Foto bij • Opdracht 1 • Rebellion

In mijn ogen is deze film animatie en niet met levende personages. Frel ligt in de buurt van Italië en is een warm land.

Rebellion
In een afgesloten koninkrijk, Frel, worden Elfen al jaren gewaardeerd als slaven. Ze mochten een eigen koningshuis bezitten en hun koning en koningin waren de persoonlijke dienaren van de koning en koningin van de mensen. Het is verboden voor de Elfen en de mensen om een relatie aan te gaan; vriendschappelijk of lichamelijk.
Frel is een koninkrijk bestaande uit vijf gewesten waarvan de grootste onder het rechtstreekse bewind van de koninklijke familie valt. De andere vier gewesten worden bestuurd door een landsheer per gewest.
Nylian (uitspraak; Nij-li-an), een mannelijke Elf, zorgt al jaren als dienaar voor de dochter van een landsheer. De dochter van de landsheer, Julia, is zestien jaar oud als ze wordt uitgehuwelijkt aan de prins van Frel, Casimir. Nylian moet met haar mee als haar dienaar en wordt verplicht gesteld de kleding van de koninklijke dienaren te dragen. Daar, in het koninklijk paleis, ziet hij pas echt hoe slecht Elfen het eigenlijk hebben.
Nylian werd altijd goed behandeld door Julia en haar familie, net als de andere Elfen van dat kasteel. Iedereen kreeg goed te eten en niemand werd onredelijk gestraft. In het koninklijk paleis is dit een heel ander verhaal. De dienaren van de koninklijke familie moeten een goede status uitstralen en als ze dat niet doen, worden ze gestraft met zweepslagen. Elke Elf ondergaat deze straf zonder te klagen alsof ze niet anders gewend zijn, zelfs de koninklijke familie van de Elfen.
Een week voor de bruiloft gaat Julia de hoofdstad, Freyl, in samen met Nylian en zijn ogen worden nu helemaal geopend. Nylian komt er zo achter dat zelfs het gewone volk hun Elfdienaren pijn doen als straf, zelfs in het openbaar. Het is niet ongewoon om de sierlijke en elegante gezichten van de Elfen versierd te zien met blauwe plekken en schaafwonden.
Dezelfde dag dat Nylian en Julia Freyl hebben verkend, bekent Julia dat ze al enige tijd een oogje heeft op Carlos, een ridder van het kasteel van Julia’s vader. Nylian weet niet wat hij moet doen en verlaat in stilte Julia’s kamer. Alle dienaren slapen in gezamenlijke vertrekken in het kasteel of hebben een klein huisje net buiten het terrein van het kasteel. Deze kleine huisjes zijn er alleen voor Elfen met een familie.
Nylian is onderweg naar het vertrek dat hij deelt met ongeveer tien andere mannelijke Elfen als hij tegen een, voor hem onbekende, man aanbotst. Nylian verontschuldigt zichzelf als hij ziet dat het een mens is en hoopt snel door te lopen tot hij wordt tegengehouden. De man, prins Casimir, geeft aan dat Nylian zich niet hoeft te verontschuldigen en vraagt hem hoe hij denkt over man/man-relaties en hoe Elfen moeten worden behandeld. Nylian legt uit hoe hij werd behandeld in het kasteel van de landsheer, vertelt over Julia’s gevoelens en geeft aan dat het voor Elfen normaal is dat een man van een man houdt aangezien elke mannelijke Elf zwanger kan worden. (Dit wordt niet heel uitgebreid besproken.)
Zowel Casimir als Nylian blijven de gehele week aan de ander denken en ze vallen hard voor elkaar, als in liefde. Ze komen elkaar af en toe tegen op de gangen en wisselen dan een paar woorden met elkaar of houden hele gesprekken.
Op de dag van de bruiloft is het traditie dat de persoon van koninklijke afkomst die gaat trouwen een speech geeft over zijn plannen voor de bruiloft. Casimir geeft een mooie speech over het lot van de Elfen; hoe die verbeterd moet worden en hoe mensen en Elfen met elkaar samen moeten kunnen zijn, en hoe liefde vrij moet zijn om zich vervolgens naar Julia te wenden, waar Nylian achter staat verscholen. Casimir verteld Julia dat ze moet trouwen met de man waar ze zo veel van houdt en niet met hem aangezien hun huwelijk dan liefdeloos is. Eveneens verteld Casimir over de man, de Elf, waar hij voor is gevallen.
Tegen de protesten van zijn ouders in, kondigt Casimir aan dat hij die dag wel gaat trouwen, maar met een man en een Elf, als diegene dat ook wil. Nylian zegt volmondig ja en ze trouwen. De rechten van de Elfen worden verbeterd en ze worden voortaan betaald voor hun diensten. Julia trouwt een jaar later met Carlos.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen