De grote zomervakantie waar Donna uiteindelijk zolang op zat te wachten was aangebroken. zou gaan shoppen, naar het strand gaan, afspreken met vriendinnen en genieten van het leven. Donna had graag de zomer doorgebracht met iemand speciaal, die ene jongen voor haar maar die had zich nog niet aangemeld. Donna piekerde niet over waar, wanneer en hoe ze haar prins ging ontmoeten. Ze besloot een lange wandeling te maken en genieten van de zomerse zon.

De zomervakantie was bijna halfweg en Donna had amper iets van haar zomerdingen gedaan. Ze bracht het grootste deel van de dag door in haar kamer. Muziek luisteren, films kijken, series volgen, door het raam naar buiten kijken, aan haar hondje denken maar vooral hopen dat ooit iemand haar zou zien. Ze droomde ervan dat opeens iemand haar zou aanspreken, en als Donna haar dan omdraait ziet ze hem die ene jongen waar ze op geswacht had. Ze had al verschillende vriendjes gehad maar die kon je niet echt vriendjes noemen, het waren eerder jongens die Donna als een weddenschap zagen. Donna lag nu niet eenmaal zo goed in de smaak bij het andere geslacht. Alhoewel haar eerste liefde daar verandering in bracht maar toch ook niet. De jongen was inmiddels 2 jaar jonger dan Donna. wat dacht ze? Dat een jongen van 2 jaar jonger net wel volwassen ging zijn en haar ging behandelen als een prinses? Puut fout, Donna haar hart werd gebroken op zomerkamp vorig jaar door de jongen waar ze bijna 2 jaar aan had verspild. Zo voelde het nu, tijdsverspilling aan die ene jongen. Donna was er zeker van dat ze alleen zou blijven ze wou niet nog eens zo iets meemaken, het gevoel gebruikt te zijn geweest maakte haar misselijk.

Etenstijd, haar stiefvader riep haar en haar kleinere zus Denise naar beneden. Donna had de kamer het dichtst bij de trap maar toch moest haar 7-jarig jongere zusje als eerste de trap aflopen. Donna ergerde zich soms zo hard aan het kinderachtige gedrag van Denise maar het was haar zusje ze kon er niet eeuwig op boos blijven.
Aan tafel moest het stil zijn, er werd gegeten niet gepraat. Maar toen Donna's stiefvader tot verbaing van de beide meisjes de stilte verbrak met de woorden "Ik heb iets wat jullie alletwee misschien wel leuk zullen vinden." Denise had haar gedachten waarschijnlijk onmiddellijk bij speelgoed, Donna daarentegen had geen flauw idee wat hij uit zijn mouw zou schudden. Ze had hem niet zo graag maar af en toe kon hij wel eens lief doen en vergat ze even de slechte dingen voor een klein ogenblik. Hij zei: "Mijn stamkroeg wordt binnenkort overgenomen, daarom hebben de uitbaters ons uitgenodigd voor een soort feestje.". Opeens keek hij Donna's richting uit. Wat moest ze doen, naar haar bord kijken, hem terug aanstaren, waarom zei hij opeens niks meer? Maar dan kwam de oplossing, hij zou het gaan zeggen, hij zei: "Weet je nog toen je vroeg of je naar dat festival mocht gaan? Donna wist niet wat ze hoorde, mocht ze dan toch gaan? "Ik weet het is niet hetzelfde maar het lijkt erop, de uitbaters geven een soort minifestival en zo kan je toch eens buitenkomen in plaats van op je muffe kamer te zitten, wat denk je?" vroeg hij. Donna durfde nooit direct te zeggen wat ze dacht, niemand wist hoe hij daarop zou reageren daarom zei ze voorzichtig dat ze het een leuk idee vond, maar in haar diepste binnenste had ze graag met haar vriendin naar het grote festival geweest. Nu wist ze zeker dat ze moest wachten tot volgend jaar, de volgende zomer.

Het weekend werd volledig gespendeerd aan dat fake festivalletje waar Donna tegenop zag. Ze moest de tent inpakken en dan ging ze vertrekken.
Gelukkig was ze al 16 en mocht ze iets van alcohol drinken, haar jongere zusje daarentegen moest het doen met cola of limonade. aangekomen op de weide mat haar stiefvader vroeg ze meteen of ze wat mocht rondlopen, haar stiefvader was akkoord op voorwaarde ze haar kleine zus meenam. Donna stribbelde niet tegen, bij haar moeder kon ze niet terecht die was nog aan het werk en had geen zin om te komen. Naarmate de avond viel had DOnna het perfecte plan, ze ging samen met Denise de tent opzetten, Denis moest dan slapen en dan had Donna de rest van de avond voor haar alleen, ze kende de zoon wel vaag van de uitbaters misschien kon ze de avond met hem doorbrengen. Maar al gauw werd door Denis daar een stokje voor gestoken, Denise weigerde naar bed te gaan. DOnna besloot om Denise te droppne bij har stiefvader, het kon haar geen barst schelen dat hij al ladderzat was, ze moest en zou van haar zus afkomen. alles verliep volgens plan. Donna had Stijn, de zoon van de uitbaters, gevonden. Hij stond achter de bar, handig dacht ze. Donna vroeg haar een drankje, Stijn had weer zo een domme opmerking of Donna nog niet in haar bed moest, "Kleine meisjes moeten vroeg slapen." zei hij met een glimlach en zijn vrienden lachten luidkeels mee. Donna wist dat Stijn een typische jongen van 17 was die alleen maar flauwe grappen maakte, nu wist ze ook dat ze alleen was met de avond, met allemaal dronken mensen om haar heen. Ze ging op zoek naar haar zusje. Opeens zag ze in de verte een klein dwergje rondhuppelen, ze wist meteen dat ze juist zat, maar had niet door wat haar zusje deed. Donna pakte Denise beet en rook een galm alcohol uit het kleine mondje. Donna bracht haar zusje naar het toilet, ze vond het welletjes geweest en bracht Denise naar de tent. Donna keerde terug en wou weten wat haar stiefvader aan het uitspoken was een kind van 8-9 jaar laat je geen alcohol drinken. Dat is het moment dat Donna wist dat er iets niet pluis was.
Toen ze haar stiefvader in de verte zag, kon ze haar ogen niet geloven. Er zat een andere vrouw helemaal bezopen en halfnaakt op zijn schoot en het enige wat ze deden was lachen, en kussen. WAT?! Kussen! Dit was de druppel, dit ging Donna aan haar moeder zeggen.

Weer thuis van het "festival" wist DOnna niet hoe ze het moest zeggen. Na uren gepieker besloot ze haar moeder naar boven te lokken met een sms. Ze wist dat haar stiefvader nu wel al lag te slapen in de zetel. Harr moeder kwam van zodra ze het smsje had gekregen. Donna vertelde alles wat er vorige nacht gebeurd was. Haar moeder begon niet te wenen, ze werd niet boos, ze was alleen verbaasd en ergens ook wat ontgoocheld, Donna's moeder besloot om de dag aan zee door te brengen en alles op een rijtje te zetten.

Het moment dat Donna wou uitstappen greep haar moeder haar beet en zei dat ze de scheiding zou aanvragen, Donna stapte direct weer in de auto en zorgde ervoor dat haar stiefvader zeker niks kon horen, wie weet wat hij zou doen moest hij dat horen. we zaten als ratten in een kooi. Maar Donna's moeder was vastberaden het hem te zeggen en dat is wat ze deed.

Donn's stiefvader begon door te draaien hij riep van alles naar Donna en Denise, hij gooide dingen de grond in, bijna alles wat in het huis stond was kapot gegooid of geslaan. Daarna stapte hij op Donna's moeder af en gaf haar een mep in het gezicht zo hard dat ze op de grond viel. HIj riep met de woorden dat ze hier niet levend van af gingen komen. Dat is het moment dat voor Donna, Denise en hun moeder dat alles veranderde.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen