Foto bij Part Twenty-Five

‘Ol’ hoorde ik Tonny opgelucht zuchtte en met de tranen die meteen in mijn ogen brandde liep ik snel op hem af en trok hem dicht tegen mij aan. Zijn warme en sterke armen om mijn middel heen gaven mij een veilig gevoel. Een diepe zucht verliet mijn mond en drukte een kus op zijn wang en liet hem zacht los. Ik keek even met een schuin oog naar mijn vader die ons met een geamuseerde glimlach aankeek. ‘Nu ben je nog blij met haar, maar als je een hele week met haar opgescheept zit’ mompelde mijn vader met een kleine grijns. Ik schudde lachend mijn hoofd en gaf mijn vader een zacht duwtje tegen zijn bovenarm aan toen ik de deur weer open hoorde gaan waar nu de verpleegster weer stond met een rolstoel. ‘Dan zien wij u over twee weken weer’ zei de verpleegster en ik keek naar Tonny die knikte. De verpleegster gaf hem en ons een hand en verliet daarna weer de kamer. Ik rolde de rolstoel zo naar zijn bed dat mijn vader hem kon helpen met optillen om hem daarna in de rolstoel te laten glijden. Ik keek even naar Tonny zijn gezicht die nog altijd verging van de pijn, daarom draaide ik snel mijn hoofd naar mijn vader die Tonny gemakkelijk in de rolstoel plaatste. ‘Pak jij zijn tas pap?’ ik keek op naar mijn vader die zijn sporttas pakte. Ik keek daarna vragend naar Tonny die knikte dat het wel ging om daarna met zijn drieën de kamer uit te lopen.

‘Skye, kijk is wie daar is’ hoorde ik Milou mompelen toen ik de deur achter mij dicht liet vallen. Mijn vader moest na het ziekenhuis gelijk door naar zijn werk waardoor ik net Tonny alleen moest helpen mijn auto uit te komen. Skye ging al steeds meer stapjes lopen en toen ik de rolstoel de woonkamer induwde zag ik Skye op haar eigen beentjes staan verbaasd kijkende naar Tonny. ‘Ton’ ze wees met haar vinger naar Tonny en keek mij vragend aan. Ik knikte en keek met een verterende blik naar mijn dochtertje. ‘Dat is Tonny Skye. Hij komt een weekje bij ons logeren’ ik keek naar mijn dochtertje die haar evenwicht verloor en op haar kont belandde waar ze zelf hard om moest lachen. Ik pakte haar op en keek naar Tonny die zijn armen uitstak om Skye op te pakken. ‘Zachtjes doen hé Skye’ ik overhandigde Skye gemakkelijk aan Tonny en pakte mijn iPhone op om daar meteen een foto van te kunnen maken, want hoe het beeld er nu uitzag van die twee was te schattig.

‘Als er wat is kan je me altijd bellen’ zei Milou voor de zoveelste keer en weeral knikte ik. Ze moest vroeg naar huis, omdat morgen haar tentamenweek begon zou ze deze avond nog even hard aan de bak moeten. ‘Ja Milou, komt goed’ zuchtte ik verveeld en ze drukte een kus op mijn wang. ‘Laat me weten hoe je toetsen gingen’ riep ik nog toen ze de lift inliep en ik zwaaide haar nog na toen ik de voordeur achter mij dichtsloot en terug de woonkamer inliep waar Tonny met zijn knie omhoog op de bank lag en Skye op zijn buik lag en samen naar de tv staarde. ‘Mama’ mompelde Skye die als enige mijn voetstappen had gehoord en Skye rolde gemakkelijk van Tonny zijn buik af om met kleine pasjes mijn kant op te rennen zodat ik haar gelijk kon optillen. ‘Gaat het?’ vroeg ik zacht en nam samen met Skye plaats op de fauteuil die naast de bank stond. ‘Zal ik je alvast helpen om je naar boven te brengen? De soep is bijna klaar’ vroeg ik aan Tonny die vermoeid knikte. ‘Skye, lief. Ga maar even met aap spelen’ ik wees naar het kleine speelhoekje en keek daarna op naar Tonny. ‘Als het niet gaat zeg je het tegen mij hé’ ik pakte hem bij zijn bovenarm vast en zag hoe hij verging van de pijn toen hij rechtop ging zitten. ‘Oké, een, twee’ en bij de derde tel stond hij op zijn rechterbeen op zodat hij zijn linkerknie kon laten hangen. Stapje voor stapje liep ik naar de slaapkamer toe, gelukkig woonde ik in een appartement wat betekende dat we geen trap ophoefde te strompelen naar de logeerkamer. ‘Hier is dan je masterbedroom’ lachte ik en wankelde met hem samen de kamer in en liet hem zacht op het bed glijden. Wanneer hij zat pakte ik meteen twee kussens zodat hij kon gaan liggen en zijn knie daarop kon laten rusten. De bekende deurbel klonk door het huis en ik keek vragend naar Tonny die zijn schouders ook vragend ophaalde. ‘Ik ben zo terug’ ik liep de slaapkamer weer uit en keek naar Skye die druk bezig was met haar poppenhuis. Ik trok de voordeur open en mijn mond viel open van verbazing wie er voor mijn deur stonden. De ene hield een bos bloemen voor, terwijl de andere bekers van de Starbucks vasthield. Met de tranen die branden in mijn ogen keek ik de blonde en de bruinharige jongens aan om daarna in een knuffel te worden getrokken door beide jongens.

Drukdrukdruk. Ook al heb ik een lang weekend vrij, ik moet nog van alles aan school doen, want zo als het er nu uitziet blijf ik zitten.

Vrolijk mij daarom op met leuke reacties mensjes!

Liefs X

Reageer (5)

  • JLove1D

    Lief!

    en succes met je school! X

    1 decennium geleden
  • HarrysWife

    Lieeeefff

    1 decennium geleden
  • Manonxxx

    aaaaaahw,
    super leuk stukje. xx

    1 decennium geleden
  • Smexy

    Jeej, ze zijn er. Dan kunnen ze haar helpen met Tonny (:

    1 decennium geleden
  • AnoukIrwin

    Blijheid!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen