James, Albus en Roos gaan op weg naar Zweinstein. Albus is bang voor de sorteerceremonie.

Hij kijkt naar het plafond. Zijn broer ligt naast hem te snurken. Hij zucht. Hij herinnert zich het verhaal van zijn vader. Die vond het ook zo spannend. Om gesorteerd te worden. Het enige wat Harry Potter toen zeker wist was dat hij absoluut niet naar Zwadderich wou. Dat kwam door die jongen. Die jongen in de zaak van Madame Mallekins toen Harry zijn gewaden ging halen. Die jongen: Draco Malfidus overtuigde hem, want hij en Harry waren vanaf hun eerste ontmoeting gezworen vijanden. Zijn vader sprak nog steeds vol walging over hem: Draco. Ja, mijn vader wou absoluut niet bij Zwadderich. Logisch. Voldemort kwam ook van Zwadderich af en hij heeft Harry's ouders vermoord.Die vieze Voldie, gelukkig is 'ie nu dood. Hij,Albus, wou ook niet naar Zwadderich, maar ja... Dat bepaalde de Sorteerhoed. De hele zomer pestte zijn broer en de rest van de familie hem. Albus Severus Potter, afgekort Asp, dat was zijn naam. Roos had hem steeds geplaagd:' Een asp of een aspie is een soort slang. Slangen horen bij Zwadderich!', zo zei ze op een avond. Albus draaide zich op zijn andere zij. Toen viel hij eindelijk in slaap.

'Opstaan, jongens! Opschieten we moeten er om elf uur zijn'. Ginny keek op de klok:' Oh, lieve help! Het is half elf! James, Albus d'eruit!'. Mopperend liep ze weg. Ook Lily in de kamer naast hen was zich aan het aankleden, hoorde Albus. Geeuwend stond hij op. Sloom begon hij zijn pyjama te verwisselen voor een blauw t-shirt en een spijkerbroek. Toen liep hij naar beneden. Zijn moeder zat al aan het ontbijt en zijn vader zat de Ochtendprofeet te lezen. 'Massale ontsnapping uit Azkaban',luidde de kop. Daaronder stonden tien foto's van (waarschijnlijk) de mensen die ontsnapt zijn.'He, pap! Zijn er mensen ontsnapt uit Azkaban?',vroeg hij. Hij zag zijn moeder een blik werpen naar zijn vader. ' Ehm... ja Albus. Maar het schouwershoofdkwartier is er mee bezig!',zei Harry ietwat zenuwachtig. Daarna hadden ze het er niet meer over.

Toen ze bij King's Cross station aankwamen liepen ze richting de muur tussen perron 9 en 10. ' James, jij eerst.',zei Ginny. James liep op de muur af tussen perron 9 en 10. 'Albus? Harry? Jullie nu.' Ook Harry en Albus liepen op de muur af. Ineens stonden ze op perron 9 3/4. Even later waren ook Ginny en Lily op het perron. 'Waar zijn...... Ah daar!', zei Ginny en ze liep op een groepje mensen af met rood haar.'Hoi Hugo! Hoi Roos! Dag Tante Hermelien en Oom Ron!', zei Lily.'Dag Lily! Hoe gaat het met je??', zei Hermelien. 'Jongens opschieten jullie moeten de trein in',riep Ron. James, Albus en Roos stapten vlug in. Ze zochten een coupe en gingen zitten. De trein begon te rijden. Ze zwaaiden nog even uit het raam totdat hun ouders alleen nog maar stipjes waren. Daar gingen ze dan, Op weg naar Zweinstein!

Reageer (2)

  • HPLover123

    Oke bedankt voor de tip!
    Het volgende hoofdstuk komt bijna! Vind je het trouwens leuk dat ik sommige stukjes vanuit een person schrijf?Zoals dat stukje van Albus.

    Gr. HPLover123

    1 decennium geleden
  • X_justme

    Tip: schrijf gewoon zwart dat leest prettiger veder vet leuk

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen