Toen Halambra wakker werd, zag ze dat er allemaal mannen bij de kooien stonden, behalve bij haar kooi. En waar was Mercor? Plotseling vloog er een schaduw over haar heen. Ze zag een groene draak in volle vaart wegvliegen. En op de draak zat Mercor. Waar ging hij heen? “Hé, jij daar! Wie ondervraagt jou?” vroeg een van die mannen. Halambra zweeg. “Hé! Ik zei iets! Antwoord!” riep de man. Omdat Halambra niet antwoordde, kwam de man naar haar toe. “Luister hé, als je niet antwoordt, stuur ik onze leider Ritus op je af.” Halambra bleef maar zwijgen. “ Je was gewaarschuwd!” en de man liep boos weg.

“Sssst! Niet grommen! Anders merkt mijn vader mij op.”zei Mercor. Hij was net op de Nevelberg geland. Nadat hij de grot was binnen gegaan en een paar afslagen had genomen, was hij bij de deuropening gaan zitten. “We moeten de drakendoders aanvallen; ze hebben door dat we hen willen uitroeien. En ik denk dat we best de slaven gaan doden. Ik weet het Ritus, je denkt dan waarschijnlijk aan je vrouw, maar je hebt er goed aan gedaan. Nu heb je tenminste geen gezeur van ‘je moet de afwas doen’ of ‘je moet je zoon beter opvoeden’”, zei Nicolaï, de baas over de bazen, ofwel de generaal. Ja, hij was zelfs baas over Ritus. “Ooo ja, nu we het over je zoon hebben, wat heb je met hem gedaan?” zei Nicolaï. “Ik heb hem gezegd dat hij thuis moest blijven. Deze keer heb ik hem niet op de grond gegooid, hij moet nu slim genoeg zijn om mij niet te volgen.”zei Ritus. “WAT! Jij idioot! Hij zit hier! Ik voel zijn aanwezigheid. Jij weet godverdomme toch goed genoeg dat hij het niet zal leren. Hij is zo dom als een drakendoder! ZOEK HEM!”riep Nicolaï. Mercor stond op en begon te rennen voor zijn leven. Helaas wist hij niet dat hij een doodlopende gang in rende.
Toen hij bij het einde van gang stond, werd hij gegrepen door een van de wachters. “Laat mij los!”riep Mercor kwaad. “Aha, hier hebben we onze afluisteraar. Wachter, zet hem neer!”zei Nicolaï. Mercor viel met een harde klap op de grond. “Wel wel wel! Alsof ik hem niet ken. Mercor Dragon, zoon van Ritus Dragon en Alandra. En wat doe jij hier? Dit is voor jou verboden terrein!” zei Nicolaï vlak bij zijn oor. “Ik kom jullie beletten dat jullie de drakendoders en de slaven gaan doden”, siste hij terug. “Wachter! Zet hem in de cel en leg hem aan de ketting. Zo weten we zeker dat hij ons niet zal verraden bij de drakendoders. Ik heb gesproken.” De wachter pakte Mercor terug op en gooide hem in de cel. Aan zijn enkel kreeg hij een ijzeren ketting. En al die tijd zat zijn vader toe te kijken, zonder iets te doen. Toen verlieten ze de grot, en gingen elk naar hun eigen regiment. “En wie moest er dan voor Kalo zorgen?” Mercor legde zijn hoofd in zijn handen. Wat moest hij nu doen? Hij keek naar de lichten in de gang die langzaamaan uitdoofde.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen