Foto bij De 100e Hongerspelen - 315

“Ja, er is nog wel iemand die voor haar zou kunnen zorgen, denk ik”, zei Pattie, toen Katniss vroeg wat ze met Annie moest doen. “Maar ik weet het niet zeker, haar toestand, zeker nu Finnick er niet meer is… We kunnen proberen, Katniss, maar ik kan niets beloven.”
“Goed”, zei Katniss meteen. “Het is inderdaad een lastige zaak, voor zover ik wist waren het voorheen Mags en Finnick die voor haar zorgden.”
“Ja, dat wist heel het district, zelfs de vredebewakers haalden hen als ze even raar deed vroeger.” Pattie zuchtte. “Wat ga je met hen doen, Katniss?”
“Voorlopig moeten ze nog even blijven, maar ze krijgen strikte instructies, niet meer voor het minste straffen”, zei ze. “Maar ik wil hen binnen een jaar overal weg hebben.”
“Gelukkig. Echt, Katniss, ik mag hen niet.”
“Ik de meeste ook niet”, zei ze. “Voor ik de Spelen in moest vielen ze nog mee in Twaalf, ze hoorden bij onze beste klanten op de Zwarte Markt. Vooral Darius.” Ze zuchtte. “Hij heeft het met zijn tong, martelingen en later zijn leven moeten bekopen.”
“Er zijn er altijd die beter meevallen dan anderen”, zei Pattie. “Tegen ons Winnaars gedragen ze zich meestal wel, we zijn de lievelingen van het Capitool. Al lijken sommigen bang te zijn dat we de rest van het district tegen hen zouden kunnen opzetten.”
“Tja, dat durfde ik nogal eens te doen”, zei Katniss. “Maar maak je geen zorgen, ik ga hen verbieden nog langer voor straf mensen te martelen of te doden. Als ze iemand echt zwaar gestraft willen zien, zal dat door een rechtbank gebeuren.”
“Dat klinkt al heel wat eerlijker”, zei Pattie opgelucht.
“Stoor ik, dames?” De dokter kwam de kamer in.
“Is er iets?”, vroeg Katniss verbaasd.
“Nee, ik kwam net van mijn patiënten en ik hoorde jullie praten over de vredebewakers.”
“Ja, en?”
“Nou, ik heb wel eens wat geschiedenisboeken gelezen. Vroeger hadden ze ook zo’n systeem, politie heette dat toen. Er is volgens mij wel een systeem nodig om een oogje in het zeil te houden overal, dus misschien is dat een oplossing. Want het goede bij die politie was, was dat het mensen uit de steden zelf waren. En zij mochten misdadigers tijdelijk opsluiten, tot er een rechtszaak kwam, maar verder niet straffen.”

Reageer (5)

  • Marly2801

    Haha, klinkt wel grappig xd
    Snel verder (:

    1 decennium geleden
  • ThinkingFox

    goed plan! snel verder(A)

    1 decennium geleden
  • scarletwitch

    Hihi, politie in 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12! xD

    1 decennium geleden
  • lovelollyX

    Haha ken je dat? 'politie' :P hilarisch(Y)(cool)

    1 decennium geleden
  • dayxdreamer

    :D Goed plan

    snel verder

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen