Foto bij 001

Oke, uhm, waar zal ik beginnen. Nouja laat ik me eerst even voorstellen. Ik ben Max. Ik ben nu 18 en zwerf rond op straat. Er is veel gebeurt in mijn leven. Veel dingen waarvan je denkt dat ze niet eens kunnen. Hoe het begon? Ik was 8, dus tien jaar geleden. Ik lag al lang op mijn bed, te slapen. Mijn vader was al weg, hij had nacht dienst. Mijn moeder zat nog beneden, een boek te lezen ofzo. Toen zij ging slapen, was ze vergeten de kaars uit te doen. En daar begon het. Een brand lucht nam het huis over en ik ging voor mijn moeders bed staan. Ik had haar wakker gemaakt. "Het stinkt hier mama." Had ik tegen haar gezegd. Waarna ze een badjas aan had getrokken en me meteen naar buiten had gebracht. De buren, die ook wakker waren geworden, hadden de brandweer gebeld. Terwijl de brandweer het huis aan het blussen waren, hadden wij daar gestaan, toekijken hoe ons huis ten onder ging. M'n moeder had moeite om haar tranen te bedwingen. Ik als 8-jarige wist niet wat ik moest doen. We hadden de rest van de nacht doorgebracht op straat. De volgende dag was ik gewoon naar school geweest. Daar had ik natuurlijk alles lopen te vertellen. Mijn ouders hebben in de tussentijd een nieuw huis gezocht.

Toen ik op een dag thuis kwam van school, was ik alleen. Dit was wel eens vaker zo. Ik had besloten om op mijn kamer te gaan zitten. Huiswerk hadden we niet, dus kon ik doen wat ik wilde. Ik stak de kaars aan en begon met het vuur te spelen. Ik haalde mijn hand er een paar keer doorheen. Omdat het een geel vlammetje was, voelde ik er bijna niks van. Toen ik met mijn hand erboven, op en neer begon te bewegen, bewoog het vuur ook. Maar niet zoals gewoonlijk. Normaal gesproken zou het vlammetje met mijn hand meegaan. Maar dit keer bewoog hij anders. Ik haalde mijn hand uit het vuur, en het vlammetje bleef op mijn hand zitten. Ik deinsde naar achter. Ik bleef met mijn hand schudden, maar het ging niet weg. Mijn hand deed geen pijn, het voelde normaal zelfs. Ik begon het in de gaten te krijgen.

In de loop van de jaren, heb ik het vuur onder controle gekregen, niet dat ik er een master in was, maar oke. Het enigste minpunt was - was dat ik het aan niemand kwijt kon.

Reageer (2)

  • 707

    Dawh spannend!

    1 decennium geleden
  • Zoldyck

    Oe, spannend^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen