Foto bij Part Six

Na een lange, maar gezellige avond te hebben gehad werd ik alweer vroeg wakker doordat ik Skye hoorde. Langzaam opende ik mijn ogen en keek op de klok die op de Zondagmorgen alweer de half acht aantikte. ‘Ik kom meisje. Ik kom’ mompelde ik vermoeid, terwijl het opkomende zonnetje werd tegengehouden door mijn gordijnen. Sloffend liep ik naar Skye haar slaapkamer en zag haar vol bewondering kijken naar het speeltje wat boven haar hing. ‘Goedemorgen Skye’ fluisterde ik met mijn ochtendstem en ze liet haar blauwe ogen naar mij glijden. ‘Kom je even bij mama liggen’ ze spreidde haar armpjes de lucht in als teken dat ik haar moest optillen. Ik tilde haar op en nam haar mee naar mijn grote tweepersoonsbed waar ik haar naast mij neerlegde. Gisterenavond had Tonny aan mij en mijn vader gevraagd of ik kwam kijken bij de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in de Kuip. Mijn vader had mij vragend aangekeken en door de bijna twee smekende blikken van mijn vader en Tonny had ik maar gezegd dat ik mee zou gaan, zo kon Skye ook is een voetbalwedstrijd meemaken en dan konden we daarna gelijk door om wat te eten en ons vliegtuig te halen.

‘Hier Skye’ ik gaf haar twee badeendjes en haar vaste speeltjes aan voor in het bad en stapte daarna zelf snel onder de douche. Over een halfuurtje zou mijn vader al voor de voordeur staan, zodat we op tijd in de Kuip zouden zijn. Aan de ene kant was ik weer blij dat ik voor een weekje terug in Londen zou zijn, zo kon ik weer verder met mijn werk en kon ik mijn beste vrienden weer dicht om mij heen hebben, maar aan de andere kant kon ik elke keer moeilijker mijn thuisland verlaten. Nadat ik mijn haar shampoo vrij had gemaakt, had ik mij snel afgedroogd en in een setje kleren gestoken. ‘Mama. Mama’ riep Skye nu aan een stuk door wat mij vermoeid deed laten zuchtte. ‘Wacht even Skye’ mompelde ik vermoeid en liep nadat ik nog een laatste check had gedaan in de spiegel de kant van Skye op. ‘Zullen we jou een mooi jurkje aantrekken?’ vroeg ik aan Skye, terwijl ik haar lijf afdroogde. ‘Want dan gaan we naar Tonny toe hé’ Skye keek mij alleen maar met haar blauwe kijkers aan en ik lachte om haar gezichtsuitdrukking. ‘Kom, we moeten een beetje opschieten lief’

‘Wat heb jij een mooi jurkje aan Skye’ zei mijn vader die door zijn knieën hurkte om een kus op haar kruin te drukken. ‘Hé Ol’ hij drukte een kus op mijn wang en pakte Skye op die op bank met haar aap zat. ‘Goedemorgen pap’ ik pakte mijn spulletjes en stopte die in mijn handtas. ‘Ben je er klaar voor om naar het mooiste stadion van Nederland te gaan?’ met een geamuseerde glimlach naar mijn vader die het meisje dicht tegen zich aantrok. ‘Ben je er klaar voor Ol?’ vroeg mijn vader vragend die zich naar mij omdraaide. Ik knikte naar mijn vader, waarna we met z’n drieën het appartementencomplex verlieten.

De wedstrijd was net een klein halfuurtje bezig, terwijl Skye haar ogen uitkeek. ‘Pap. Let jij even op Skye? Ik word gebeld door Niall’ ik hield mijn iPhone de lucht in en meteen trok mijn vader Skye op zijn schoot. ‘Met Olivia’ nam ik de telefoon op toen ik de box was uitgelopen waar het een stuk rustiger was. ‘Lief vriendinnetje van me’ hoorde ik de Ierse stem aan de andere kant van de lijn en een glimlach verscheen rondom mijn lippen. ‘Nialler’ begroette ik de jongen. ‘Hoe is het met je? Hoe was het met Peter?’ hoe hij de naam Peter uitsprak was aanstekelijk en probeerde mijn lach in te houden. ‘Als het op tv komt gaan we er naar kijken, maar het was best zwaar om alles opnieuw te vertellen’ ik hoopte dat Niall meteen doorhad dat ik geen zin had om het verder over dit onderwerp te hebben. ‘Vanavond kom je weer naar huis toch?’ vroeg Niall enthousiast. ‘Vanavond ben ik weer terug in Londen, baby!’ riep ik enthousiast en hoorde Niall lachen. ‘Ik had nog wel een vraagje aan je Nialler’ begon ik moeilijk. ‘Vertel’ mompelde de jongen. ‘Morgen heb ik heel de dag afspraken op kantoor en ik heb nog geen oppas voor Skye’ fluisterde ik, wachtende op Niall zijn reactie. ‘Breng haar naar haar vier oompjes!’ riep Niall meteen. ‘En haar vader’ maakte ik Niall zijn zin af, waarna het even stil was. ‘Zal ik haar een uurtje of acht ophalen?’ vroeg Niall vragend en ik knikte. ‘Als je dat zou willen, want ik wil haar niet zo graag brengen’ zuchtte ik en Niall maakte een apart geluidje. ‘Dat weet ik toch meisje. Ik ben er morgen 8 uur. Ik moet alleen nu ophangen. We moeten weer een interview in. Spreek je vanavond en zie jullie sowieso morgen’ zei Niall en een verterende zucht verliet mijn lichaam. ‘Love you Nialler’ meende ik elk woord en hoorde Niall zacht lachen. ‘Love you too Olli’

‘Vindt je het leuk liefje?’ vroeg ik toen ik weer plaatsnam op mijn stoel en keek naar Skye die met haar vinger naar iets wees. ‘Tonn’ kon ik eruit verstaan en keek verbaasd op naar mijn vader die er hartelijk om moest lachen. Van zo’n afstand kon ze nog herkennen wie Tonny was. ‘Tonn’ riep ze weer enthousiast toen die aan de bal kwam. Ik keek op naar Tonny, die een actie maakte waarbij hij van achter hard werd geraakt en met een harde schreeuw op het gras landde. Daarom ging ik vroeger niet vaak kijken als hij moest spelen op een Zaterdag. Ik was altijd maar bang dat hij hard zou worden geraakt. Ik keek naar Tonny die kramperend op het veld lag en keek naar mijn vader waarbij zijn ogen ook gericht waren op Tonny. ‘Kom op jongen’ fluisterde mijn vader. Hij probeerde op te staan en de pijn weg te bijten, maar zakte meteen weer door zijn hoeven naar het gras. De scheidsrechter gaf een teken dat er verzorging moest komen en ik voelde de zenuwen in mijn buik alleen maar erger worden. De verzorger maakte al meteen een teken dat hij gewisseld moest worden en dat er een brancard het veld op moest. Van schrikt bracht ik mijn handen voor mijn mond en kon aan zijn gezicht zien dat hij pijn had, heel veel pijn. ‘Ik moet naar hem toe’ fluisterde ik en probeerde mijn ademhaling onder controle te krijgen. Ik liep naar een beveiliger die me meteen bezorgd aankeek. ‘Ik moet naar hem toe. Hij is mijn vriend’ ik wees naar Tonny die net de trap af werd gedragen. ‘Dan kan iedereen zeggen mevrouw’ sprak de beveiliger beleefd. Ik voelde dat mijn vader naast mij stond met Skye in zijn armen. ‘Laat hem je kaartje zien’ door dat geniale idee graaide ik meteen in mijn tas en pakte het pasje en liet hem aan hem zien waar duidelijk Tonny zijn naam opstond. ‘Komt u maar mee mevrouw’ ik keek meteen vragend opzij naar mijn vader die knikte dat ik moest gaan. ‘Ik blijf hier met Skye. Ga naar hem toe’ ik keek op naar de beveiliger die medelevend knikte en voor mij de box uitliep.

Laat me weten wat jullie ervan vinden!

Liefs X

Reageer (4)

  • AllDayDreams

    Wat ik ervan vind:
    1. JE MAG HIER NIET STOPPEN
    2. IK HOU VAN DIT VERHAAL
    3. IK HOU VAN JE SCHRIJFSTIJL
    4. DIT IS GEWOON GEWELDIG!!!!!!!

    Snel verder xx

    1 decennium geleden
  • Chasing1D

    Het is super! Snel verder xx

    1 decennium geleden
  • pandagirl

    je bent gemeen om net nu te stoppen :(( je moet echt snel verder gaan!
    ps. I LOVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE IT!!! (Y)(Y)(Y)

    1 decennium geleden
  • Melanie_x

    en dan gewoon hier stoppen:(( je moet snel verder gaan!!!!!(Y)(Y)(Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen