Foto bij resist the temptation 2

Foto = Amy

Even wat voorafging

.... “Goeiemorgen.” “Heyy!” antwoordde je opgewekt. Jullie praatten over vanalles en nog wat totdat je bus er was. “Tot morgen!” Je stapte op de bus en dacht aan de saaie dag in de klas die je weer tegemoet ging. En omdat het vrijdag was, had je weer de saaiste vakken van de week, 2 uur nederlands en 2 uur Frans op 1 dag, dat was er voor jou echt teveel aan. Na een halfuurtje stapte je van de bus, net toen kreeg je een berichtje.

Heeyy schatziepatzie
Zin om te gaan shoppen? Morgen, 14 uur, Hasselt?
Laat maar iets weten
XXX Amy

Je stuurde blij terug dat het goed was en stapte weer vol energie de school binnen. Eindelijk weer eens iets om je op te verheugen. Je liep snel naar de Nederlandse les, want je bus was weer eens te laat en dus was de bel al gegaan. In de klas werd je begroet door je juf nederlands, je had haar altijd al sympathiek gevonden. Je zakte neer op je gewoonlijke plaats, naast Bianca en nam je boeken op de bank. Een paar uren later was het middagpauze, Bianca, Marissa en Jessica zaten volop te babbelen. Jij zat er even met je hoofd niet bij en Jessica merkte het. “Wat is er, meis?” “ Ooh, niets hoor, gewoon slecht geslapen.” Stelde je haar gerust. Even later mochten jullie naar buiten. Je probeerde met hen mee te lachen, maar de gedachte aan je droom vannacht liet je niet los. Een paar uur later liep met hen de school uit, je was verschrikkelijk opgelucht. Zo hoefde je niet langer hun vragen te ontlopen, want daar hield je niet van. Even later kwam je bus eraan, je zei hun gedag en stapte in.
Even doorspoelen
Je zat in de bus naar Hasselt, op weg naar Amy. Eindelijk iemand waartegen je kon praten, alleen zij begreep je. De bus stopte aan je halte, je nam je tas en liep naar buiten. Even later ontdekte je Amy tussen het wachtende volk, je gaf haar een knuffel en jullie liepen richting centrum. Winkel in, winkel uit. De volle zakken volgden elkaar snel op. Tijdens de middag gingen jullie in een snackbar een broodje eten. Eindelijk kon je even je hart luchten. “ Ik ben echt bang, Amy.” Ze keek je bezorgd aan. “Vertel, heb je weer nachtmerries gehad?” Je knikte en deed je verhaal. “Je maakt je teveel zorgen erover, zo geraak je nog niet meer heel tot bij Bill.” Probeerde ze me lachend op te vrolijken. “Je hebt gelijk, maar mijn dromen heb ik niet onder controle, wat doe ik als ze terugkomen?” “Door de dag aan iets anders denken.” “Probeer dat maar eens, als de persoon die in je nachtmerries voorkomt, iemand is waaraan je sowieso 24 uur per dag aan denkt” grinnikte ik. Nouja, je was alweer wat vrolijker. Na het middageten gingen jullie verder met shoppen, de rest van de dag vloog voorbij en voor jullie het wisten, zaten jullie alweer op de bus naar Amy’s huis. Je mocht er voor het weekend blijven slapen. Bij haar huis aangekomen, werden jullie begroet door haar broer en door haar ouders. Jullie liepen bepakt met ontelbare zakjes naar haar kamer en begonnen alles uit te pakken. Daarna gingen jullie in de living de DVD ‘New Moon’ kijken die je al heel lang wilde zien en die Amy voor de gelegenheid gehuurd had.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen