Story of the month ~ juni

Column
Thema: Bizarre gebeurtenissen

Het WK voetbal, het is weer begonnen. Elke vier jaar is het er weer. Voor velen is dit de tijd dat de slingers en vlaggen weer van zolder worden gehaald, dat straten worden versierd, dat elke wedstrijd gekeken wordt en dat er gewed wordt om wie er wereldkampioen wordt. Maar niet iedereen geniet van het WK en niet iedereen snapt wat anderen er zo leuk aan vinden. Want wat is er nou zo leuk aan voetbal? Het enige wat ze doen is een bal heen en weer schoppen en op de grond liggen.
Meningen verschillen. Zelf ben ik ook geen fan van voetbal, maar een WK (of EK) vind ik toch wel leuk om te kijken. Ik doe overigens niet mee met het versieren van de straten en kijk niet alle wedstrijden, maar de wedstrijden van Nederland sla ik niet over! Zo ook niet de wedstrijd van gisteren: Spanje – Nederland. Een bizarre wedstrijd. Het WK zelf kun je al beschouwen als bizar: mensen verkleden zich om een voetbalwedstrijd te kijken en doen de gekste dingen. Maar deze wedstrijd had voor iedereen een onverwachte uitslag, 5-1 voor Nederland.
Vier jaar geleden werd het WK afgesloten met de wedstrijd Nederland – Spanje, toen met als eindstand 1-0 voor Spanje, waardoor Nederland genoegen moest nemen met de tweede plek. En nu, in de poolfase, staan ze weer tegenover elkaar. De verwachtingen over de eindstand verschilden per persoon, de één geloofde dat Spanje weer zou winnen, een ander dat Nederland nu de overwinning zou pakken. Maar over één ding waren ze het eens, het zou een spannende wedstrijd worden. En dat was het ook! Althans, de eerste 50 minuten. De wedstrijd begon en al na 20 minuten stond Nederland achter. Maar vlak voor rust kwam Nederland met de gelijkmaker.
Wat er in de rust gebeurd is, weet niemand, maar wat er gebeurd is, heeft voor een onverwachte wending gezorgd. Al vrij snel na rust kwam Nederland op een 2-1 voorsprong. En toen ging het snel, het werd 3-1. Het werd 4-1. En alsof er nog niet genoeg gescoord was, schoot Robben er nog eentje in, de 5-1.

Zo verlies je in de verlenging met 1-0 en zo versla je de regerend wereldkampioen met 5-1, bizar!