Amy Sparks--

'H-hallo?'

Ik hoor hoe een mannenstem aan de andere kant van de lijn begint te praten. 'Zet op speaker!' zegt Lauren, waarna Evelyn doet wat ze vraagt. Paul schaapt zijn keel. 'Jullie hebben het zeer goed gedaan, daar waren we het allemaal mee eens.' begint hij. Ik bijt op mijn lip. 'Jullie zelf geschreven liedje was echt heel origineel, en ook een band met een saxofoon kom je niet vaak tegen.' gaat hij verder. 'Vooral Liam was ervan overtuigd dat we voor jullie moesten kiezen.' Ik kijk verwachtingsvol naar de iPhone in Evelyn's handen. 'Het was een moeilijke keuze, maar we hebben besloten dat de band die na jullie kwam, Stardust, nog iets beter was. Het spijt me om het te moeten zeggen, maar jullie waren nèt niet goed genoeg.' vertelt Paul. Een paar minuten blijft het stil. Ik moet moeite doen om de tranen in mijn ogen tegen te houden, en ook Evelyn, Jill en Lauren lijken ervan aangedaan.

'Zullen we anders maar gaan slapen?' vraagt Jill nadat Paul afgelegd heeft. 'Ja...' zucht ik. Ik sta op uit de zetel en loop achter Evelyn aan naar haar kamer. We leggen enkele matrassen naast elkaar op de grond en maken we het wat gezellig door er wat kussens op te leggen. Nog nooit is het gebeurd dat we zoals nu in stilte naast elkaar liggen, en bijna meteen in slaap vallen.

Ik word wakker van het geluid van de regen op het dak. Als ik naast me kijk zie ik dat iedereen nog ligt te slapen, dus besluit ik om zo stil mogelijk de kamer te verlaten, en in de keuken voor een ontbijt te zorgen. Ik ben al zo vaak bij Evelyn thuis geweest, dat ik niet meer hoef te vragen waar alle spullen staan.
Als alles op de tafel staat, en ik verveeld op mijn gsm door twitter scrol, komen Lauren, Jill en Evelyn de kamer binnen. 'Goedem- Oohh!' hoor ik Evelyn zeggen. 'Je had me mogen wakker maken hoor!' zegt ze wanneer ze op de stoel naast me plaats neemt. 'Jullie lagen zo schattig te slapen' knipoog ik. 'Ben je naar de bakker geweest?' vraagt Jill die verlekkerd naar het eten staart. 'Jup!' antwoord ik. 'Thanks Amy, je bent de beste!' zegt Lauren. Ze neemt een tas thee en kijkt dan naar de broodjes in de mand, maar besluit om er geen te nemen. Ik kijk naar Jill en Evelyn die genieten van hun croissant en hun koffie. 'Lauren, je moet wel iets eten hoor.' fluister ik. Ze schudt haar hoofd en drinkt een klein slokje van haar thee. 'Ik heb geen honger.' antwoordt ze. Ik vind het maar raar maar besluit om het voor deze keer maar te negeren.

'Zullen we vandaag iets leuks doen? Om onze gedachten wat te verzetten?' vraag ik als ik opmerk dat er opeens een onaangename stilte valt. Het is wel duidelijk dat we allemaal denken aan het telefoontje van gisteren. 'Zoiets als shoppen?' stelt Jill voor. 'Vindt ik een goed idee!' antwoord ik, en iedereen gaat akkoord. Na me omgekleed te hebben neem ik mijn handtas en check ik hoeveel geld ik bij heb. 10 euro. Zucht. Oke, dat wordt kijken en niet kopen. Zoals altijd.


Dankjewel voor de reacties! :) -x

Reageer (1)

  • Lune_

    Snel verder! :)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen