Foto bij A ranger/traitor 212

Bij onverwachts opkomende woede, (bijvoorbeeld door cliffhangers (A) ) Gorlog is tot jullie dienst ;)

De Skandiërs gingen een rustige nacht tegemoet, want Arnaut en Halt zaten een eind het binnenland in, samen met de Hiberniaanse koningen te overleggen over de te volgen strategie. De kaart die ze ‘buitengemaakt hadden’ bleek hierbij van onschatbare waarde.
“Dus als we het leger langs deze dalen laten naderen, blijven ze het langst onopgemerkt. Daarna verspreiden we ons, zodat we hen langs drie kanten tegelijk kunnen aanvallen.” Halt wees met een pijl de omtrek van de inham aan.
“Zouden we hun schepen niet in brand kunnen steken?” vroeg koning Otkar. Halt had de indruk gekregen dat hij op Sean na, de enige koning was die tenminste het verschil wist tussen infanterie en cavalerie.
“Dat zouden we kunnen doen, maar dan zitten ze in de val.”
“Mooi toch?” Halt schudde zijn hoofd.
“Nee, dan vechten ze tot de dood. En dat zou wel eens de dood van ons leger kunnen zijn. Vergeet niet dat we het over Skandiërs hebben en we zijn niet bepaald ver in de meerderheid. Skandiërs zijn niet bang om te sterven in de strijd, maar blijven het liefste leven. Als we ze de kans geven om te vluchten, zullen ze dat doen. En het voornaamste is dat ze hier weg zijn, nietwaar?” Koning Otkar bromde wat onverstaanbaar. Halt besloot het op te vatten als instemming. “Onze voornaamste taak zal er dus in bestaan hen terug te drijven naar hun schepen. Jammer dat we maar een beperkt aantal boogschutters hebben. Een regen van pijlen op hun tenten laten neerdalen zou nog een pak meer verwarring zaaien, maar je kunt niet alles hebben. Dus…” Op dat moment kuchte er iemand achter hen. Halt draaide zich vliegensvlug om en trok een pijl uit zijn koker. Arnaut en Sean grepen naar hun zwaarden, terwijl de andere koningen achteruit deinsden.
Op nog geen twee passen afstand, stond een kleine gedaante in een versleten bruine mantel. Een kap hulde zijn gezicht voor het grootste deel in de schaduw. Een boog hing losjes om zijn schouder, samen met een koker met pijlen. Aan zijn riem hingen twee messen. Zonder zijn boog te laten zakken, zette Halt een stop naar voren om de nieuwkomer te bekijken.

Reageer (7)

  • Butterflygirl

    Jaaaa als miko er is zijn alle boogschutters er woehoeeee(hoera)

    6 jaar geleden
  • Glorfindel

    bij Gorlog's stinkende rood geschilderde borsthaar! snel verder!!!
    ik gok (en hoop) op Miko!

    1 decennium geleden
  • willverdrag

    Ik hoop dat het WILLIEEEEEEEEEEEEE is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1 decennium geleden
  • Newa

    nog n grijze jager??!!!!!

    1 decennium geleden
  • katl1

    @HugoWemel: Ik wist niet dat Gorlog slagtanden had. Zijn ze echt Babyroze? Dan wil ik ze zien!!!!!!!!!
    @Cassandra: Fan van Mega Mindy? (A)

    SNEL VERDER, BIJ GORLOGS PIMPELPAARSE ONDERBROEK

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen