Foto bij Hoofdstuk 1: Steffen eindelijk weer beter!

Steffen, de pony van Saleisha is eindelijk genezen van zijn peesblessure en Saleisha gaat voor het eerst weer rijden. Haar vriendin Kimberly met haar pony Stijn, rijdt alleen niet mee, omdat ze eerder weg moet. Saleisha gaat niet al te lang rijden, want Steffen's conditie is niet volledig hersteld.
Later halen Lynn en Denise hun pony's Lotte en Nibbit uit de wei voor een poetsbeurt en een wandeling. Nou ja poetsbeurt... Lynn doet het vuile werk, en Denise is vooral erg vervelend. De meiden laten de pony's even los in de bak zonder toezicht. Als ze terugkomen is Nibbit plotseling verdwenen...

Saleischa komt aan op stal en Kimberly heeft Steffen al neergezet. "Hey Stef, straks weer voor het eerst rijden hé," zegt ze en kriebelt hem tussen zijn manen. Ze pakt een borstel uit haar meegenomen tasje en begint gelijk. Kimberly is ook lekker Stijn aan het poetsen. "Ja, die blessure heeft ook alles verpest hé," zegt Kimberly. Saleischa knikt. "Ja, ik kon vanaf het begin al helemaal niet meer rijden," zegt ze. "Dat is balen," reageert Kimberly en Saleischa glimlacht. "Ja, maar nu mogen we gelukkig weer rijden." Saleischa geeft Steffen een knuffel. "Je hebt er wel vet veel zin in, of niet?," vraagt Kimberly. "Ja, misschien worden we wel kampioen!" Ze gaat naar de zadelkamer en haalt het zadel en hoofdstel op van Steffen. Ze legt zijn nieuwe dekje op zijn rug en legt het zadel erop. Ze singelt aan en kletst ondertussen nog wat met Kimberly. Saleischa pakt het hoofdstel en doet het halster af. Snel legt ze het bit in Steffen's mond en doet ze het hoofdstel goed. Ze pakt haar cap en haar zweep en gaat naar de bak. Na een tijdje stappen doet ze haar vestje uit en legt het over de bakrand, waarna ze aandraaft.


Ondertussen...

Denise pakt Nibbit uit de wei. "Ga dan niet draven!," moppert ze. "Niet draven!" Ze loopt stug door. "Je bent een beetje vervelend." Nibbit draaft weer aan en Denise trekt hard aan het halstertouw. "Hou nou eens op!," schreeuwt ze. Ze loopt nog een eindje door en begint weer te mopperen. "Wat ben je vies.." Ze opent het hek. "Kun je je dan ook nooit schoon houden?" Ze laat Nibbit door het poortje lopen en sluit het achter de pony. "En blijf bij me!" Mopperend loopt ze naar de poetsplaats en maakt haar pony vast. "Heey," zegt ze tegen Lynn, die haar pony Lotte aan het poetsen is. Denise begint met een vies gezicht Nibbit te poetsen. "Ieuw, viespeuk...," zegt ze. "Ik heb ook helemaal niks aan jou." Ze kijkt naar Nibbit zijn benen. "Arg, heb je ook nog met die stomme poten van je..." Ook deze begint ze te borstelen. "Maar je bent wel lief, Princess." Lynn stopt even met borstelen. "Hij heet toch geen Princess, maar Nibbit?" Denise kijkt op. "Maar Nibbit is een lelijke naam, Princess is veel origineler en mooier," zegt Denise uit de hoogte. Lynn snapt het niet. "Maar gisteren vond je die naam nog mooi...," zegt ze. Denise legt haar borstel terug en draait zich om naar Lynn. "Whatever." Ze draait zich opnieuw om en schrikt. "Oh my god, waar is die schaar? Oké, Lynn, hier heb je de schaar en knip die staart." Met tegenzin gaat Lynn naar de staart van Nibbit. Denise zegt natuurlijk precies hoe ze het moet doen. "Oké, niet te lang, niet te kort. Er zitten poepresten aan. Draaien, nog meer, ja zo. Godsamme dat duurt wel een beetje lang hé. Ja, en nu tot en met de enkels."
Als ze klaar zijn gaan ze de pony's meenemen naar de bak. "Zo, jullie mogen lekker gaan rondlopen in de bak." Ondertussen gaat Denise verder met vervelend doen. "Wat heb ik hem toch mooi gemaakt... Alleen mijn handen zijn wel vies." Ze gaan de bak in en Lynn wilt het hek sluiten. "Nou daar mag wel wat meer tempo in hoor." Lynn gaat terug naar Lotte en aait haar nog even. Denise laat Nibbit los. "Ga maar lekker rennen... Of eten. Als je maar niet weer gaat rollen, dan heb ik al het poetswerk voor niets gedaan!" Ze gaan de bak uit en Denise en Lynn gaan wat halen. Maar als ze terugkomen is Nibbit opeens verdwenen! Waar is hij gebleven?!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen