Foto bij Hoofdstuk 3

Ik zit achter mijn computer lees het mailtje van Anne nog eens na. Ik weet niet goed wat ik tegen haar kan zeggen. Kan ik haar nu al vertrouwen? Zal zij mij niet veroordelen? Ik besluit haar toch in vertrouwen te nemen, want daarvoor heb ik mij ingeschreven op deze site. Waar moet ik beginnen?

Hey Anne,
Ik zou me graag even willen voorstellen. De reden dat ik op deze site zit is dat ik een vriendin zoek die ik kan vertrouwen voor honderd procent. Ik wil mijn verhaal aan iemand kwijt kunnen en ik hoop dat jij zo iemand bent.
Ik ben dus Sofia. Ik woon in Antwerpen en daar ga ik ook naar school. Op school zit een hele knappe jongen, Nizar. Ik ben stiekem verliefd op hem, maar er is één probleem. Nizar is geen Belgische jongen, zoals je ook wel kunt horen aan zijn naam. Zijn ouders zijn van Marokkaanse origine. Hij is wel in België geboren. Ik zou het liefst op hem afstappen en zeggen: “Hey Nizar, heb je zin om eens naar de cinema te gaan?”, maar ik durf dat niet. Ik ben een heel verlegen meisje en ik stap niet zomaar op iemand af. Ik ben ook heel bang voor de reacties van de mensen om mij heen. Mijn ouders vooral. Zij zouden het nooit goedkeuren als ik zou afspreken met een Marokkaanse jongen. Ik heb ook schrik voor de reactie van mijn vrienden. Ik weet niet of zij het goed vinden dat ik met een Marokkaan zou omgaan. En dan is er nog de blokkade van mijzelf. Ik geef mijn gevoelens helemaal niet graag bloot en al zeker niet voor een jongen. Er zijn dus zoveel dingen die mij tegenhouden om op hem af te stappen en hierover wil ik met iemand kunnen praten. Ik wil af en toe mijn hart eens kunnen luchten en advies vragen aan een ander meisje van mijn leeftijd. Zie jij dat zitten? Want ik overval je misschien met mijn verhaal. Ik zal je laten nadenken of je mij hiermee wilt helpen.
Veel liefs, Sofia X


Ik twijfel nog even of ik op de verzendknop zal drukken. Oké, hier gaan we. Drie, twee, één, verzenden. Uw bericht is succesvol verzonden verschijnt er op het scherm. Er is geen weg meer terug nu. Ik voel me wel opgelucht, want ik heb mij opengesteld voor een vreemd persoon en dat zou ik anders nooit doen. Ik sluit mijn computer af, want het is al laat. Ik neem nog snel een douche en dan kruip ik mijn bedje in. Hopelijk heb ik morgen antwoord van Anne.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen