Foto bij Lesson 005

Alice Jones



Chagrijnig en half wakker zit ik aan de keukentafel mijn boterham naar binnen te werken. Vandaag is officieel mijn laatste uur hier. Ik heb mijn koffers al klaar staan in de hal en over 1 uur komt een taxi me ophalen. Mijn moeder is aan het werk, net zoals mijn vader. Alleen het verschil is dat mijn vader bijna elke avond weg is. Mijn moeder is niet echt mijn moeder. Mijn vader trouwde met een vrouw, kreeg mij. Ze gingen scheiden toen ik 5 jaar oud was. En ongeveer 1 jaar later vond mijn vader een andere vrouw via een of andere dating site - zo hopeloos was die opzoek naar een vrouw -. Sinds dien woont Anna (zo heet mijn stiefmoeder) hier in huis. Volgens mij heeft ze mij nooit echt gemogen. Ik giechel zachtjes, ze heeft genoeg redenen waarom ze mij niet mag. De eerste paar weken kwam Anna regelmatig bij ons huis langs. Zo had ik een keer haar jas - die eerst aan de kapstok hing - buiten in de struikjes gegooid. En in haar schoenen een grote slak gedaan. Natuurlijk kreeg ik op mijn donder van mijn vader, maar niets was beter dan het woedende ik-mag-jou-niet gezicht van Anna.
Met veel moeite probeer ik mijn tranen binnen te houden. 'Je gaat het leuk hebben in Rome Alice..' fluister ik zachtjes in de hoop de tranen te laten stoppen. Plotseling hoor ik mijn mobiel af gaan en haal hem - met veel moeite - uit mijn broekzak. Met grote ogen kijk ik naar mijn mobiel. Snel neem ik op en zeg met een stotterende stem. 'H-hoi Papa..' ik luister aandachtig naar wat die te vertellen heeft. 'Hoi lieverd, ik wil je veel plezier wensen in Rome en ik ga je heel erg missen.' hoor ik mijn vader zeggen. 'je groeit ook zo snel..' mompelt die erachter aan. Ik hoor zachtjes gesnik aan de andere kant. Verwarring, boosheid gaan door me heen. Opeens belt hij me op, zegt dat die me mist. Hij geeft niet eens een goede reden waarom hij me achterlaat met die heks! 'Niet huilen pap, ik kom terug..' zeg ik geruststellend. Ik hoor niks aan de andere kant, en ga verder met praten. 'Maar als ik weg ga, wil ik dat jij de hele dag bij Anna blijft..' Ik gun haar wel een heel klein beetje plezier, totdat ik terug kom dan krijgt ze de volle laag. 'Komt goed lieverd' hoor ik papa door zijn tranen heen zeggen. Ongemakkelijk kijk ik naar buiten en zie dat de taxi voor de deur staat. 'Ik moet hangen, de taxi staat voor de deur. Hou van je' zeg ik snel. Ik hoor mijn vader nog zachtjes doei zeggen en hang op. Mijn vader en ik zijn nooit grote praters, zelf niet tegen elkaar.
Ik loop naar de hal, pak mijn koffers op en trek mijn jas aan. Ik stap langzaam naar buiten en voel de koude wind in mijn gezicht blazen. 1 pluspunt, in Rome is het lekker warm, want dit weer is niet te houden! De chauffeur stapt uit en stelt zich netjes voor. 'Aangenaam ik ben Lucas' hij steekt zijn hand naar me uit. Onhandig schud ik zijn hand. 'Uhm.. Alice' mompel ik. Lucas pakt mijn koffers aan en propt ze in de auto. Voor het laatst draai ik me om richting mijn huis, en stap dan snel in. Hoe langer ik blijf treuzelen hoe moeilijk het afscheid word.


Lesson 005: I wanna be your greadest hello and your hardest goodbye...

Reageer (2)

  • UnNique

    Leuk (:

    1 decennium geleden
  • Creator

    Awhh geen Lesson deze keer (;
    Snel verder x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen