Foto bij De zeemeermin

Op een zekere avond werd een piratenschip plots overvallen door een prachtig gezang. Ze konden het niet laten om het te gaan onderzoeken. Maar verblind als ze waren voeren ze naar een baai vol met puntige rotsen.

Kort daarna zagen ze een beeldschone zeemeermin zitten op een van die rotsen. Ze sprak hen aan en zei: ”Willen jullie een grote schat vinden, volg dan deze instructies die op deze kaart vermeld staan.”

Ze voeren naar het noorden, tussen de rotsen door, zoals op de kaart aangeduid stond. Opeens werd de zee wild en klampten reusachtige tentakels zich vast aan de boeg van het schip...
Hier begint het verhaal van kapitein Bruinbaard.

Enkele dagen later werden we gevonden door enkele ridders bij de restanten van wat eens ons groot, prachtig schip was geweest. De ridders brachten ons naar hun koning in het kasteel.

We werden bij de koning gebracht maar werden wel bewaakt door een paar ridders. De machtige koning bekeek ons van top tot teen. Daarna beval hij ons om te knielen voor hem. Hij vroeg: “Wat heeft ervoor gezorgd dat jullie hier gestrand zijn?” Ik, de gevreesde kapitein Bruinbaard, gaf antwoord met mijn schorre stem: “Ons schip is gezonken door een reusachtig beest, een soort octopus.” “Waarom voeren jullie dan in die wateren, op alle kaarten staat geschreven dat daar een monster met tentakels leeft”, vroeg de koning.

[face=courier][/face]

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen