Naam: Amycus Kragge
Bijnaam: Amycus. Verder heeft hij er eigenlijk geen. Hij en zijn zus noemen elkaar vaak ‘stomkop’ of gebruiken andere beledigende namen tijdens een meningsverschil.
Leeftijd: Hij is geboren op 27 januari 1931 en is tijdens de Slag om Zweinstein 45 jaar.
Afdeling: Als jongen heeft hij bij Zwadderich gezeten. De hoed had zijn twijfels tussen Zwadderich en Huffelpuf, maar daar zal Amycus het nooit met iemand over hebben. Hij heeft het hier in zijn jeugd erg naar zijn zin gehad en wist, zoals vele, al voor dat hij van school ging dat hij een echte Dooddoener zou worden. Hij geloofde in de ideeën en plannen van Voldemort.
Innerlijk: Hij is nogal een volger. Als Dooddoener neemt hij niet veel initiatieven en volgt de bevelen van zijn meester op zonder erover na te denken. Hij heeft wel een grote mond en overschreeuwd daarmee eigenlijk zijn eigen gevoelens. Hij is, zoals vele misschien denken, niet dom. Hij denkt veel na, maar spreekt zijn gedachten niet uit, waardoor Alecto, zijn twee jaar jongere zuster, hem graag voor stomkop of domoor uitmaakt en hem eigenlijk altijd wel in de penarie weet te brengen, omdat zijzelf niet zo snugger is, zo vind Amycus.
Uiterlijk: Hij heeft een nogal gezet postuur en is niet moeders mooiste te noemen. Hij heeft zwart haar waardoor zijn hoofd nogal plat lijkt. Zijn haren zijn niet zo lang, maar plakken regelmatig aan zijn voorhoofd wanneer hij begint te zweten en zijn kapsel uit model raakt. Amucys is niet bovengemiddeld lang en doet zelfs onder voor veel andere mannen, hoewel zijn lengte ook weer niet zo onaanzienlijk te noemen is. Hij kan er in ieder geval nog intimiderend mee overkomen, al komt dat ook door zijn harde, grove gezicht en donkere ogen.




Het einde van een lange tijd

~ Dooddoener Schrijfwedstrijd ~

Deze story is niet geschikt voor alle leeftijden. Daarom is deze alleen te lezen als je bent ingelogd. Zo houden we Quizlet.nl leuk voor alle bezoekers.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen