Het was een gelijke stand van 3-3. Met nog drie minuten op de klok, maar er kwamen vijf minuten reservetijd bij. Occult mocht nu in de aanval en ze leken nog zelfverzekerd ook.
"Kom op jongens, nog één punt! Ik zal het doel schoonhouden!" riep Mark. Hij was ervan overtuigd dat hij deze wedstrijd zou winnen. Het zat hem alleen dwars dat hij zoveel schoten had doorgelaten.
"Deze spoken stellen niks voor!" riep Timmy
"Inderdaad! We pakken de winst jongens!" zelfs Jack was niet bang meer.
"WAT IS DIT? OCCULT NEEM EEN ANDERE OPSTELLING. DE DRIE SPITSEN TREKKEN ZICH TERUG NAAR HET MIDDENVELD! IS DIT NOG EEN GEHEIME TACTIEK VOOR DE SLOTFASE? WELK TEAM WEET NOG EEN TRUC UIT DE KAST TE TREKKEN? ZAL HET RAIMON WORDEN OF OCCULT?"
Occult nam de bal uit en dribbelde naar voren met de bal. Ze wisten vele spelers te ontwijken, maar Axel deed geen moeite om de bal te stelen. Het was dit keer Nathan, de jongen die eerst atleet was, die met zijn grote voorsprong van snelheid een goed getimede sliding kon uitvoeren. Door deze tackel kon Raimon de laatste aanval uitvoeren. Nathan zette het op een lopen en wist door zijn snelheid vele spelers van Occult te passeren. hij moest echter wel de bal wegtikken, toen hij merkte dat hij de corner werd ingedreven. De enige speler die goed vrij rende was Shawn.
Shawn keek even naar de bal en hield zijn hand bij zijn sjaal. "Urgh... Nee! Nu niet, nog niet!" kreunde Shawn tegen zichzelf.
"Shawn pas op achter je!" riep Willy.
Shawn sprong op dat moment in de lucht en het hele publiek was stil. De stijl die hij had tijdens die sprong. Het was verbazingwekkend en mensen kregen zelfs kippenvel. Shawn lande elegant neer op de grond en gaf de bal door aan Kevin.

"Vlug stop ze! Laat ze dat schot niet uitvoeren!" Maar het was al te laat. Kevin begon al aan zijn drakenpoeier. Of toch niet? De keeper van Occult was uitgekomen en had de tackel gemaakt. De keeper rende snel terug naar zijn doel en maar goed ook. Het was nu Axel die klaar stond om zijn schot te gebruiken. Axel sprong draaiend in de lucht, gevolgd door een tornado van vlammen. "VLAMMENTORNADO"
De bal ging recht op de keeper, die hem sowieso wel moest ontwijken als hij geen hersenbeschadiging wilde oplopen.
"GOAL! RAIMON SCOORT DE 4-3! DE TIJD IS BIJNA OP MAAR RAIMON SCOORT! HET IS AXEL BLAZE DIE EEN GEWELDIG DOELPUNT MAAKT! DE VLAMMENTORNADO VAN BLAZE GAAT ERIN! NIET TE GELOVEN MENSEN! RAIMON SCOORT! HET STAAT 4-3 DOORDAT RAIMON SCOORT! AUW!" Als de presentator keek zag je een handafdruk in zijn gezicht. "Kap eens man. We weten nu wel dat ze gescoord hebben!" riep een toeschouwer.

De coach van de tegenpartij begon te lachen. "Kijk eens op de klok nog één minuut. In die ene minuut kunnen wij spookschot gebruiken. En nu denken jullie vast dat dat schot veel slapper is vanwege de afstand, maar... NEE. Spookschot is een afstandsschot en word alleen maar sterker vanaf een verdere afstand. Het ziet ernaar uit dat het toch een gelijk spel word..."

De scheidsrechter vloot op zijn fluit en Occult begon aan spookschot. Het was Axel die nu de leiding nam. "Iedereen terugzakken!" Hoewel Axel niet meer de aanvoerder was, luisterde iedereen nog naar hem. "Oke, Aphrodite en Ik gaan vooraan. Daar achter Kevin en Eric. Gevolgd door Timmy en Scotty. Daarachter gaan Willy en Nathan. Nathan... succes... En als laatste Shawn met daarachter Jack. Mark gebruik je hand van god!"
Dat was het enige iedereen wist wat hij moest doen, maar Mark snapte er niks van.
"SPOOKSCHOT IS NET AFGEVUURD EN RAIMON STAAT MET Z'N ALLE VOOR HET DOEL IN EEN RIJTJE! WAT IS BLAZE VAN PLAN?"
"Huh, maar...."
"Mark niet nadenken maar doen! Je wilt toch voetballen? Houd je kop er dan bij!" dat was het enige wat Axel zei.
"Aphrodite nu!"
Axel en Aphrodite sprong samen omhoog en gooide allebei een been voor de bal. Dit hielden ze een aantal secondes vol. De tijd was bijna op, maar dit schot zou tellen als het zat.
Eric en Kevin deden precies hetzelfde, maar hielden het minderlang voor. Timmy wist op de bal te springen en probeerde die omlaag te duwen, terwijl Scotty de bal met zijn been de weg naar het doel blokkeerde. In de tussentijd lagen Eric, Kevin, Aphrodite en Axel nog steeds op de grond en bewogen niet. Het lukte ook Timmy en Scotty niet. Nathan en Willy probeerde beide met hun been het schot te blokkeren, maar werden na de aanraking al weg gebeukt. Ook hun lagen nu stil op de grond. Shawn wist de bal een lange tijd tegen te houden, maar viel vervolgens neer van vermoeidheid. De wedstrijd had van iedereen veel gevraagd en dat koste veel uithoudingsvermogen, maar iets teveel voor Raimon. Jack gooide hij zijn borst in de strijd en dit leek te werken, totdat ook hij neerviel na twee seconden. In de tussentijd had dat Shawn en Jack de bal tegenhielden, had Mark zijn Hand van God opgeroepen en probeerde het schot te stoppen. Tot Marks verbazing was het schot nog slapper dan het schot wat ze in de eerste helft hadden geschoten.
'Was het dan toch zo goed van Axel om... Om zichzelf op te offeren?'
"EVANS HOUD HEM! EN DE TIJD IS OM! RAIMON WINT VAN OCCULT MET 4-3!"

Mark hoorde het publiek juichen en joelen. Mark kreeg tranen in zijn ogen, maar zag toen pas dat de medische staf bij de rest van zijn teamgenoten stond. Axel was met moeite overeind gekomen en hinkte naar de coach.
"Coach..."
"Nee Blaze... Rust uit. Je heb het goed gedaan!"
"Nee coach. Ik moet u wat vertellen. *kreun* Ik... Ik wil graag weer deel uitnemen van het voetbalteam, mag dat coach?"
De coach knikte en gaf Axel een schouderklopje.
Vervolgens viel Axel op de grond.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen