Foto bij Part Fifteen

‘Ik mis je Ton’ fluisterde ik, terwijl ik de lift uitstapte om daarna mijn sleutel in de voordeur te steken. ‘Het is gewoon voor nu even zwaar hier. Ik heb echt heel veel aan de jongens, maar het is op dit moment gewoon even anders’ ik pakte mijn tas van de grond op en opende de deur. ‘Over een paar daagjes kan je weer tot rust komen hier in Nederland’ een glimlach vulde zich rondom mijn lippen, terwijl ik de woonkamer in waggelde en mijn ogen vol verbazing naar de groep jongens voor mij keken. Skye zat op Zayn zijn buik, Liam was in mijn ooghoek bezig in de keuken, Niall zocht een dvd uit en Louis was druk bezig met zijn mobiel. ‘Ol?’ vroeg Tonny vragend, maar ik was verbaasd door de aanwezigheid van de jongens in mijn huis. ‘Guys?’ vroeg ik vragend en pas nadat ik dat had gezegd had ik de aandacht van elke jongen hier in het huis. ‘Ben je nu al thuis?’ vroeg Louis meteen paniekerig en ik draaide met mijn ogen. ‘Ik nam een middagje vrij’ mompelde ik en keek mijn huis rond. ‘Wat zijn jullie aan het doen hier?’ vroeg ik vragend en Liam kwam de keuken uitgelopen die mij aanwezigheid nog niet had gezien. ‘De taart staat in de oven en ik heb sushi besteld voor vanavond’
‘Li’ piepte Niall en ik keek Liam met een grijns aan. ‘Wat moet ik zonder jullie’ fluisterde ik mijzelf vragend af, toen ik doorhad dat Tonny nog steeds aan de andere kant van de lijn hing. ‘Ton, ik moet hangen-‘ ik wilde al een heel verhaal gaan vertellen, maar blijkbaar had Tonny alles meegekregen. ‘Ik heb het gehoord. Fijne avond en ik hou van je’
‘Ik hou ook van jou’ ik verbrak de verbinding en vloog de jongens om de hals en drukte mijn dochtertje dicht tegen mij aan.

Ik keek verbaasd en vragend de groep rond. Wat moesten ze hier in mijn huis? Zoveel viel er hier niet te beleven. ‘We dachten dat je pas vanavond thuis zou komen’ mompelde Liam die verward door zijn bruine lokken woelde. ‘Taart? Sushi?’ vroeg ik vragend en keek naar Liam die zijn schouders ophaalde. ‘Ik heb met Skye een taart gebakken die nu in de oven staat en voor vanavond wilde we jou verassen met sushi’ zei Liam en ik hoorde Louis zacht lachen. ‘Die verassing is alleen niet zo goed uitgepakt’ zei Louis lachend en een kleine glimlach vulde zich rondom mijn lippen. ‘En jullie hebben heel de middag op de bank gehangen?’ vroeg ik lachend en keek naar de drie jongens die elkaar meteen aankeken. ‘Zullen we het nu alvast maar laten zien’ zei Zayn simpel en weeral keek ik vragend naar de jongens. ‘Kom’ Niall pakte mij bij mijn pols vast en liep achter Liam, Louis en Zayn die Skye nog altijd vasthield aan. ‘Doe je ogen dicht’ fluisterde Niall en ik schudde mijn hoofd. ‘Wordt dit weer zo’n flauwe grap jongens’ ik keek ze verbaasd aan, maar ze schudde allemaal hun hoofd. Niall bracht zijn handen voor mijn ogen zodat ik helemaal niks meer zag en begeleidde mij mee naar de plek. ‘Hou ze dicht hé’ Niall haalde zijn handen van mijn ogen en ik hield mijn ogen zo strak mogelijk dicht. ‘Omdat je al sinds dat je hier in Londen woont dit wilde veranderen in jouw kamer hebben wij je een handje geholpen. Het staat nu al zo lang leeg, dus hebben wij een verassing voor je’ nam Louis het woord. ‘Open je ogen maar’ zei Zayn nu. Mijn ogen moesten even wennen aan het licht, maar mijn mond viel van verbazing open en keek verbaasd de ruimte door. Het was een leegstaande kamer in mijn appartement die ik altijd naar mijn zin wilde veranderen. In al die jaren had ik er nog geen tijd voor gehad, maar nu zag het er prachtig uit. Twee stoelen uit mijn ouderlijke huis in Nederland stonden nu tegen de muur aan, met een grote boekenkast met mijn favoriete schrijvers erin, maar mijn ogen vielen meteen naar de muur die bedekt was met tientallen fotolijstjes. De tranen stonden inmiddels in mijn ogen en draaide mij om naar de jongens. ‘Ik weet niet hoe ik jullie moet bedanken’ fluisterde ik met een brok in mijn keel en meteen trok Niall mij in een knuffel. ‘Groupshug’ mompelde Louis die er ook zo te zien emotioneel van werd en voor ik het wist stond ik met mijn vier beste vrienden en Skye dicht tegen mij aan.

‘We laten je wel even alleen’ zei Zayn en wierp mij een knipoog toe die de deur achter zich sloot. De stilte viel precies goed en ik liep naar de muur toe met de fotolijstjes. Foto’s van mij en mijn ouders, mijn zusje, de jongens, Tonny, Skye en zelfs een paar met Harry. Ik slikte en keek naar een foto van mij en Tonny bij onze diploma uitreiking.

‘Tonny en Olivia, kom maar naar voren’ zei onze mentor van ons examenjaar. Tonny gaf mij nog een kneepje in mijn hand en liep achter mij aan waardoor we voor de groep ouders en andere familieleden stonden. ‘Jip en Janneke. Kwek en Kwak. Vele bijnamen waren er voor dit tweetal verzonnen in de afgelopen jaren. Ze waren sinds dag een al onafscheidelijk en hebben elkaar nooit meer losgelaten. Het is mooi om te zien hoe een meisje en een jongen beste vrienden voor het leven met elkaar kunnen worden. Waarschijnlijk gaat het tweetal nu zijn eigen weg, maar de vriendschap zal het altijd overwinnen, want Tonny jij bent uitgekozen om proef te draaien bij Feyenoord?’ hij keek vragend naar Tonny die knikte. ‘En jij, Olivia’ de man keek mij met een glimlach aan. ‘Jij gaat je droom verwezenlijken in Londen?’ ik knikte met een grote glimlach en keek in mijn ooghoek naar Tonny die zijn arm rondom mijn sloeg. ‘Een applaus voor deze twee prachtige personen, die de wereld aan hun voeten hebben’

Die herinnering was nooit meer uit mijn gedachten gegaan en veegde een verdwaalde traan weg uit mijn ooghoek. Ik keek naar het lijstje waar ik met een grote zwangere buik tussen de 5 jongens stond.

‘Harry ga jij naast haar. Niall, aan de andere kant’ commandeerde de fotograaf. Het was een warme zomerdag in hartje Londen en we hadden beloofd om enkele foto’s te maken voor de verschillende paparazzi. ‘Kunnen even pauze nemen’ pufte ik vermoeid door de hitte en Harry liet mij los. ‘Even een pauze?’ vroeg hij aan de fotograaf die begrijpelijk knikte. Harry draaide zich naar mij om en keek mij bezorgd aan. ‘Gaat het wel?’ vroeg hij bezorgd en ik knikte. ‘De hitte alleen’ op dat moment gaf Niall mij een flesje water aan waar ik vol verlangen een slokje van dronk. Ik keek even op naar Harry die ook last van de hitte had en ik wreef met mijn handpalm over zijn voorhoofd. Hij drukte zijn warme lippen op de mijne en ik snoof zijn bekende aftershave op. ‘Nog even en dan hebben we de middag weer voor onszelf’ fluisterde hij en ik keek naar de andere vier jongens. ‘Want jongens, we gaan naar het strand vanmiddag toch?’ vroeg Harry vragend en alle vier knikte ze enthousiast. Een glimlach vulde zich rondom mijn lippen, drukte nog een snelle kus op zijn mond en knikte naar de fotograaf dat we weer verder konden met het maken van de foto’s.

In mijn ooghoek zag ik dat Niall naast mij stond en ik legde mijn hoofd zacht op zijn schouders. Dit moment zo was goed, niets kon het meer veranderen. Ik had mensen om mij heen waarvan ik zielsveel hou en dat zal niet meer anders gaan worden.

Een hééél lang hoofdstukje! Ik hoop dat jullie het hoofdstukje leuk vonden!

Liefs X

Reageer (5)

  • RachelMJ

    Aaw zo mooi

    1 decennium geleden
  • AllDayDreams

    Die flashbacks zijn echt leuk!!
    Snel verder xx

    1 decennium geleden
  • EmmyxKitten

    Inderdaad, echt leuk die flashbacks!
    Dit hoofdstukje was purrfect.. Niet
    perrrfuct maar purrrrfect! :)

    PlzSnelVerderWantTja..DoeGwnHahaX

    1 decennium geleden
  • Chasing1D

    Awwwh. Indeed echt leuk die flashbacks!
    xx

    1 decennium geleden
  • Manonxxx

    Ahw, leuk die flashbacks.
    moet je zeker vaker doen. Xx

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen