Het is kwart voor 9 in de ochtend alle spullen gepakt en 3 koekepannen uit de keuken 2 grote en 1 kleine die 3 om de zombies die te dicht bijkomen dood te slaan.
We lopen allemaal rustig de trap af "eerst naar de BMW!"zeg ik, Jeroen en Devin knikken.
De deur doen we langzaam open wat we zien is een lege stad maar we hooren de zombies wel!, het geluid komt van het centrum waar gisteren de speech werd gehouden door
de burgemeester van onze stad.
"Mooi" fluisterde ik "als we heel stil zijn hoeven we ze niet te lokken dus kunnen we rustig naar de BMW lopen", opnieuw knikken ze allbij.
We lopen snel maar stilletjes richting de Oude Kerk, we lopen daar de hoek om op dat moment schrik ik me kapot een zombie nog geen 2 meter verder op!
Jeroen neemt een aanloop en slaat de zombie keihard op zijn hoofd je hoort letterlijk zijn schedel breken.
"hardstikke dood" fluisterde Jeroen, ik kijk en luister goed om me heen omdat ik niet wil dat we dadelijk verrast worden door nog meer zombies!
Devin komt nu de hoek om "wat is er?" vraagt hij in een fluister toon, Ik zeg tegen hem:"We kwamen een zombie tegen maar daar heeft Jeroen al voor gezorgd.
"Oke mooi!" zegt Devin, we naaderde nu het tramstation "het Prinsenhof" daarstaat meestal de auto onder het spoor.
We steken over de weg en zoeken onder het spoor, Yes de BMW staat er alleen er is een probleem er staan op de weg er naar toe zo'n 8 zombies!
"die moetten uit de weg" zegt Devin, ik moest hem daarin gelijk geven dus 5 secondes later rennen we met zijn drieje op de zombies af.
De eerste zombie schop ik onderuit en sla zijn schedel kapot met mijn koekepan, Devin rent op de tweede zombie af en duwt hem een explosief gat in en springt op de zombie af
en slaat ook zijn schedel kapot ondertussen is Jeroen ook een zombie aan het duwen maar achter hem komt een zombie aan strompelen. Ik ren zo snel ik kan naar de zomie achter jeroen en
sla zijn schedel in tweeje.
Jeroen heeft ook zijn zombie dood geslagen met de koekepan.
De over gebleven zombies zijn achter en los lopende kat aan gerent want die kat was aan het blazen dus maakte teveel geluid en zou dadelijk dus wel dood zijn.
We liepen naar de auto ik checkte eerst of er geen zombie op een of ander manier in de auto zitten, de auto was leeg.
"Ik rij dat is één ding dat ik zoviezo doe!" zei ik tegen Jeroen en Devin, die waren er we mee eens.We zaten in de auto en ik start de motor.
"We gaan eerst naar de oud ijerhandel" zei Devin, "Waarom?" vraagt Jeroen.
"nou"antwoord ik "we gaan de auto sterker maken!", ik zet de auto in zijn acheteruit en rij ondertussen naar achter over een hoofd van een zombie.
"There we go!" Schreeuw ik uit her raam, en ik gas er van door maar even later hebben we het hoor een file van allemaal lege auto's die waarmee mensen de stad wouden verlaten.
Ik probeer er langs te rijden maar dat gaat redelijk moeilijk vooral als je rijden niet echt gewend bent.
we kwamen er zonder problemen langs, we staan nu met de auto voor de poort van de oud ijzer handel.
"Dicht!?" vraagt Devin, "hhmm dat is raar hij hoort open tezijn" zeg ik.
"Maar het is ook geen gewone dag!" zegt Jeroen, daar had hij helemaal gelijk in maar"Hey kijk naar de tekst op de poort!" zegt Devin opeens.
Op de poort stond de tekst: KOM NIET HIER, GEEN PLEK MEER!
Wij deden gewoon wat ons goed leek, ik zette de auto vijf meter achteruit en we gingen met zijn drieje naar de poort en probeerde hem open te doen maar dat lukte niet.
"Ik heb een idee Jeroen is licht genoeg die kan ik wel zo hoog als de poort op tillen dan kan hij kijken over er wat is en hoe we de poort open krijgen is dat een goed idee
of niet?" zeg ik.
"hhmm dat kan"zegt Devin "ik sta dan wel op de uitkijk", "als je dat zou willen graag!" zeg ik tegen Devin.
Ik til Jeroen op en hij klimt verder op de poort zelf, "o mijn god!" zegt Jeroen.
"wat is er?" vraag ik "kom zelf" zegt hij, hij helpt mij ook om boven op de poort te komen.
Wat er achter de poort staan zijn: twee tanks, vier motors, één kapot humvee en een paar kratten monuttie maar geen zombies of mensen!
Jeroen springt van de poort af en doet van binnen het hek open ik ben onderhand met Devin weer ik de auto gesprongen en rij hem gelijk het voor pleintje op van de oud ijzerhandel,
Jeroen doet de poort weer dicht en opslot.
Er staan op het erf 3 gebouwen: het eerste en dichtsbijzijnde gebouw is het kantoor van af in de auto kan je al zien dat er niemand in zit, het tweede en derde gebouw zijn
2 groote lootsen met van allerlij soorten ijzere voorwerpen er in.
Ik rij door tot ik bij de humvee en de tanks ben, er zit niemand in.
"Wat raar er zijn tanks en meer leger voertuigen maar geen hond te bekennen!" zij Devin, "hhmm dat is raar ja" antwoorde ik.
Ik zie Jeroen ondertussen naar de eerste loots lopen en de grote deuren openen, "wow ze hebben hier echt van wieldoppen tot zitmaaiers!" zegt Jeroen helemaal verbaast.
"jep en daarom zijn we hier om de BMW zo te pimpen dat we door een groep van 100 zombies zouden kunnen zijden" zeg ik "en in de ander loots liggen alleen maar platen van
allerlij soorten metaalen"zegt Devin.
"laten we aan de slag gaan zeg ik, Iedereen gaat zoeken voor handig onderdelen.
Ik loop eerst naar het kantoor daar vind ik een ijzeren knuppel, ik gooi de koekepan weg en pak de ijzeren knuppel.
De deur naar het kantoor is open en ik loop naar binnen er liggen alleen maar sleutels van wagens inclusief die van de tanks en de motoren!
Ik pak de sleutels en loop naar de wagens en doe ze allemaal open, er ligt niks in behalve in één tank daar ligt een set van zes handgranaten.
"Hey jongens kijk wat ik heb gevonden!" roep ik en Jeroen en Devin komen er gelijk aan, "kijk een ijzeren Knuppel en zes granaten!".
"wow" zeggen Jeroen en Devin tergelijketijd, "en nog andere spullen voor op de auto?" vraagt Devin "nee" antwoord ik "niet echt".
"Ik wel" zegt Jeroen "ik heb gevonden: spartbord verlengers, kippengaas voor op de ruiten en kleine ijzere plaatjes om over de deurklinken te doen anders trekken misschien
de zombies wel de deuren open".
"Wow je hebt echt hele bruikbare spullen gevonden Jeroen goed gedaan" zeg ik, Jeroen glimlacht.
"En jij Devin heb jij al wat gevonden?" vraag ik waar Devin op antwoord "ja zeker, ik heb gevonden:"een roobar, spike velgen die we op de gewone velgen moetten lassen,
twee redelijke zonnenpanelen die we boven op de auto kunnen zetten en onze eigen stroom kunnen genereeren en als laatste een draagbare low en high zender ontvanger, dat houdt
in dat we dus naar hulp kunnen zoeken met behulp van de radio!".
"Netjes" zeg ik "laten we dan maar aan de slag gaan met het monteeren oke?".
We gingen naar het kantoor en pakte van de tafel in de hoek twee lasapparaten, maar Devin liet perongelukt zijn gas flesje vallen. Er onstond geluid!
We hoorden vanuit de tweede loots een geluid komen, "wat was dat?"vroeg Jeroen.
"Ja ik hoorde het ook!"zei Devin, "nou laten we gaan kijken dan!" antwoorde ik.
we rende met zijn drieén naar de auto en legede onze lasapparten op de achterbank en pakte onze slagwapens van de grond.

We rende snel verder naar de tweede loots eenmaal daar aangekomen probeer ik de deur te openen maar dat lukt niet hij is geblokkeerd van de binnenkant.
"Jeroen,Devin" zeg ik, we hebben iets nodig om door deze deuren te komen!
"Nee hoor!" zegt Devin, "Er is een achter ingang in deze loots laten we die eerst probeeren!"
"Ja hoor" zeggen Jeroen en ik met een twijfelende stem.
We lopen met ze'n drieen naar de achteringang, Devin die voelt of de deur open kan of niet "Hij kan open!" verluisterd Devin.
Hij opend de deur en we zien een licht in de rechter hoek en er zit een man in een soort van cel opgesloten maar op het moment dat we dat zagen zagen we ook wat zombies opstaan in de kamer.
met ze'n drieen rennen we terug naar de auto, de zombies volgen ons bij de auto hebben we namelijk genoeg ruimte om de dood te slaan.
het zijn er maar twee gelukkig Ik ren op de linker zombie af en sla met de ijzeren knuppel de hoofd kapot!
Jeroen loopt op de rechter af dan tekelt hij hem en slaat met een pan zijn hoofd in.
"Zo zo... dat is goed afgelopen" zei Devin, "ik was niet zeker of het wel goed ging met hoe goed die zombies op ons reageerde".

Reageer (1)

  • Nakky

    Abbo :)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen