xxx

Er wordt op de deur van mijn kantoor geklopt.
"Binnen!", roep ik.
Kim-Lian komt binnengestapt.
"Kim-Lian? Gaat het proefwerken verbeteren niet goed of zo?", vraag ik verbaasd.
"Jawel, dat is het niet. De leerlingen doen allemaal vreselijk hun best, dat kan je echt merken. Maar de resultaten van 1AA liggen allemaal lager dan die van de vorige proefwerkenweek."
"Dan zijn je proefwerken nu moeilijker", stel ik ongeïnteresseerd vast. Het kan me heus wel schelen wat ze te zeggen heeft, maar ik heb nog zoveel ander werk te doen... Ik hoop dat ze het kort houdt.
"Nee, Lucia. Ik denk niet dat het dat is. Ik denk dat het vooral ligt aan de sfeer die er nu tussen de leerlingen speelt. Het gaat echt niet goed meer. Zij waren de vrolijkste klas die ik kende, maar kijk wat daar nu van over is! En dat enkel door het geheim van Nils Käller. U had gelijk dat het nu bovenkomt, maar de leerlingen hebben het allemaal verkeerd begrepen."
Ik kijk haar aan. "Misschien heb je gelijk, Kim-Lian..."
"Ik wil gewoon uw toestemming om het hen te vertellen. Desnoods enkel aan Nils en Silke, hen gaat het toch het meeste aan."
"Ik denk dat je ze nog even tijd moet geven. Als ze het dinsdagochtend ,dat is tevens de laatste proefwerkdag, nog niet ontdekt hebben, mag je het hen dan vertellen. Maar ze mogen het natuurlijk wel doorvertellen. Anders hebben ze er niks aan."
"Ok, Lucia, dat is een wijs besluit."
"Ga nu maar, Kim-Lian. Je hebt vast nog stapels verbeterwerk."
"Dat is zo. Bedankt, Lucia."
"Geen dank."
Kim-Lian sluit de deur achter zich en ik vraag me af of ik de juiste beslissing heb genomen.

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen