Foto bij Hoofdstuk 16

Net als Kleinpoot wilde mospoot het gesprek graag horen dus hij ging ook weer afluisteren. 'ik ga ook niet tegen je liegen en ik geef toe dat ik hem soms een beetje voortrek.' dat was bloedster. 'als je niet denkt dat zwartpoot het heeft gedaan wat is er volgens jou dan gebeurt.' dat was de stem van sneeuwvacht. 'er kan van alles gebeurt zijn.' sneeuwvacht zuchtte en zei 'zwartpoot wil mospoot en varenpoot weg hebben en hij zal daar lang mee doorgaan, zolang tot hij het bereikt heeft!' daar dacht bloedster blijkbaar even over na 'ik zal het er met mospoot en zwartpoot over hebben ga nu maar.' sneeuwvacht verliet het hol weer en kleinpoot en mospoot kwamen naar elkaar toe. Het zou een moeilijk gesprek worden wist mospoot.

De volgende dag liet Bloedster Mospoot en Zwartpoot naar zich toe komen. Toen ze allebei zaten begon hij ' Zwartpoot, je wordt er dor velen van beschuldigd dat jij mospoot zo vreselijk verwond hebt , en onderbreek me niet maar het kan natuurlijk oo een truc zijn om jou hier weg te krijgen. ' hij wende zich tot mospoot 'mospoot jij hebt het nooit goed met hem kunnen vinden dus het zou wel een logische verklaring zijn.' Mospoot protesteerde 'ik kon het niet goed met hem vinden omdat hij mij en varenpoot treiterde wanneer dringt dat nou eindelijk tot je door.' hij had er nog "muizenbrein" aan toe willen voegen maar bloedster keek al boos genoeg. 'jij bent wel erg brutaal hè? Misschien heeft zwartpoot je een beetje geplaagd maar....' nu barstte mospoot toch los. ' dringt het dan echt nooit tot je door bazig muizenbrein!!! Hij heeft me zowat vermoord en jij doet niks je zoekt het niet eens uit!!!' Mospoot stormde het hol uit en rende meteen het kamp uit, het bos in.

Hij bleef uren alleen in zijn schuilplaats zitten. Als hij die zwartpoot nu in zijn klauwen kreeg dan zou hij terplekke zijn nek omdraaien. Of zijn kop inslaan met een steen of... Maar toen dacht hij aan. Varenpoot en in het gevaar waarin zij nu verkeerde door hem, oh nee!!! Hij moest haar gaan helpen maar dit del van het bos kende hulplijn niet en hi wist dus niet waar hij moest zijn....

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen