Kleinpoot zag Mospoot weg lopen van Bloedster. 'Mospoot ik ben blij dat je terug bent!' snorde ze vriendelijk, misschien iets te, maar ze was zo bezorgd geweest om haar vriend. Het poesje had niet veel vrienden, eigenlijk alleen maar Mospoot en Varenpoot. Kleinpoot schudde haar kopje om haar gedachten weg te schudden. Na een kort gesprek viel ze al snel in slaap, want ze was dood op, en ze zou de volgende dag ook jachttraining krijgen.

De volgende ochtend, bij het aanbreken van de dauw, liep Kleinpoot het hol uit, eerder gezegd, ze sloop het hol uit. Ze zag haar mentor Donkerstreep al staan wachtten. 'Die stomme haarbal is al wakker voor de lucht verkleurd' klaagde ze onder haar adem. Ze liep naar de donkere tabby kater toe. 'Kunnen we echt geen vechttraining doen?' vroeg Kleinpoot luid klagend. 'Dat is veel leuker dan dit Donkerstreep' vervolgde ze. 'Nee, je leert eerst om te jagen, je tweede training zal een vechttraining zijn' zei haar mentor, streng, maar je kon horen dat hij het niet helemaal meende. 'Oh oké dan maar' gaf Kleinpoot eindelijk toe. Ze liepen het sparrenbos in, aangezien dat de beste jaagplek was. 'Oké wat weet je al?' vroeg Donkerstreep aan haar. 'Uhm...Je kan het beste de wind tegen je hebben zodat hij je geur niet meevoert. En dat muizen heel gevoelig zijn voor trillingen, al vind je alleen hier muizen. En ik kan een klein beetje een jachthouding' mauwde Kleinpoot.

Na een best wel lange tijd uitleg te hebben gehad was het nu haar tijd om een prooi te vangen, en ook nog een verzoek. Namelijk een muis. Toen ze er eindelijk een gevonden had, zakte ze in haar jachthouding, die nog niet helemaal perfect was. Met haar allerlichtste stapjes, sloop ze op het diertje af. Ze sprong er op en met een snelle beet doodde ze de muis. Ze liep terug naar haar mentor met haar verse stuk prooi. 'Goed gedaan' complimenteerde haar mentor haar. De twee katten gingen terug naar het kamp, en al kwam Kleinpoot maar tot Donkerstreep's buik, ze hield hem goed bij. Toen ze langs de trainingskuil kwamen, zag ze Bloedster en Mospoot trainen. 'Hoi!' riep het wit met zwart gevlekte poesje naar de twee.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen