Foto bij Nieuwsbericht 2004: Beenderen gevonden op Vogelskamp

Hieronder volgt een nieuwsbericht van een aantal jaar geleden over betreffende mensenbotten die zijn gevonden op hetzelfde eiland als waar Martha en Harold vroeger altijd kwamen.

Beenderen gevonden op Vogelskamp
Vrijdag 23 januari 2004, Kaag: ’s Gravenwater


Op een klein onbewoond eilandje in het ’s Gravenwater zijn meerdere mensenbotten gevonden. De botten vormen bij elkaar 4 menselijke skeletten, waaronder 3 tussen de 12 en 17 jaar en de andere van een mogelijk iets oudere leeftijd.

Het ’s Gravenwater is een plas van het grotere Dieperpoel meer. De plas wordt voornamelijk gebruikt om te varen en ‘s zomers wordt er gezwommen. Afgelopen dinsdag waren een aantal medewerkers van Zeilschool de Kaag op het eilandje ‘Vogelskamp’ aan het rondlopen, op zoek naar een extra locatie voor een mogelijke uitbreiding van de school. De mannen liepen over het eiland rond het middaguur en kwamen onderweg meerdere beenderen tegen.

De botten zijn naar het onderzoekscentrum Leiden gebracht voor nader onderzoek. Aan het gebit konden ze een geschatte leeftijd verbinden en hebben ze ontdekt dat er op het eiland 3 lijken van vrouwen gelegen hebben en de andere botten waren afkomstig van een jongen. Waarschijnlijk zijn 3 van de mensen later gestorven dan de ander, maar over de precieze tijd, locatie en doodsoorzaak is nog niets bekent. Onderzoeker zijn er nog mee bezig, maar voorlopig lijkt het nog een onmenselijke dood.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen