Zo, nu ben je goed ingelicht (veel te goed als je het mij vraagt). Laat de wezens aan de andere kant niet wachten op hun eten euh... ik bedoel ehm... laat ze niet wachten op hun vijand. Hier volgt je verhaal, maar daarvoor, een korte herhaling:

- Behendigheid: 1 dobbelsteen + 8
- Conditie: 2 dobbelsteen + 12
- Geluk: 1 dobbelsteen + 8
- Rugzak: zwaard, reservekledij, 10 proviand, 10 goudstukken, dolk lantaarn, schild, deken, toverdranken { C, B of G ( 5x) }
Fijne reis (kuch, kuch)!!!

Aycia, eerste meester van de Poort des Doods en zijn geheimen.


En nu je verhaal:

Je bent een gewone mens, net zoals iedereen. Omdat er honger heerst in het dorp waar je woont, heb je van je eigen graaf gestolen en nog niet zo' n beetje: vijf graanzakken, drie varkens en zeker veertig kilo aardappelen!
Op zich niet erg (iemand anders had een record van 1000 graanzakken, vraag me niet hoe hij die heeft kunnen vervoeren), maar je moest weer eens betrapt worden.
Je hebt de ergste straf gekregen, nog erger dan de dood: je moet de gevaren van de Poort des Doods trotseren (ongeveer gelijk aan de dood). Al wat je weet over deze poort is dat er nog nooit iemand ervan is teruggekeerd. Soms zie je ’s nachts vuur dat afkomstig is van achter de poort tegen de hemel brandden. Het was zeker dat er aan de andere kant draken en nog allerlei verschrikkelijke wezens woonden.

Je kon nog snel thuis een paar schamele bezittingen bij elkaar pakken, je kreeg hiervoor vijf minuten de tijd. Toen kwamen de wachters je halen en begeleidde je door een hele rij dorpsbewoners. Iedereen, jong en oud, keek je aan met hoopvolle en verdrietige ogen: de hoop om jou nog terug te zien, want je was een heel goede en vriendelijke man/vrouw die altijd klaarstond voor de anderen en hen hielp, maar ook het verdriet omdat de kans klein is dat je terug zal keren. Ze bogen hun hoofd als laatste afscheidsgroet. De wachters openden de loodzware stenen poort een beetje en zette (of beter gezegd, duwden) je binnen. Meteen werd de poort achter je terug gesloten.

Nu kun je ofwel sterven ofwel als een held terug keren naar je stam en je geliefden om hen terug zien en hen te vertellen over je avonturen die je zeker zult beleven. Maar die kansen zijn heel klein, want niemand voor jou overwon ooit de verschrikkingen van de poort en niemand weet of het wel één poort is…

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen