hey,
ik ben al een beetje voorop aan het schrijven
en ik heb gemerkt dat de komende twee hoofdstukken
nog een beetje saai gaan zijn
excusez-moi
kusjes van mij <33

“Charlotte! Selena is aan de telefoon!” hoor ik Emma net roepen terwijl ze mijn deur opengooit en terug richting de keuken loopt. Selena is onze dansleerkracht en manager, ze belt ons altijd op voor speciale trainingen of mededelingen. Zuchtend kruip ik mijn lekker comfortabel bed uit en kam mijn haren vluchtig. Ik loop naar de keuken waar Emma druk zit te telefoneren. “O ik zal je Charlotte even geven” zegt Emma als ik een beker water inschenk. Ze steekt de telefoon naar me uit en ik neem hem aan. “Hallo” zeg ik half vermoeid. “Hey engeltje” hoor ik Selena lachend zeggen. “ik heb een mededeling, kan je morgen om 14 uur bij de repetitie zaal zijn?” vraagt Selena. “ok, maar overmorgen hebben we toch training?” vraag ik. “ja maar het is speciaal” zeurt Selena. “Zal er zijn, bye” zeg ik en leg ook meteen af.
Al gauw loop ik door de gangen richting mijn kluisje. Ik kom aan bij kluisje 644 en doe het slot open. Het ziet er nog precies als vorig jaar uit alleen moeten er een paar dingen aangevuld worden die ik gelukkig bij me heb. Ik maak mijn spiegeltje zuiver en doe er nieuwe make-up penselen enzo in de vakjes. Mijn memo blokjes boven mijn spiegel maak ik zuiver en schrijf er een nieuwe tekst op. de lege planken vul ik ook terug met mijn schoolboeken en benodigdheden zoals een rekenmachine. In mijn foto kader doe ik een nieuwe foto in van mij als nerd. Ik doe ook mijn studeer schriften erin, niet dat ik die veel nodig heb. Bij de twee haakjes onder mijn spiegel doe ik mijn oorbellen en een ring. Ik doe er een nieuw nep plantje in en daarna gooi ik de oude spullen in een vuilbak in de beurt.
Ik loop terug naar mijn kluisje en pak mijn reserve iphone. Ik maak mijn roze stof tegen de achterkant van mijn kluisje los en open het verborgen deurtje met nog een draai slot. Daar steek ik mij reserve iphone en dan sluit ik alles weer voorzichtig af. Mijn lampje bovenaan mijn kluisje check ik of die nog werkt en gelukkig wel nog. Mijn luchtverfrisser zet ik er ook in en mijn verjaardag kalender zet ik terug bij september, vandaag is niemand jarig. (http://www.somylife.nl/school/schoolkluisje-pimpen-2/) Vol trots sluit ik mijn kluisje en kijk rond. Twee kluisjes verder zie ik Emma rommelen. Ik loop naar haar toe en leun tegen het kluisje langs haar. “Hey” zeg ik glimlachend. Ze kijkt op en glimlacht terug.
“Sara was de hele tijd bezig over ene Thomas Van Achteren die van Bandits, ze zei dat hij met haar had gepraat enzo” zegt Emma terwijl ze met haar ogen draait. “Ach ik zou niet meer weten wie het zijn alleen jasper weet ik nog een beetje” zeg ik schouder ophalend. “Kom we hebben samen geschiedenis laten we gaan, yeey” zegt Emma droog. Ik volg haar naar ons klaslokaal en nemen langs elkaar helemaal vanachter plaats. Als iedereen zit kucht de vrouw even. “goedemorgen leerlingen, welkom op jullie eerste les dit schooljaar zoals jullie weten heeft de groep Bandits zich toegevoegd en geschiedenis zullen tim en jasper met jullie mee volgen” zegt de vrouw als de deur open slaat. Er komt een jongen met bruin haar binnen en een engelen lach, jasper na hem komt er een blonde de kamer in die zeker tim is. Ze komen voor ons zitten en zetten hun spullen netjes op de bank. Ik kijk naar Emma die mijn blik niet beantwoord maar juist voor zich uit zit te staren, naar jasper.
Zuchtend kijk ik naar het bord, Emma zit niks te zeggen alleen maar te staren naar die jasper dus aan haar heb ik ook niks meer. Na een ‘interessante’ les van geschiedenis hebben we wiskunde die vlotter gaat omat ik nu wel met Emma kan praten en die jongens in een andere klas zitten.
Na deze twee uur hebben we geen les meer en besluiten we de stad in te gaan. Emma had gekozen om te rijden en ik zit in de passagiers stoel. “Wat is jouw lievelingsvak?” vraagt Emma plots. “Euh, wiskunde” zeg ik nadenkend. “Ah ik geschiedenis” zegt Emma trots, door die Jasper waarschijnlijk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen