Mijn vrouwelijk personage in de Super Human RPG, geopend door Sobremesa, genaamd Merida Lillian Nevada Colton.

MERIDA LILLIAN NEVADA COLTON

"Never heard of Mother Nature? Girl, she's standing right in front of you."

____________________________________________________________________________________________________________________________



____________________________________________________________________________________________________________________________



• B I J N A A M •

Aangezien Merida zowel met haar ene als haar andere gave een deel van de natuur manipuleert, wordt ze vaak door mensen 'Mother Nature' genoemd. Echter zijn er ook mensen die haar gewoon 'Mer' noemen. Merida vindt alle bijnamen persoonlijk wel prima, als het maar niet op beledigingen uit gaat lopen.

• H O U S E •
Merida is ingedeeld in House Red.

• I N N E R L I J K •
Merida is een pittige blondine. Ze heeft haar eigen willetje, en is dan ook met gemak eigenwijs te noemen.
Merida is dan ook geen volger, nee, ze neemt veel liever de leiding. Dan heeft zij de controle over wat er allemaal gebeurt, en kan ze alles naar haar zin aanpassen en doen. Zij heeft dan het heft in handen, en zij beslist wat er wordt gedaan. Ook door haar intelligentie heeft Merida vaak de beste strategieën, waardoor de mensen dan ook wíllen dat zij de leiding krijgt.
Ook is Merida een kampioene in haar zin doordrammen. Ze zal níét stoppen tot ze haar zin heeft gekregen, en mensen vinden dit een ontzettend irritante karaktereigenschap van haar. Merida wil krijgen wat ze wil, en stopt niet voor ze het heeft. Zelf ergert ze zich ook wel kapot aan deze eigenschap, hem wegwerken is echter een ander verhaal.
Maar hierdoor heeft Merida wel een ongelooflijk doorzettingsvermogen. Ze zal doorgaan tot het einde om haar doel te bereiken, de omstandigheden maken haar geen drol uit. Ze moet en ze zal haar doel bereiken, punt. Ze zal ook niemand deze eigenschap van haar af laten pakken, omdat ze deze zowat vierentwintig-zeven gebruikt en dan ook niet zonder kan.
Zo weet Merida ook niet wanneer ze moet stoppen. Zij heeft geen limiet, zoals de meesten het zeggen. Wanneer ze iets duidelijk wil maken blijft ze het herhalen en herhalen, wat mensen het bloed onder de nagels vandaan haalt. Echter is het niet alleen op zulk soort momenten dat het bij Merida niet wil doordringen dat het genoeg is, nee. Er zijn ook momenten waarop Merida absoluut de slappe lach heeft en een lolletje zit te trappen, echter wil het dan niet doordringen bij haar dat het op een gegeven moment niet meer grappig is.
Afgezien van haar vaak bloedirritante karaktereigenschappen heeft Merida er ook wel degelijk een paar goede. Om maar even terug te komen op haar intelligentie. De blondine denkt overal bij na, en overweegt haar keuzes altijd -- ook al is ze blond. Haar strategieën zijn vaak verreweg de besten, en dat kan ze niet ontkennen. Ook zijn haar keuzes altijd de besten die ze kan maken, en grotendeels hierdoor denkt men dat Merida nog ver zal komen in het leven. Puur door haar verstand.
Ook is Merida een geweldige vriendin, haar eenmaal te vriend gekregen hebbend. Je zal altijd bij haar terecht kunnen, en zijzelf hoopt ook altijd op het tegenovergestelde. Ze zal jou en je geheimen met alle liefde koesteren, en wanneer ze jou ziet verschijnen zal je op haar gezicht een lach zien verschijnen, en tot slot zal je haar altijd vrolijk meemaken, voor de rest van je leven. Merida zal altijd te vertrouwen zijn, en je diepste gedachten en geheimen, wanneer verteld, zullen de volgende dag niet worden doorverteld. Nooit zullen ze worden doorverteld, nee. Merida wil dit haar medemens niet aandoen, gezien ze zelf maar al te goed weet hoe het voelt om verraden te worden.
Maar dan heb je nog Merida's slechte karaktereigenschappen. Zo heeft Merida vrij weinig contact met haar medemens, maar haar medemens neemt het grootste deel van de tijd ook niet de moeite om contact met haar op te nemen. Ze laten Merida vaak gewoon alleen in een hoekje zitten. Ze vinden haar raar, omdat ze altijd aan bloemen en alle andere delen van de natuur snuffelt. Deze dingen maken Merida vaak depressief. Ze snapt niet waarom men dat raar vindt, gezien zij de gave van 'Ecokinesis' heeft en dus een connectie heeft met de natuur.
Tot slot wil je Merida niet boos meemaken. Absoluut niet. Ze zal razend zijn, en ze zal je ontzettend hard laten boeten voor je daden. Ze zal niet rusten voor ze klaar is met haar wraak, en deze eigenschap maakt mensen vaak bang. Dit is nooit Merida haar bedoeling geweest, nee, bij lange na niet. Hetgeen dat ze wil is dat de mensheid gelijk behandelt wordt, en wanneer iemand iemand anders' vertrouwen schendt of een belofte breekt, zal zij ervoor willen zorgen dat diegene het net zo goed terug zal krijgen.


• U I T E R L I J K •
[FC: Kelli Berglund] Merida is een mooi meisje, dat kan en mag ze niet ontkennen. Van haar amandelvormige, bruinkleurige ogen die worden omringd door een mooie, volle, van nature laag gitzwarte wimpers tot haar zalmroze, volle lippen en wangen. Wanneer Merida lacht zal er een volmaakt, hagelwit gebit tevoorschijn komen, evenals lichte kuiltjes in haar wangen.
Haar haren hebben echter een raar soort kleur. Ze zijn witblond van nature, echter is het stukje van de haren bij het stukje waarbij ze uit haar hoofd komen donkerbruin. Hierdoor denkt iedereen dat Merida haar haren verft, maar dit is niet zo. Zijzelf weet ook niet hoe het komt, maar ze vindt het wel een gaaf effect hebben.
Verder heeft Merida maar een dun, tenger lichaam -- hoeveel ze ook eet (wat ze maar al te graag doet). Echter is ze hierdoor wel erg lenig, en door haar ietwat lange benen heeft ze een snelheid en conditie waar je haast u tegen kan zeggen. Haar lengte is een dikke honderdvijfenzeventig centimeter, waarmee ze bij de één groot overkomt, maar de ander klein. Zij vindt dat zij ongeveer de gemiddelde lengte voor haar leeftijd heeft, en is er dan ook dik tevreden mee.


• G A V E S •

Merida heeft de gaves van de natuur gekregen, zoals de meesten het verwoorden. Haar gaves staan bekend onder de namen 'Weather Manipulation' en 'Ecokinesis'.
'Weather Manipulation' is de kracht van het manipuleren van het weer. Zo kan Merida momenteel het gehele weer binnen een radius van vijfhonderd meter alles laten doen wat ze ook maar wil. Ze probeert verder te komen, echter lukt dit nog niet helemaal -- zeg maar gerust dat er hierdoor al twintig bomen door de bliksem zijn getroffen.
Merida kan het laten sneeuwen, hagelen, regenen, onweren, ze kan de bliksem in laten staan waar ze ook maar wil, maar ze kan ook gewoon de zon laten schijnen of het diep, diep laten misten.
'Ecokinesis' geeft haar de kracht om de natuur te kunnen manipuleren. Ze kan bomen op laten doemen waar ze ook maar wil, maar ze kan ook boomwortels om andermans benen wikkelen omhoog naar zijn of haar nek, om dan de persoon te kunnen wurgen. Dit vindt Merida zelf een vreselijke gedachte om te kúnnen doen, echter weet ze dat ze het ooit zal moeten doen.


• Z W A K T E S •
Eén van Merida's grootste zwaktes is vuur. De gedachten alleen al dat één simpel vlammetje een heel bos kan afbranden maakt haar doodsbang. Merida voelt dat ze één is met de natuur, en ze is bang dat als deze verwoest wordt ook zij verwoest wordt.
Een andere zwakte van Merida is glas. Het klinkt misschien vreemd, maar wanneer Merida in een glazen doos vastzit zal ze zowel het weer als de natuur niet meer kunnen manipuleren. Dit is de andere grootste zwakte van Merida, en ze doet er alles aan om het tegen te gaan, het lukt echter gewoon niet.
Haar laatste zwakte is falen. Ze kan het absoluut niet over haar hart verkrijgen om ergens niet in te slagen, en doet er dan ook alles aan om altijd te slagen. Ze is bang dat als ze faalt ze zal worden uitgelachen, omdat het haar niet is gelukt.


• G E S C H I E D E N I S •
Toen Merida nog klein was had het meisje een perfect leventje. Zij, haar ouders en haar zusje hadden het ontzettend goed. Maar toen werd Merida zes. Haar verjaardag is sindsdien de dag die ze het meest vreest. Ze zaten aan een tafeltje hun stukjes taart op te smikkelen, toen de pijpleiding sprong. De kamer vulde zich razendsnel met water. Merida wist hoe ze moest zwemmen, ze zat op les, maar haar ouders en haar kleine zusje hadden nooit les gehad.
Haar gezin verdronk in de grote hoeveelheid water, Merida wist te ontsnappen. Ze was er kapot van. De overvloed van water dat zich in haar huis bevond was nog niks vergeleken met alle tranen die Merida heeft uitgehuild.
Een paar weken leefde ze op straat, vol depressie. Haar verjaardag heeft ze na die dag dan ook nooit meer gevierd. Ze kwam terecht in dit weeshuis, en is de mensen hier als haar nieuwe familie gaan zien. Ze had een nieuwe nodig, en ze is dan ook blij dat ze er toch, soortvan, een heeft kunnen vinden.


• R E L A T I E S •
Aurelie Reveur; Aurelie en Merida zijn beste vriendinnen van elkaar. Ze kunnen alles bij elkaar kwijt en kennen elkaar al heel lang. Toen ze elkaar pas een paar dagen kenden waren ze al beste vriendinnen, en dit is nooit anders geweest. Merida geeft veel om haar vriendin.

Annalynn Akins; Anna en Merida mogen elkaar totaal niet. Ze mogen dan wel allebei zingen, maar gezien Anna de kracht heeft om het vuur te kunnen besturen en dit een grote zwakte is voor Merida mogen de twee elkaar gewoon echt niet.

Nathan Smith; De twee hebben momenteel een gewone, vriendschappelijke relatie. Verder is er niet echt iets speciaals tussen hen.


• E X T R A •

Een hobby van Merida is zingen, echter doet ze het niet zo vaak. Ze vindt het leuk om te doen, daar niet van, maar ze is niet echt een zingaddicted persoon te noemen. Ze houdt er dan ook niet van om er een competitie van te maken.

__________________________________________________________________________________________________________________

"Life has no limits, darling. You got to go for it."

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen