-

Jezelf zijn of toch iemand anders.. :/

De jongen die altijd vooraan in de klas zat te gieren met zijn vrienden bestond niet meer. Alles leek perfect aan zijn leven tot de bom ontplofte. De meeste mensen in zijn klas hadden het niet eens door. Deze mysterieuze jongen genaamd Matthew zat altijd naar zijn goede vriendin Michelle vooraan, omdat ze een soort standaard opstelling hadden in de klas. Matthew was in tegenstelling tot de meeste jongens van zijn leeftijd veel op zich, hield niet extreem erg van voetbal & games en genoot van zijn tijd met zijn vrienden. Matthew was een klein jongetje, bijna 14 jaar. Hij had donkerblond haar dat altijd warrig alle kanten opstond. Veel moeite deed hij niet voor zijn uiterlijk, omdat het hem niks uitmaakte. Hij haalde goede resultaten op school, kreeg genoeg aandacht van zijn ouders, want zijn ouders waren gescheiden en was goed in bijna elke sport die er bestond. Als je hem zou moeten omschrijven was Matthew een leuke, spontane, rare, maar grappige jongen. Alles leek weer hetzelfde liedje te gaan zoals elke week, maar niets hiervan was waar. Het was Maandag ochtend, het eerste lesuur van de klas C2th. Ze hadden Duits van Meneer Nouwens en zoals altijd was de klas ontzettend onrustig. Tijdens Duits was er altijd zo'n drukke sfeer in onze klas. De docent kon ons simpelweg niet aan. Iedereen liep door de klas, gooide met propjes, pennen of etui's en schreeuwde overal doorheen. Het was een wonder als we 1 opdracht hadden gemaakt en nagekeken tijdens de les. Matthew stormde de klas in, gooide zijn tas neer en ging naast zijn goede vriendin Michelle zitten. Je kon zijn glimlach van zijn gezicht van veraf zien gloeien. Die jongen was altijd opgewekt 's ochtends terwijl zijn beste vriendin meestal chagrijnig naast hem kwam zitten.

'Goedemorgen, klas.' zegt Meneer Nouwens terwijl hij rustig naar zijn bureau loopt. De meeste kinderen kijken hem voor een tel aan en gaan dan snel verder met praten, lachen en door de klas lopen. Meneer Nouwens blijft loopt rondjes van zijn bureau naar de deur, leunt tegen de deur en begint plotseling te schreeuwen. 'Nu is het genoeg,' zegt hij kil. 'Ik ben het helemaal zat! We kunnen nóóit 1 keer de les beginnen zonder dat jullie eeuwen er doorheen praten. Ik word neurotisch van jullie!' zegt hij terwijl hij rondjes aan het lopen is. Je hoort hier en daar een grinnik. 'Je word wát van ons, Meneer Nouwens?' vraagt Tim kalm aan Meneer Nouwens. Even kijkt Meneer Nouwens hem stomverbaasd aan. Even lijkt Meneer Nouwens te ontploffen, maar op het laatste moment herstelt hij zichzelf. 'Jullie maken me gek. Ik word zenuwachtig van jullie. We gaan het vanaf nu anders aanpakken. Jullie krijgen nieuwe plekken en iedereen die zich niet kan gedragen mag het vierde uur als jullie uit zijn mij komen vergezellen om gezellig samen Duits te oefenen!' somt Meneer Nouwens op met een eigenaardige glimlach. Je hoorde een paar kinderen zuchten, praten met elkaar en sommige kinderen wilde protesteren. 'Maar-' wilde iemand hem onderbreken. 'Kijk naar het bord en wissel de plekken zoals het daar staat aangegeven,' gaat Meneer Nouwens ongestoord door. 'Wat?' riep Matthew verbaasd door de klas. 'En snel een beetje' voegt hij eraan toe zonder iemand een blik te schenken.

Een paar kinderen stonden op en gingen braaf op hun nieuwe plek zitten. Matthew had al die tijd nog geen vin geroerd, rustig voor zich uitstarend met een aparte twinkeling in zijn ogen. 'Matthew-' zei Michelle terwijl ze hem aantikte. 'Je eh.. moet weg, je zit aan de andere kant van de klas naast Jelle.' maakte ze haar zin af. Vol ongeloof keek hij haar aan. Ze maakte een grapje zeker? Waarom mocht hij niet meer naast haar zitten? Waarom naast Jelle? Matthew voelde zijn hoofd duizelen, smeet zijn Duitse boeken en schrift in zijn tas en liep naar de andere kant van het lokaal. Onderweg stopte hij even en keek Michelle nog steeds vol ongeloof aan. Hij kon niet geloven dat ze zo uit elkaar werden getrokken. Ook al was het maar voor 1 uur.. hij vond het mega irritant, nu al. Matthew zuchte diep, ging zitten op zijn nieuwe plek en glimlachte even liefjes naar Jelle terwijl hij hem absoluut niet mocht. Het uur lijkt eeuwen te duren voor Matthew. Hij heeft zijn hoofd niet bij de les en Meneer Nouwens wijst hem er een paar keer op. 'Matthew, wat is het antwoord van vraag 7b?' vraagt Meneer Nouwens aan Matthew. Matthew kijkt hem droog aan en geeft geen reactie. 'Niet goed opgelet, hé. Let de volgende keer wel op. Ik waarschuw geen tweede keer.' zegt Meneer Nouwens met een zucht. 'Goed kinderen-' zei Meneer Nouwens, maar voor hij zijn zin kon afmaken werd hij verstoord door de luie bel die aangaf dat de volgende les begon.

True Friends will go to the ends of the earth
To find the things you need
Friends hang on through the ups and the downs
Cause they've got someone to believe in

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen