straat rond te hebben gelopen kwam Zeph één of ander busje tegen, met een paar mensen erin in witte labjassen. Ze boden haar hulp aan, en Zeph nam deze aan. Want Zephyrine mocht dan wel nog maar zes jaren jong zijn, ze wist wel dat zij, zo jong dat ze was, het niet lang in haar eentje uit zou houden op straat.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen