Foto bij 03 - 1ste schooldag

Pov. Rein

Als het pauze is gaan we naar buiten, naar een soort pleintje. Ik krijg veel vragen en beantwoord ze ook hierdoor maak ik gelukkig ook vrienden, ik was zo bang dat ik geen vrienden zou maken en dat ze flauwe opmerkingen zouden maken over Mainstreet maar dat doen ze dus niet! Ik beantwoord alle vragen en sommigen willen ook mijn handtekening en met me op de foto, ook kinderen uit andere klassen willen dat en uit eindelijk worden er misschien wel meer dan 10 foto's gemaakt en deel ik meer dan 20 handtekeningen uit. Veel kinderen vragen ook mijn nummer aan gezien Nils aan iedereen zijn nummer geeft doe wil ik het ook doen maar voordat ik mijn nummer opschrijf bedenk ik me, waarom? Het zijn fans, oké maar ik ken ze toch niet persoonlijk? Ik besluit om mijn klasgenoten wél mijn nummer te geven maar andere kinderen niet. Een meisje schreeuwt naar me 'OMG Rein! Waarom mogen hun wel je nummer? Ze zijn niet eens fan en ik wel!! Rein!' En ze loopt naar me toe en probeert me omver te duwen maar opeens gaan Tom en Jake, 2 kinderen uit mijn klas voor me staan en zeggen 'Niet aan Rein komen! Hij is ook maar een jongen!' Ik lach, heel erg tot dat ik besef dat het echt niet eerlijk is wat ik doe. Wel handtekeningen uitdelen maar niet mijn nummer en dan ook nog eens aan mijn klasgenoten wel mijn nummer geven. Ik bedank Tom en Jake maar dan is de pauze alweer voorbij, ik heb een erg leuke klas en heb het er naar mijn zin. Helaas moeten we nog een paar uren want ik zou liever met Mainstreet in de studio zitten, werken aan een nieuw nummer ofzo. De uren gaan snel voorbij dat ik op school zit, over een kwartiertje ben ik al vrij. Als ik alle sommen af heb gemaakt kan ik zowat direct naar huis gaan.
Ik pak mijn fiets en fiets weg van school, op naar huis ik me nog nooit zo fijn gevoeld op school maar nu dus wel, zou dat wat met de klas te maken hebben?
Ik fiets een snel en steeds sneller tot dat ik langzaam moe word en dan fiets ik uiteindelijk ook erg langzaam want voor me fietst Fleur. Ik wil graag een praatje met haar maken maar mijn mond leukt versteend ofzo ik krijg er geen woord uit en ik ga ook niet naast haar fietsten ofzo en ik bedenk me nu, ik wil toch niet met haar praten want ze is een fan en het zou oneerlijk zijn als ik een fan zou voortrekken om tegen haar te praten en tegen de andere fans niet, maar ja die ken ik ook niet en ik zit ook niet bij hun in de klas en ik heb Fleur toch ook al mijn handtekening en nummer zo gegeven? Waarom praat ik nou niet met haar? Ze fietst nog steeds voor me. Uit eindelijk durf ik wel met haar te praten 'Hoi Fleur' zeg ik een beetje verlegen, haar reactie kan heftig zijn omdat ze dus fan van me is maar aan de andere kant ook dood gewoon zijn omdat ze me nu haast elke dag gaat zien 'Hoi Rein, hoe gaat het?' vraagt ze een beetje ongemakkelijk, zie je het wel hier komt dé reactie van een Mainiac. 'Goed en met jou?' zeg ik vol zelfverzekerd 'Ook' zegt ze verbaasd, misschien kwam ik een beetje te zelf verzekerd over Ik maak een zuchtend geluidje en we fietsen dan door 'Heb je zin om met mij en misschien Daan, Owen en Nils ergens naar toe te gaan?' ik schrik! Dit had ik niet moeten vragen! Hier ben ik nog helemaal niet klaar voor, ik bedoel, ik ken haar pas net. Ze aarzelt even maar zegt dan Goed hoor, mag Esmee ook komen?' Ik verbaas me, tuurlijk mag Esmee toch komen? Maar ik reageer gewoon op de vraag 'Ja leuk, ik bel de jongens zo wel even en sms je dan wel, tot zo wederom verbaas ik me weer, tot zo? Hoe stom kan ik zijn. Zonder zelf vertrouwen zegt ze 'Ja oke' en dan fiets ik naar een andere straat.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen