Foto bij Part Ten

De harde muziek drong meteen hard naar binnen wanneer Naomi de deur van de club midden in hartje Rotterdam opende. Het was nog maar net over elven, maar sommige mensen waren al stom dronken. Ik liep achter naar Naomi aan die zo te zien wist waar Stef en zijn –aanhang- stond. Niet ver achterin de club herkende ik het lange, maar gespierde lichaam van Stef, die ons ook al doorhad en mij en Naomi begroette in een warme knuffel. Ik keek het groepje rond en herkende de spelers van Feyenoord, die zo te zien morgen een dagje vrij hadden. ‘Hi’ wat verlegen stak ik mijn hand op naar de groep die mij en Naomi aanstaarde. Meteen had ik ook al door dat Tonny er ook was en voelde meteen een zetje in mijn zij van Naomi. Ik wierp hem een glimlach toe en keek naar Naomi, waarna ik naar Stef keek en voorover boog, zodat ik wat in haar oor kon fluisteren. ‘Je crush ziet er knap uit’ mompelde ik in haar oor en zag zelfs in de wat donkere ruimte haar wangen rood worden.

Een klein uurtje later had iedereen zijn plekje gevonden en was Naomi nadat ze naar de wc was geweest bij Stef gaan staan en hadden die twee het zo te zien erg gezellig. Ik had plaats genomen op de grote loungebank en pakte mijn iPhone uit mijn clutch om te kijken of ik nog een bericht binnen had. ‘Ga’ en meteen plofte er iemand naast mij op de bank. Wat verbaasd keek ik op en zag drie jongens meteen hun gezichtsveld omdraaien en keek wie er zo radicaal naast mij op de bank had plaatsgenomen. ‘Ha. Juist’ mompelde ik toen ik mijn ex herkende en stond meteen op om mijn clutch te pakken, maar hij hield mij tegen. ‘Joost. Serieus. Waarom laat je me niet met rust?’ mompelde ik vol onbegrip en keek de jongen met beginnende tranen in mijn ogen aan. Ik keek op en zag de spelers die bij Stef hoorde dollen met elkaar. Hopende dat iemand mij op zou merken en dat ik mij zieligste gezicht ooit kon opzetten. ‘Kunnen we even praten?’ vroeg Joost en ik zuchtte. ‘Alsjeblieft’ mompelde hij weer en ik knikte. ‘Niet hier, buiten’ zei ik tegen hem en zonder dat iemand het doorhad liep ik achter Joost de club uit en nam plaats onder de hitte verwarmer op het terras waar nu alleen rokers zaten in deze koude tijd. ‘Ik wil niks meer met je te maken hebben’ zei ik tegen hem en schudde daarbij mijn hoofd. ‘Het is over tussen ons Joost, allang over’ zei ik nogmaals en keek mijn ex met een schuin oog aan. ‘Ik kan niemand anders vinden zoals jou. Ik heb je nodig’ zei hij en pakte zo onschuldig mogelijk mijn hand vast die ik meteen weer losrukte. ‘Ik wil het gewoon niet meer Joost. Rot op’ siste ik nu en probeerde mijn tranen binnenboord te houden. ‘Je bent het mooiste meisje die ik ooit heb gezien. Innerlijk en uiterlijk ben jij mij ware’ ging Joost verder en kon de tranen nu niet meer stoppen en rolde nu langzaam over mijn wangen. ‘Ga weg Joost. Ga weg’ doordat ik het nu wat harder zei hadden nu ook de rokers het door, waardoor Joost zich blijkbaar ongemakkelijk voelde, mij een licht, maar zo irritant duwtje nog gaf en zijn weg weer naar binnen maakte, maar stopte nog net. ‘We bellen’ mompelde hij naar mijn gezichtsveld, waardoor de tranen biggelde over mijn wangen en mijn handpalmen voor mijn gezicht plaatste.

Ik wist niet hoelang ik hier nu al zat, starend voor mij uit en met soms nog enkele tranen toen ik een wat onschuldige, maar bezorgde stem hoorde. ‘Megan?’ het duurde even een paar seconden voordat ik zijn stem herkende, maar keek op waar ik Tonny zag staan. ‘Oh, shit. Sorry’ ik veegde zo snel mogelijk de tranen van mijn wangen en keek met een glimlach op. ‘Mag ik?’ hij keek naar het plekje naast mij en ik knikte. ‘Ik heb zo ongelofelijk stom leven’ mompelde ik na een tijdje en zuchtte diep. ‘Het is volle maan vanavond’ zei Tonny uit het niets en ik keek omhoog naar de donkere, zwarte lucht. ‘Het is gek hoe groot de maan is als hij opkomt, maar hoe klein hij is als hij eenmaal boven is’ ging hij verder en nu keek ik hem helemaal aan. ‘Als je, je ene oog dichtknijpt en je duim voor de maan houdt, is hij eigenlijk nog kleiner’ mompelde ik na hem en keek met kleine oogjes naar de volle maan. ‘Tonny’ kwam een van de spelers lachend naar buiten. ‘Kom mee naar binnen man. Jean Paul is een meisje aan het regelen’ ging hij lachend en vooral stomdronken verder en zag Tonny naast mij opstaan. ‘Kom op’ hij pakte mijn pols vast en liep voor mij weer terug de club in.

Wie gaat Tonny even voor mij regelen? ^^

Liefs X

Reageer (1)

  • Salute

    Super!!
    Snel verder <33

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen