Foto bij Proloog

"1000 voet, 950 voet..."; de krakende robotstem geeft de diepte aan. Schuilt er spot in de stem? Of verbeeldt Peter zich dit?

Drijft de "Bathysfeer" de spot met de vluchtelingen aan boord? "700 voet."Het water rond de capsule wordt al lichter, nog even en dan kunnen ze het oppervlakte zien. "650 voet" de mannen en vrouwen die op elkaar gepakt in de capsule staan kijken star voor zich uit of bidden. Smeekbeden aan een god die er niet is. Hier beneden zijn er geen goden. Alleen maar vissen en water. Wij horen er niet thuis. Het was een slecht plan geweest om überhaupt naar die vervloekte stad te komen. De idealen waren mooi geweest. Geen censuur, vrijheid van meningsuiting; de wetenschap en de kunst had zeker goede tijden doorgemaakt. Maar toen was alles verkeerd gegaan. De splicers....... Alles was helemaal uit de hand gelopen. "300 voet." Zagen ze daar door het kleine raampje het oppervlakte? Een kind van een van de vluchtelingen kijkt hoopvol door het raampje. Het glas is vies, maar je kan er nog net doorheen zien. Plotseling een harde bonk en daarna de stilte, de afwezigheid van het gebrom van de motor en het regelmatige aftellen van de diepte van de capsule is overweldigend. Secondenlang hoor je alleen maar de ademhaling van de mensen die zich allemaal in de te kleine ruimte bevinden. Een vrouw kijkt gespannen door naar buiten. Niks, ze drijven alleen langzaam naar beneden. De spanning in de cabine stijgt. Wat is er gebeurd? De bubbelstroom langs de ruit wordt groter. Verliezen ze zuurstof? Ineen verschijnt het hoofd van een Big Daddy in duikpak voor het raampje. Langzaam zet hij zijn drilboor op het raam. Hij beweegt naar achteren, zet aan en..."Wie heeft dit meisje meegenomen?!!! Zij is wat de Big Daddy wil geef haar aan hem!" Schreeuwt Peter. De vrouw bij wie het meisje blijkbaar hoort duwt haar tegen zich aan. "Nee! Ze is mijn dochter! Na alle moeite om haar terug te halen geef ik haar niet weer terug! Ze zou dood gaan aan de druk." Schreeuwt ze half huilend!".
"Als we niks doen gaan we toch allemaal dood!". "En hoe wil je haar geven?! De deur opengooien? Dan verdrinken we allemaal!"

De big daddy heeft geen geduld met de mensen in de cabine. Hij heeft maar een doel; Zijn Little , die genetisch aan hem gekoppeld is, zoeken in deze te kleine cabine. Als een hittezoekende raket scant hij de ruimte. Ze is hier! Hij zet zijn drilboor aan en Zet het op het kleine ruitje.nEen normasl denkende persoon had dorgehad dat hij iedereen ermee vermoordde inclusief Little Sister. Maar Big Daddy's zijn teen normale mensen. Ze zijn getraind, mishandeld en gemodificeerd totdat ze alleen nog maar bevelen opvolgen. Zijn bevel: bij zijn Little Sister blijven. En hij zou alles voor deze opdracht doen. Al zou hij ervoor sterven. Met een harde klap doorboort hij de duikboot.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen