Ik haalde mijn hand door mijn donker bruine haar, en keek op de wekker die naast mijn bed stond. Het was pas half 7, en vandaag zou de dag zijn dat ik eindelijk uit zou kunnen slapen. Ik bedacht me geen moment en draaide me om naar de muur. Ik laat die wekker mijn ochtend niet verpesten. Ik dommelde een paar keer weg en werd kort erna wakker. Dit hield zich een half uur vol tot ik er genoeg van had. Langzaam aan stapte ik uit bed, en liep rechtstreeks de badkamer in. Ik hoorde niks uit de andere kamers komen, dus ik verwachtte dat ik of alleen thuis was of iedereen lag nog te slapen.

Toen ik mijn behoeftes gedaan had liep ik de trap af en liet mijn lichaam vallen op de bank. De afstandsbediening lag nog op de plek waar ik hem de vorige avond gelaten had, op de leuning van de bank. Ik zette de televisie aan, en begon te zappen. Tot ik op een zender kwam met daarin nieuws voor jongeren. Ze hadden het over verlaten huizen en gebouwen, wat mij erg interesseerde, doordat ik veel van horror en enge dingen hield.

Blijkbaar stond er een psychisch ziekenhuis leeg in de buurt. Hij stond midden in een bos waar ik vaak liep met mijn hond, dus ik vond het wat vreemd dat hij mij nooit eerder opgevallen was. Ik besloot Paul te bellen, en hem te vertellen over het ziekenhuis. Misschien wou hij wel een kijkje nemen. Stiekem vond ik het toch wel eng om naar zoiets te gaan, doordat ze zeggen dat het er spookt en het erg gevaarlijk is, maar samen durf ik het wel.

"Hey wat is er?" Hoorde ik Paul aan de andere kant van de telefoon. Ik vertelde hem het verhaal van het ziekenhuis en wat mijn plannen waren. Paul vond het daarentegen geen goed idee. Ik probeerde hem nog over te halen, wat niet lukte. Daarom liet ik mijn vriend Tim een manier bedenken waar ik hem mee over kon halen. Ikzelf was daar namelijk niet zo goed in.

Hij bedacht een weddenschap, Paul en ik moesten een volle nacht overleven in het ziekenhuis, en mochten pas om 12 uur in de middag weg. Ik vond het een top idee, maar was bang dat Paul tegen zou stribbelen. Ik belde hem nogmaals met het idee om er te overnachten voor een weddenschap. Als we het zouden volhouden kregen we ieders 20 euro. Het klinkt niet als veel, maar voor ons was het goud. We hadden beiden geen geld, en onze ouders ook niet. Paul vond het goed idee, wat mij verbaasde. We maakten de plannen om het volgende weekend daar te overnachten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen