Cheesecaketosti's
ik zat een keer te zoeken naar een cheesecake recept toen ik dit tegenkwam. omdat ik geen tostiapparaat had, heb ik de tosti's in een koekenpan gebakken totdat ze goudbruin zijn. dit duurt wel langer. het kostte ongeveer een kwartier om te maken
recept voor 4 personen
-160 gram light zuivelspread
-1 tl vanillesuiker
-1 biologisch ei
-1 el poedersuiker
-8 sneetjes witbrood (kan ook bruinbrood, maar ik vind persoonlijk de witte lekkerder)
- 2 el bosbessenjam (kan natuurlijk ook iets anders, zoals lemon curd)
1. Schep de zuivelspread, de vanillesuiker, het ei en de poedersuiker in een kom door elkaar.
2. besmeer 2 plakken brood met boter en leg ze me de beboterde kant naar beneden in de koekenpan (of tostiapparaat). Bestrijk elk snee brood met een flinke eetlepel jam of lemon curd. Schep een kwart van je kaasmengsel (ongeveer 1 volle ei) over elk snee brood en bedek met nog 2 beboterde sneetjes brood (de beboterde kant weer naar boven). Sluit het tostiapparaat en rooster de tosti's goudbruin.
3. Herhaal stap 2 met de rest van de ingrediënten. (je kan als extra net voor het serveren de tosti's bestrooien met poedersuiker)
Er zijn nog geen reacties.