Foto bij OO4 || It's Beginning To Look Alot Like Christmas × Two

###

Harry Styles

Ik moet op mijn tenen staan om ook het bovenste gedeelte van de kerstboom van verlichting en slingers te voorzien. Met mijn tong een stukje uit mijn mond maak ik de lichtjes vast aan de takken van de boom en drapeer de slingers netjes om de boom.
‘Is het om aan te zien?’vraag ik en ik werp een blik naar beneden. Ik speur de grond af en zie dan dat Timon onder de bank ligt te slapen. ‘Goede genade, ben ik nu echt zo saai?’ Ik schud mijn hoofd en vraag me af waarom ik toch steeds tegen die hamster praat, want het beestje reageert toch niet op me. Maar ik weet het antwoord wel. Ik kan helemaal niet tegen stilte en ik kan het ook niet om na het werk te stoppen met praten. Als ik tegen de hamster praat, kan ik mijn gedachten delen en mijn dag van me afpraten.

Al zingend ga ik verder met het optuigen van de kerstboom. Ik open een doos met kerstballen en neem er een paar uit. Eerst hang ik de kerstballen willekeurig aan de takken, maar later doe ik wat afstand en bekijk het geheel met samengeknepen ogen.
‘Tja, ik kan jou nu wel vragen wat je ervan vindt, maar jij bent te diep in hamsterdromenland, je reageert toch niet.’ Ik hang hier en daar nog wat kerstballen, strikken en sterren in de kerstboom en laat mijn blik dan goedkeurend over de boom glijden. Dan realiseer ik het me. Er staat nog geen piek op de boom. Ik grinnik zachtjes en ga dan op zoek naar de piek. Neuriënd graaf ik door de dozen met kerstspullen en natuurlijk kom ik pas in de laatste doos de piek tegen. Ik neem de grote ster uit de doos en zet de ster op de top van de boom. Dan neem ik opnieuw afstand van de boom en bekijk het geheel opnieuw goedkeurend. Ik kruip over de grond en vis de hamsterbal onder de bank uit. Timon kijkt verstoord op.
‘Niet zo mokken, Grumpy. Zeg d’r eens iets van.’ Ik houd de hamster bij de kerstboom en laat ‘m dan de kerstboom bestuderen. ‘Is het om aan te zien?’ Ik kijk de hamster aan en zet ‘m dan op de grond. ‘Ga jij nog maar even onder de bank liggen snurken, ik moet de stal nog opzetten, de ramen en deuren versieren, de vensterbank vol leggen met weet ik veel wat en ik moet jouw huisje nog opbouwen.’ Timon kijkt me even met grote, niet-begrijpende oogjes aan en rolt dan terug onder de bank. Dan richt ik me tot de kersttakken met lichtjes op de vensterbanken, de sneeuwvlokken voor de ramen, de kaarsjes en alle andere versiersels. Mariah Carey is inmiddels al drie keer voorbij gekomen, maar het deert me niet. Niets kan mijn goede humeur nog verpesten en ik zing ondertussen weer luid mee.

Na nog anderhalf uur frutselen en fröbelen, ben ik zo goed als klaar met versieren. Glimlachend bekijk ik de hele woonkamer, het begint hier nu eindelijk een beetje kerst te worden. Timon ligt inmiddels in zijn mandje onder de kerstboom en knabbelt rustig op een stukje appel.
‘Blijf waar je bent, ik ga koken,’zeg ik tegen Timon en ik vertrek naar de keuken. Daar maak ik de groenten schoon, zet de pasta op en bak het vlees aan. Ik ben echt geen topkok, maar ik heb wel zoveel bij mijn moeder af kunnen kijken dat ik wel een idee heb van wat ik aan het doen ben. Dus als alles gaar is, kets ik alles bij elkaar in één pan. Ik heb meer dan genoeg gekookt voor zowel vandaag als voor morgen, dus kieper nog wat in een bakje om in de vriezer te zetten.

Met een bord vol pasta en een glas water in mijn hand, ga ik aan de keukentafel zitten. Ik zet de mand van Timon ook op tafel en terwijl ik eet, vertel ik de hamster over mijn dag. Hij kan in geen mogelijkheid luisteren, want opnieuw is Timon diep in dromenland. Toch remt het me niet en praat hem bij over de dag. Ik vertel hem over alle kerststukken die ik geschikt heb en alle glitters die nu overal aan mijn kleren zitten door alle kerstballen met glitters voor de decoratie van de stukken.

Ik doe de afwas, ruim alles op en neem Timon dan mee naar de woonkamer. Voordat ik met mijn hamster op de bank kruip, moet ik de televisie verzetten. De kerstboom staat deels voor het scherm en de lichtjes schijnen op het beeld. Dus ik parkeer de hamster op de bank, verplaats de televisie en ga weer op de bank zitten. De hamster kruipt tegen me aan en dan pak ik de afstandsbediening van de overvolle tafel. Misschien ben ik toch iets te ver gegaan met het decoreren van mijn huis.
Hoe het ook moge zijn, als ik helemaal geïnstalleerd ben, met mijn voeten op de bank zit, de hamster op mijn buik, een paar zonnebloempitten bij de hand, zoek ik een leuke film op. Maar er is weer eens verrekte weinig op die kist te beleven en uiteindelijk kijk ik voor de zoveelste keer Harry Potter and the Philopher’s Stone. Niet origineel, maar ik moet de avond toch doorkomen.
En terwijl ik tv kijk, aai ik de hamster, die langzaam tot leven begint te komen, voer hem zo nu en dan een zonnebloempit en verslaap vervolgens de halve film.

Als ik tegen één uur op de bank wakker wordt, is inmiddels het darten op de televisie. Timon zit op de rugleuning van de bank en ik haal een hand door mijn haar. Langzaam ruim ik alles op, poets mijn tanden en stop Timon in zijn hok. Ik geef hem een laatste aai over zijn bolletje en vertrek dan naar boven. Al gapend trek ik mijn pyjama aan en zet mijn wekker. Morgen is het weer een nieuwe dag. Jammer genoeg voor mij begint-ie wel heel vroeg.
Ik knip het licht uit en kruip dan in bed. Het bed is een beetje groot voor mij alleen, maar er zijn zoveel dekens om mezelf mee warm te houden dat ik het mezelf al snel comfortabel heb gemaakt en indoezel.

---

In één dag heb ik er een derde van mijn oude aantal abo's bij! I'm literally flabbergasted.
En dan ook nog vijf negen kudo's, ik houd echt van jullie. Ik zeg het veel vaak, maar meen het echt uit de grond van mijn hart.
Jullie zijn geweldig <3

Reageer (1)

  • Chasing1D

    Mariah Carey is inmiddels al drie keer voorbij gekomen, maar het deert me niet.


    IK DACHT EVEN DAT ZE ECHT VOORBIJ ZIJN HUIS WANDELDE HAHAHAHAHAHAHA toen had ik door dat het over haar liedje All I Want For Christmas, dat op de radio of zo was hahahaha :'D
    xx

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen