Veel plezier met lezen!

Lia POV

Buiten aangekomen lopen we naar de achterste garage, de enige die niet openstaat en waar geen auto voor staat. Met een knop opent de deur, en daar staat de coolste auto ooit.



'Weet je het heel zeker? Wie koopt er nou een Ferrari voor zijn au-pair?"
'Ik', is zijn antwoord. 'Ik vind dat je dat verdiend.'
'Ik heb nog helemaal niks gedaan, dus hoe kun je dat nou weten?'
Hij vertelt me dat ik niet zo onzeker moet zijn en loopt met me mee een auto terug.



'En deze is voor de boodschappen etc., want met de vreetzakken genaamd Ronaldo gaat dat nooit in de Ferrari passen.

Totaal overdonderd neem ik de sleutelbos van hem aan, waar de sleutels van het huis, de garage, de toegangspoort etc. ook allemaal aanzitten.
Dan stappen we in de auto (de Jeep).
'Geen Ferrari vandaag?' vraagt hij met een knipoog.
'Nope. 1. er kunnen maar 2 personen in en als Junior bij jou op schoot gaat is dat levensgevaarlijk-' Cristiano mompelt wat in het Portugees.
'Pardon?' vraag ik.
'Oh niks, ik zei alleen dat je in ieder geval veilig te werk wilt gaan.'
'Oh, oke, dankje. Wat is het in het Portugees?'
'Seguro. Maar ga verder. Wat was nummer 2?' vraagt hij door.
Ik herhaal het woord een paar keer voor ik antwoord geef.
'Ik wilde de stad verkennen, en met een Ferrari trek je nogal veel aandacht.' Hij knikt begrijpelijk.

Ondertussen vermaakt Cristiano zich prima op de achterbank met de ingebouwde TV (ikr), en zitten we inmiddels al bijna in de stad, waar de zwemles is.
Als ik ben meegelopen met hem en me heb voorgesteld aan de docente (Cristiano was in de auto gebleven), rijden we nog wat rond, terwijl Cristiano me vanalles vertelt over de stad. Telkens als ik iets interessants hoor vraag ik hem om het in het Portugees te herhalen, omdat ik de taal zo snel mogelijk wil leren.

Daarna halen we Junior weer op en rijden we nog even langs het stand, waar we hem een ijsje geven en op een bankje gaan zitten. Het ijsje is net op als er van alle kanten geflitst wordt. Cristiano vloekt zacht in het Portugees ('Merda!'), springt overeind en trekt me mee naar de auto. Junior kon ik nog net op tijd op tillen. Cristiano zit al achter het stuur en nog voor ik de deur heb gesloten scheurt hij weg, terwijl ik Christiano nog op schoot heb zonder gordel en de deur half open. Precies tegen alles wat ik die middag gezegd had in. 2 straten verderop staat de auto stil en zet ik Junior op de achterbank (met gordel dit keer).
'Hier ga je heel snel aan wennen, en voor je het weet ben je er heel behendig in.' Als ik hem vraag of dit vaak gebeurd zegt hij dat het aan het moment op de dag ligt.

Thuis aangekomen kook ik voor ons allemaal en daarna zetten we Junior in de zandbak terwijl wij naar de 2e woonkamer gaan (heel casual) waar het schema van de volgende week uitgelegd wordt.

Ik kan oprecht zeggen dat ik kapot ben aan het eind van volgende week.

Reageer (1)

  • Brokenwingss

    Ben benieuwd :) snel verder xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen