Lees ;)!

Ik liep verder het bos in. Ik sperde mijn kaken open en rook de geur van de boskatten.
Een geur kwam dichterbij. Ik was te laat.. Ik was het verleerd.
Een grote boskat sprong bovenop mij en totaal verrast liet ik me bedwingen.
'PoesiPoes.. Wat doe JIJ in DIT BOS|!' Snauwde de kat bovenop me.
'Ik ben geen Poesiepoes!' Snauwde ik terug en even leken ze verrast.
'Waarom ruik je dan naar Tweebenen?' Vroeg hij.
'Omdat.. Omdat.. Ze me gevangen hadden!' Zei ik wat banger.
'Oh.. Wat een goed argument..' Klaagde de kat nep.
'En waarom kennen we je dan niet?' Miauwde een gevlekte kat.
'Ik was een Eenling.. Tot de Tweebenen kwamen..' Miauwde ik terug.
'Meekomen..' Snauwde de kat en hij liet me los.
Ik sprong bovenop de kat. 'Ik krijg jouw' snauwde ik en ik drukte hem tegen de grond.
Ik liet hem los en liep met de gevlekte kat verder.
Een stukje terug kwam de andere kat ons achterna.
Na eventjes lopen zag ik een groot soort hol.
Overal waren kleine holen en ik hoorde katten tevoorschijn komen en mompelen.
'Een Poesipoes zonder halsband .' Gromde er een. Ik sliste terug.
Hij deinsde achteruit. 'Vuurster?' Miauwde de gevlekte kat.
Een Vlammende Rode kat kwam tevoorschijn. 'Wat is er Vlekvacht?' Miauwde hij en hij sprong naar ons toe.
Ik keek naar hem en maakte mezelf zo groot mogelijk. 'Welkom PoesiePoes' Miauwde hij vriendelijk.
'Eenling..' Gromde ik verlegen. 'Gevangen door de tweebenen , samen met hun monsters..' Voegde ik eraan toe.
Vuurster knikte dat hij het had begrepen en nam me mee.
'Loofpoot?' Miauwde hij en een lieftallige poes kwam tevoorschijn. 'Vuurster?' Vroeg zij.
'Is dit DE kat die je zag?' ' Ja.. Vuurster' Zei Loofpoot en ze knikte.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen