Foto bij 1

'Hey, Ik ben Indy. Ik ben 1.60 kort, en 14 jaartjes jong. Ik zit in de 2e van het Gymnasium, en heb altijd al eens "The Bitch" willen zijn. Ik zit op Hiken, en wil super graag een vriendje...

Ik zucht, en zwaai mijn benen over de rand van mijn bed. Weer een nieuwe schooldag. Ik heb er echt zin in. Not. Ik kijk op mijn wekker en vloek. Het is al behoorlijk laat, en ik moet nog wassen, make up'en, en, en... Het komt er op neer dat ik uiteindelijk weer veel te laat van huis vertrek, zodat mijn vriendinnen waarmee ik naar school fiets, Pip en Kacy, weer op me mopperen.

'In, je bent alwéér te laat! Volgende keer fietsen we zonder jou weg hoor!' Zucht Kacy.

'Kace, ik weet het, en morgen ben ik zeker op tijd.' Antwoord ik met een grijns. We weten allebei dat morgenochtend weer precies hetzelfde zal zijn.

'Ja ja.' antwoord Kacy. 'Ik verwed mijn smartphone erom dat het niet zo is!' Ik grijns. Dan ga ik zeker op tijd komen.

'Afgesproken!' Zeg ik. Pip kucht.

'Ehhhm, girls, misschien is het tijd om te gaan fietsen.' Snel zetten we een spurt in, want we gaan echt te laat komen. om 8.10 zetten we onze fiets in het rek, en om 8.15 gaat de school open. Neuriënd wandel ik naar mijn kluis, om daar Chloë en Saar aan te treffen, mijn beste-school vriendinnen. Helaas staat Pieke daar ook, het meest falende vrouwen persoon uit mijn klas, G1a. Ik weet dat de rest van mijn klas ook een hekel aan haar heeft, maar ze zullen het nooit openlijk toegeven, dus ik kan moeilijk dat wel gaan doen, toch? Pieke heeft besloten dat wij haar vriendinnen zijn, dus ze plakt al een paar weken aan ons. Mirte, Alexa, Cecile en Ilse hebben haar al min of meer afgewezen. Mirte en Cecile zijn beste vriendinnen, maar Alexa en Ilse horen ook bij hun groepje.

'Indy!' Chloë zwaait met haar hand heen en weer voor mijn gezicht. 'Wakker worden! We hebben nu gym, 2 uur lang, dus het is misschien wel handig als je wakker bent.' Ik kreun. Gym. Yes. Het zijn ook nog eens de examenweken, voor mensen die deze weken hun examen hebben. Die hebben ze in de gymzalen, dus daar kunnen we niet gymen. We moeten nood gedwongen buiten gymmen. Ik slinger mijn gymtas over mijn rug, en sjok achter Saar en Chloë aan. Pieke heeft zich er ook tussen gewurmt, en probeert ook mee te doen aan het gesprek. Saar en Cloë weten niet helemaal hoe ze hier op moeten reageren, en negeren haar maar gewoon.

'Ey, Pieke!' Saar, Cloë, Pieke en ik kijken tegelijk op. Daar staat de populairste jongen van onze bassischool. Ik zat namelijk samen met Pieke samen op de bassischool, en daar zat hij ook. Op de bassischool pestten ze Pieke wel, maar ik moet zeggen dat ze daar zelf om vroeg. Haar uiterlijk van een achterlijk paard helpt haar ook niet echt.

Pieke buigt haar hoofd en loopt door. De jongen, die best knap is en Levi heet, Gaat voor haar staan en herhaalt wat hij zei. Pieke mompelt "hoi" terug en loopt snel door. Ik grijns naar Chloë en Saar.

'Hey Mini.' Mini was mijn kleinerende naam voor op de bassischool. Toen was ik heel erg verlegen, en zelfs in groep 8 droeg ik nog geen make-up. Hoewel ik ouder was dan de meeste. Mini is mijn naampje, omdat ik nu precies 1.60 meter ben, en niet groter ga worden. Ik ben nog even groot als in groep 8. Zet je er over heen, Indy Markant! Dit is niet groep 8, dit is de brugklas, met een nieuw leven, nieuwe vrienden. Misschien kan hij ook ooit nog eens tot je vrienden clubje gaan behoren. Toen ik naar de brugklas ging, ben ik totaal veranderd. Ik kocht nieuwere, hippere kleding, en ben make up gaan dragen. Ik ben niet echt lelijk, maar ik ben alleen zo klein!

Ik hef mijn hoofd op, en antwoord hem.

'Hai Levi.' Hij grijnst. Ik trek mijn wenkbrauw arrogant op, en zeg; 'Kom Saar, Chlo.' en ik wandel gewoon langs hem heen. Op de bassischool zou ik dit dus nooit gedurfd hebbben.

Als ik me heb omgekleed, loop ik het sportveld op. Saar en Chloë waren al klaar, dus ik ben samen met Alexa en Ilse naar het veld gelopen. Onderweg bevries ik bijna. Op het veld naast het onze, sport de sportklas, MAVO dus. Maar in MAVO zit een best wel knappe jongen, Tygo. Ik raak een beetje achterop bij Alexa en Ilse, dus ik maak een soort huppeltje om hen in te halen. Dan zie ik dat naast ons veld, aan de andere kant, de andere sportklas bezig is. Met Roeland en Sem. Sem is zoooo'n cutie! En Roeland... Maar als ik zo door ga, zijn alle populaire jongens wel knap.


giechelend in mezelf loop ik door. Ik kijk naar de jongens, met en zonder sixpack, en loop bijna een 1e klasser met enorme tas en een bril omver. of nou ja, hij loopt mij omver. sacherijnig kijk ik naar hem op.
'kun je niet uitkijken?!' Snauw ik naar hem. Verlegen doet hij een stap op zij. Ik hoor iemand grinniken. met een ruk draai ik me om, en kijk recht in het gezicht van Levi. wat nou weer.
'wat moet je, Levi.' grauw ik naar hem.
'niks? Mooi, loop dan als-je-blieft door!'
ik draai me om, en stamp achter Chloë en Saar aan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen