Foto bij 2.

De eerste dagen als je begint met afvallen zijn altijd het zwaarst. Voor mij is de eerste dag nog niet eens voorbij. Maar ik ga er door heen komen. Het moet. Ook al zal het met vallen en opstaan gaan. Maar dat hoort er bij. Zo is het eigenlijk in het hele leven.

Ik baal er alleen van dat ik op zo'n eerste dag alleen ben. Dat is niet goed voor je geestelijke toestand. De hele tijd gaat er een woord door je hoofd. Eten.

Dus dan komt er een andere slechte gewoonte om de hoek kijken. Roken. Zolang je maar niet de verkeerde dingen gaat eten. Hier wil ik dan ook uiteindelijk mee gaan stoppen.Mensen zeggen ook wel dat als je stopt met roken dat je dan aan komt. Dit is niet waar. Het is alleen omdat je stopt met een iets waar aan je verslaafd bent, dat je opzoek gaat naar een vervanging. De makkelijkste vervanging is eten. Er is altijd eten. Je kunt bijna overal terrecht voor eten. En goedkoop eten is vet. Vervolgens kom je dan aan.

Weet je wat nog zo nadeel is van alleen thuis zijn. Je negatieve gedachten kunnen steeds weer door je hoofd gaan spoken. Dat gaat ook wel makkelijk als je een laag zelfbeeld hebt. Voor dat je het weet zit je depressief op de bank.

Vaak ga ik dan ook wel muziek luisteren. Ik hou van muziek. Ik heb niet een genre muziek waar ik naar luister. Je moet alleen opletten welk liedje je erop zet anders zit je straks te janken in plaats van mee te zingen.

Iets anders wat ik ook graag doe is lezen. Ik kan de hele dag wel lezen. En als het een goed verhaal is ga ik er helemaal op in. Dan lach ik om de grappige momenten en huil ik mee op de verdrietige momenten. Ik ga er soms zelfs te veel op in. Dat als ik ff stop met lezen op een verkeerd moment dat ik ,me dan nog helemaal down kan voelen.



Sick of crying
tired of trying
yes i'm smiling
but inside i'm dying.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen