Ik had gelijk, Inge kwam terug van de supermarkt met twee diepvriespizza's èn een fles wijn. Al kakelend schoof ze de pizza's in de oven en dwong mij op de bank te blijven liggen. Met de kurkentrekker haalde ze de kurk van de fles en schonk twee glazen vol met de bordeaux rode vloeistof. Ze vertelde over dat ze een nieuwe jongen had ontmoet en hoe 'ge-wèl-dig' hij was. De manier hoe ze 'geweldig' uitsprak stond me niet aan. Het was stadser en bekakter dan hoe Inge normaal gesproken praatte. Aan hoe zij sprak, kon ik al horen wat voor 'ge-wèl-dige' jongen het was. Terwijl ik op de hoogte werd gebracht van alle details van Inges leven, dronken we en we dronken veel. Ik had me voorgenomen niks te drinken maar Inge bleef aandringen en na een glas was ik verkocht. Het maakte alles gewoon beter; de smerige kleffe pizza, de steeds luider kakelende Inge en de harde bank. Ik voelde me gelukkig, ook al weet ik dat ik dat niet was. Het was een soort kunstmatige vrolijkheid, veroorzaakt door de alcohol. We bedachten een plan hoe we zouden gaan belletje-lellen bij de ex van Inge, Daan. Ja, nogal kinderachtig, maar we waren immers twee dronken meiden. Inge haatte Daan, ze heeft het me vaak verteld waarom, maar ik luisterde nooit. Daan kwam op mij over als gewoon een aardige jongen, die hield van de meest normale dingen in het leven. Misschien dat hij daarom niet bij Inge paste, Inge had alles altijd al anders gedaan.

Ik werd wakker met een verschrikkelijke kater. Ik maakte wat bouillon en dronk het op de bank op terwijl ik naar de muur tegenover me keek. Het was akelig stil in het huis. Ik wilde naar Naud. Nu. In een soort waas pakte ik mijn fiets en fietste naar hem toe. Ik drukte op de deurbel en wachtte. Naud deed open en keek verbaasd "Wat doe je hier?" vroeg hij sissend, alsof er iemand binnen was die niet mocht horen dat ik hier buiten stond. "Ik miste je" zei ik. Naud schudde zijn hoofd, draaide zich om en liep terug zijn huis in. Overbodige vraag voor Naud eigenlijk, hij kent me beter dan ik mezelf ken. Hij wèèt waarom ik naar hem toe kom. Zachtjes sloot ik de deur en liep ik achter hem aan. Ik ging op de bank zitten, sloot een kussen in mijn armen en rook de geur van Naud. Stiekem ben ik nog altijd een beetje soort van verliefd op hem en dat weet hij ook. Soms zinspeelt hij erop. Dus zo stiekem is het nou eigenlijk ook niet. Hij kwam aangelopen met een glas warme chocolademelk waar hij "OPDRINKEN! Je ziet er slecht uit." bij beval en ging op de bank zitten. Ik kroop tegen hem aan en we praatten over koetjes en kalfjes. Het liefst was ik zo kinderlijk mogelijk tussen z'n benen gaan liggen en in slaap gevallen, gewoon, omdat dat kan bij Naud.

"Heb je het al gehoord? Ze hebben Daan van kant gemaakt." Daan.. die kwam laatst nog ter sprake... Mijn hoofd doet pijn. "Van kant?" vraag ik wazig aan Naud. "Ja Fion, dood, vermoord." Het dringt niet tot me door. "Maar waarom? Daan leek me zo'n aardige jongen, die kan toch geen vijanden hebben." Naud keek weg, hierop wist hij geen antwoord. Plotseling begon ik te huilen, ik wist niet zo goed waarom. Naud greep me vast en vroeg wat er was. "Hij vond me leuk wist je dat..." snikte ik. Naud keek bedenkelijk en hij zei "Hij had anders met Inge." "Nee, daarvoor, maar ik vond hem niet leuk, Ik vond het leuk dat hij me aandacht gaf en geweldig dat hij me meenam naar evenementen, zodat ik niet alleen in mn stille huis zat." Naud tuitte zijn lippen alsof hij eerst de woorden wilden proeven voordat hij ze uitsprak. Misschien dacht hij erover me weer een verwijt te maken dat ik zo weinig buiten kwam en dat dan bedoeld als "wijze les". "Inge heeft het uitgemaakt." "Wat heeft dat er nou weer mee te maken?" vroeg ik. "Dan zal het wel een lapzwans zijn geweest. Inge is een verstandig meisje hoor." O, is dat zo? Sinds wanneer is Inge verstandig? Inge doet altijd alles veel te overhaast, zonder na te denken, is dàt verstandig? Inge leeft voor zichzelf en voor niemand anders. Maar ik ging niet tegen Naud in. Ik knikte en bedankte hem voor de chocolademelk. Zo graag ik naar Naud toe had gewild, zo graag wilde ik ook weer weg. Ik wilde informeren wat er met Daan was gebeurd...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen