Foto bij How about love? ~~ Paulien Says

Liefde is een gevoel dat lang niet iedereen kent, het is een gevoel waarvan je van binnen helemaal warm word en je niet meer weet wat je wilt omdat het allemaal zo fijn is. Liefde zorgt ervoor dat je je beter over je zelf gaat voelen en het zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen krijgt. Daarnaast is liefde ook nog is totale toeval. Want je weet nooit wanneer het komt en met wie of met wat.

Zelf kan ik er jammer genoeg niet echt over mee praten, natuurlijk heb ik het wel een of twee keer gevoeld in mijn korte leven va achttien jaar maar het echt beleven en zo ver komen dat je, de rest van je leven met een ander persoon zo willen delen, dat gevoel dat concept, nee dat ken ik nog niet. Het zal waarschijnlijk ooit wel is komen en dan zal ik er van genieten zolang het aanwezig is maar het is moeilijk.

Want zodra je op zoek gaat naar liefde zal het nooit komen, niet in de puurste vorm naar welke je wel verlangt. Want zodra je zoekt sta je lang niet meer zo erg open als wanneer het gewoon toevallig voorbij komt. Dat is juist de liefde waar je op moet wachten. Want als je zoekt zoek je een bepaald type en de waarheid is niemand heeft een type. Ja natuurlijk heb je een voorkeur maar als je echt van iemand houd dan doet dat er allemaal niet meer toe. Ik heb ook een type hoor daar niet van, mijn type is namelijk een jongen, die net iets langer is als dat ik ben, die houd van knuffel, ongeveer dezelfde muziek smaak heeft als mij, met blauwe ogen, het liefst wat ouder want dan is hij volwassener, een voorliefde voor boeken en reizen. Ow en natuurlijk een goed gevoel voor humor.

Misschien bestaat die jongen die ik net heb beschreven ook wel ergens op deze wereld maar waarschijnlijk niet in mijn naaste omgeving, niet op een plek waar ik hem zou kunnen ontmoeten, so I settle for less. Je verminderd je eisen en zoekt nog is een keer al die jongens door die je al hebt gekeurd en komt er achter dat je zelfs dan ze nog niet leuk genoeg vind en dat het toch niets word. Dus je geeft het op, je stopt met zoeken en verliest, in het geval dat het heel lang duurt, al je hoop dat het nog bestaat.

Toch zie je om je heen allemaal mensen die van elkaar houden en om elkaar geven, en je ziet allemaal stelletjes. Overal waar je gaat en zo komt langzaam de hoop toch ongemerkt weer terug. Toch komt daar uiteindelijk, die ene jongen of dat meisje waarvan je nooit had verwacht dat. Juist dat zijn de mensen waarbij je er voor moet gaan, ik snap dat het moeilijk is en dat je het misschien liever niet zou willen doen. Maar leer van elke ervaring en zo zullen er alleen maar meer ervaringen komen. Maar vooral moet je ervan genieten en weten dat het goed voor je is.

Ja misschien blijft het niet voor altijd maar je zult er altijd van leren. Ook zal je merken dat het goed voor je is ook als het niet blijft maar juist weer weg gaat. Verlies niet je geloof dat het bestaat en probeer altijd hoop te houden want uiteidenlijk is het er wel. Er is altijd iemand die om je geeft, of het nou je beste vrienden zijn of vanzelf sprekend je ouders of juist dat meisje of die jongen die ’s avonds laat over jou kan wegdromen. Er is altijd iemand en alsjeblieft blijf er in geloven.

Als je ergens in het openbaar een keer alleen iets zit te eten of te drinken, voel je dan niet ongemakkelijk want dit is zo menselijk. Ja om je heen zie je genoeg mensen die niet alleen zijn, die lachen en genieten van de mensen om je heen. Maar zelfs als je alleen bent, dan moet je dat doen. Ga is een keer ergens op een station op een bankje zitten en kijk om je heen naar hoeveel verschillende mensen je zult zien lopen en die je tegen zult komen en dan zal je het vanzelfsprekend gaan vinden.

Die jongen die snel doorloopt want hij wil zijn trein halen dan is hij eerder thuis want hij heeft het druk. Dat verlegen meisje die langzaam loopt en eigenlijk niet durft te vragen of ze wel de goede kant op gaat. Dat stelletje wat hand in hand loopt en de tijd vergeet, maar het maakt niet uit want ze zijn samen en ze hebben het leuk, ze genieten simpel weg van elkaar aanwezigheid. Die oude man die al jaren lang elke maandag een bos bloemen voor zijn vrouw koopt hoewel ze weet dat die bloemen komen zal ze er nog steeds net zo blij mee zijn als de aller eerste keer dat ze een bosje bloemen van hem kreeg.

En dan heb je nog liefde voor dingen. Je hobby’s eigenlijk. De dingen waar je van geniet en waar je ontspannen van word, voor iedereen verschilt dit. Letterlijk iedereen is anders en wil iets anders, de een houd van sport, de ander van creativiteit en iemand anders wil juist de hele dag series kijken omdat ze daar van houden, ow en weer andere mensen doen alle drie omdat het kan.

Je hobby moet iets zijn waardoor je de stress van school of je werk kwijt kan raken die er voor zorgt dat je weer vrolijk word. Dat houd ook in dat je heel veel dingen moet proberen en dat je er daarom heel veel tijd aan kwijt bent maar dit moet je er voor over hebben. Ik heb meerdere dingen die voor mij werken. Ik begon toen ik jong was met toneel, daar kwam later basketbal bij. Met school ernaast had ik geen tijd voor allebei dus ik ben gestopt met toneel, ondertussen was ik ook al begonnen met schrijven en series kijken en ik had gewoon niet genoeg tijd in de dag om rond te komen. Na drie jaar basketbal zat ik in het vrouwenteam en ging de lol er langzaam uit. Ik kreeg het steeds drukker op school maar toch besloot ik naast mijn basketbal en naast school ook nog naar de sportschool te gaan.

Na een paar maand ben ik gestopt met basketbal, in plaats van dat ik het naar mijn zin had was elke training een persoonlijke hell en ik ging steeds met meer tegenzin heen. Daarbij redde ik het simpel weg niet, ik had school en rijles en basketbal en sportschool en ondertussen ook nog blijven schrijven en mijn series blijven kijken en huiswerk maken en ook nog is een keer sociaal moeten doen want ook ik heb vrienden en daar doe ik vrij veel dingen mee.

Ja ik heb een druk maar leuk leven, ik heb ook alleen basketbal uit het rijtje gegooid, de rest doe ik nog met een dikke lach op mijn gezicht. Naast dat alles ben ik er ook nog is voor gaan zorgen dat ik een gezonder leven ben gaan leiden en op een soort van dieet gegaan (eigelijk niet echt maar ik let wel heel erg goed op alles wat ik eet en drink zodat ik niet te veel calorieën binnen krijg, MOEILIJK!)

Al mijn klasgenoten hebben het nu over hun kerstvakantie en wat zij gaan doen, mijn kerstvakantie is aan het einde van de zomervakantie al volgepland. Ik ga namelijk bezig met een van mijn andere liefdes, ik ga voor twee weken animatie verzorgen op een Landal park, ik hou er van om met kinderen te werken hoewel het soms een uitdaging is, maar het lukt altijd.

Maar over liefde dus he, geef nooit op, zoek niet, het komt vanzelf. Echt waar, ik weet dat iedereen dat tegen je zegt en dat je het daarom vaak aan moet horen maar het is gewoon echt waar. En dat is wat ik zeg.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen